Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak si myslím, že malý má pátou nemoc. Několik dní byl červený ve tvářích, pak se osypal na nohách a rukách. Nějak se to ale nelepší - sice občas ve tvářičkách vybledne, ale pak zas zčervená, a navíc jsem objevila ty vyrážkové flíčky i na hrudníčku. Je to normální průběh? Díky ![]()
Jj, my měli červený tváře dobře dva týdny, a teď skoro po měsíci má ještě pár červených teček na uších. Ty tváře se zhoršovaly v teple a při námaze (když třeba lítal nebo blbli s taťkou).
@Ťouk Doktor nám řekl, že do školky může, jakmile zmizí vyrážka. Předpokládám, že tím nemyslí to zarudnutí tváří, které se objeví po námaze. Jak dlouho ale trvá, než zmizí ty flíčky po těle? Ty se taky po námaze znovu objevují?
Nám doktor řekl, že jakmile má vyrážku, tak už není infekční.
Ale my ještě do školky nechodíme. Tečky na ouškách světlají, ale pořád jich par má. Zavolej doktorovi, poradí nejlíp.
@Ťouk No on právě říkal, že do školky, až nebude mít vyrážku. Tak to vypadá ještě minimálně na týden doma. ![]()
Ahoj holky, můj syn prodělal 5 nemoc.JAk jí dostal byla jsem 7.tt .Neměl teploty, ani rýmu, kašel prostě nic, podle paní doktorky to byla alergi. reakce, až po dvou týdnech mi zdělila že by to mohla být 5.nemoc Syn měl po tělíčku kolečka. Ted jem 14 tt. a z krve mi vyšlo, že 5 nemoc jsem měla taky.Tak jsem nervozní jak nám to dopadne.
Holky, je to 5.? Malej ma ale horecku uz druhy den, pri 5.nebyva, ne?
Mam strach, aby to nebyl meningokok! Asi pojedem na pihotovost ![]()
@Ewule0712 Ty tvářičky by tomu odpovídaly, končetiny nevím, tam moc to náš malý neměl. Prý může být komplikací streptokok, a proto malému dr. dělal stěry. Možná proto máte ty horečky. U nás byl výsledek negativní a horečku taky neměl. Tak ať jste brzy ok.
Ahoj, tak moje mala ma 5.nemoc. Jsme jiz tyden doma a vyrazky porad mame. na obliceji uz mene. Bohuzel jsem dnes objednana s malou na ocni vysetreni(po roce) a nevim, zda jej nezrusit(opet kvuli nemoci). Myslite, ze muze dcera absolvovat navstevu ocniho, nevim, zda je to nakazlive po tom tydnu. Teplotu
nema. Jde mi o to, ze me na ocnim objednaji az po tom pul roce. To je fakt pech.
Ahoj holky, nevíte co to může být? Dvouleté dceři se vyhodily tyto fleky, nejdřive na jedné noze, pak na druhé, dále menší pupínky na nose a ruce. Nejdříve jsem myslela, že jí jen něco poštípalo, ale teď váhám jestli to není pátá nemoc.
Mne to jako pata nemoc neprijde. Malej mel male pupinky, doktorka mu koukla na dlane a plosky nohou, kde je mimo jine taky mel a podle toho konstatovala patou nemoc. Tak koukni na tyto dve mista…