Pásový opar - kojím - léčba?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
233
25.4.14 12:14

pásový opar - kojím - léčba ?

Ahoj, objevila se mi vyřážka, nejspíš pásový opar. Kojím 3měsíční mimčo. Dají mi na to nějaké tabletky, nebo se při kojení nic nedává nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
233
25.4.14 12:15

(na pohotovost se dostanu až večer, až se vrátí muž ze služebky, děti tam s sebou tahat nechci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
25.4.14 12:22
@Moni85 píše:
(na pohotovost se dostanu až večer, až se vrátí muž ze služebky, děti tam s sebou tahat nechci)

Já bych tedy nabalila i děti a jela. Večer nemusí fungovat lékárna a čím dřív něco začneš brát, tím lépe. Miminko je ještě mrňavé, myslím, že to nakažlivé je a to dost :(
Ed. tak je, tady o tom máš podrobnosti http://nemoci.vitalion.cz/pasovy-opar/
Ed.2..tedy ne ten pásový opar na osahání, ale ty případné neštovice pro malé…ale nejsem lékař

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
25.4.14 12:27

Pásový opar bolí jako prase a strašně dlouho. Měl by se léčit rychle, aby se nerozjel. Zjistila bych si obratem, jestli je to pásový opar. Nečekala bych na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31269
25.4.14 12:40

Nečekala bych na nic a jela - děti s sebou, nebo k nějaké kamarádce, sousedce, kamkoliv.
Pásový opar je pro miminka dost nebezpečný. Kojit můžeš, dáváš tím prckovi protilátky, takže to jen houšt…

Příspěvek upraven 25.04.14 v 12:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
25.4.14 12:40

@Moni85 já sem valila na kožní, udělaly se mi brutální opary z boku na prsu až na boku, doktor mi dal mastičku a zakázal kojit z toho prsa, za týden se to ztratilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
25.4.14 13:02

Na pásový opar se obvykle dává jen něco na bolest. Já ho kdysi měla a dostala jsem k tomu i nějakou mast (už nevím jakou) a všichni v okolí, tedy Ti co ho měli, na mě hleděli, že na to nikdo z nich nic nedostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
25.4.14 13:05

Taky jsem žádné léky neměla @Ivana1000
Ta nakažlivost není až tak hrozná. Ke třeba dbát na hygienu a vyhýbat se kontaktu přímo s oparem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
25.4.14 13:08

@Moni85 Měla jsem pásový opar, když bylo staršímu synovi 5měs. Kojila jsem jen 1× denně. Kojila jsem dál, syn ok, neštovice nedostal. U dr. jsem byla, ale i tak ti dá max tek. pudr. Koupíš v lékárně, ale není nutný. Nijak se to neléčí. Je to infekční, snažila jsem se nedávat malého k místům, kde opar byl, pokud jsem neměla oblečení. Bud v klidu, nic se nestane, jen se snaž drobka chránit, infekční jsou puchýřky. A hlavně pokud kojíš, dostává protilátky :-)
A i kdyby dostal neštovice, zvládne to. Druhý syn je měl ve 3 měs. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
25.4.14 13:14

Nedávno jsem ležela s podezřením na pásový opar na infekčním. Mám malého syna, ale už jsem v tu dobu nekojila. Dítě pokud nemělo neštovice, tak v připadě nákazy se mu neprojeví pásový opar, ale neštovice. Prý se to však chytí stykem z tekutiny v puchýřku oparu (nevím ja je to s kojením). Nemůže být tak nakažlivé, protože návštěvy mohly na pokoj neomezeně. Nebezpečný je pásový opar na hlavě. Lékaři by ti měli dát nejspíš nějaká antivirotika. Hlavně ho musí správně určit. Ležela se mnou paní, které lékař stále tvrdil, že to pásový opar není, dokud neskončila v nemocnici - ale měla ho na hlavě a šel jí pak až do oka, což je pravě nebezpečné, stejně jako v uchu. Určitě to zvladnete, držím palce. Jinak je fakt, že to hodně bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
25.4.14 13:20

@Moni85 Kde ho vlastně máš a jak je veliký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
25.4.14 16:56
@Taz píše:
@Moni85 Kde ho vlastně máš a jak je veliký?

Mám to pod podpažím, poblíž prsu, ale když kojím, tak s tím do kontaktu nepřijde. A třeba slinama to nakažlivý není? Mám pocit že neštovice, což je to samý, jsou infekční ještě před výsevem pupínků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
25.4.14 17:34

@Moni85 Není, neboj, jenom tekutinou z puchýřků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25094
25.4.14 19:32

Já měla růži v noze, dostala jsem atb (je to prej podobný vir). Na zánět prsu např. bys taky dostala atb i při kojení - oni vědí, co dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
25.4.14 21:10

@Moni85 Dej si přes pupínky plenku nebo něco, když kojíš a miminko to nedostane :-)Je to přenosné jen těmi pupínky :-)
@mag přeně tak :palec:
@avm3 ATB jsou účinná na bakterie, na viry ne, neštovice jsou virového původu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí