Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tohle tipuji na štípance. Pátá nemoc se mimo jiné projevuje tzv. motýlem na obličeji. Červené tváře a nos. Dcera to měla ukázkové a na rukách i chodidlech.
Prosim o zkusenosti, jak dlouho mely vase deti cervene tvare pri pate nemoci? Syn mel ted dva dny vysoke horecky a tak okolo 12 hodin uplne rude tvare. Jsem tehotna, tak mam strach z pate nemoci, mel to nekdo takovou kratkou chvili?
@e008 píše:
Prosim o zkusenosti, jak dlouho mely vase deti cervene tvare pri pate nemoci? Syn mel ted dva dny vysoke horecky a tak okolo 12 hodin uplne rude tvare. Jsem tehotna, tak mam strach z pate nemoci, mel to nekdo takovou kratkou chvili?
Naší malé se včera objevil na obličeji krásný motýlek. Měla jen zvýšenou teplotu (okolo 37,6 °C). Asi za 20 hodin motýlek dost vybledl, vidím ho jen proto, že o něm vím. Vyrážky na těle zatím nemá. Podle dr. vyrážka na těle někdy může chybět.
Chápu vaše obavy
Ale třeba naše malá má červené tváře asi 10 hodin pokaždé, když má horečku okolo 40 °C. Vlastně podle těch tváří poznám, že má tak vysokou horečku, jinak to na ní není moc znát, jen je trošku unavená. Popravdě jsem si včera nejprve pomyslela, že zas má čtyřicítku. Takže třeba váš syn má taky rudé tváře kvůli vysoké horečce.
Držím palce, ať jste oba ok.
Ahoj, prosím o radu. Mé (za týden 5ti měsíční) holčičce se objevily na krku a bříšku červené maličké pupínky. Teplotu ani jiné další příznaky nemá. Začali jsme s příkrmy a všimla jsem si toho po květáku, který měla druhý den. Dnes je to třetí den (květák jsem samozřejmě nedala) a příjde mi to stejné, možná toho má trošku míň. Může být osypaná z toho? Nezmilo by to rychleji? Děkuji
Objevila se u někoho u páté nemoci vysoká teplota? Jak dlouho trvala teplota a kdy se objevila vyrážka? Byly tam i jiné projevy (třeba bolest v krku)?
@Sára 1 píše:
Objevila se u někoho u páté nemoci vysoká teplota? Jak dlouho trvala teplota a kdy se objevila vyrážka? Byly tam i jiné projevy (třeba bolest v krku)?
@novakova.t Já na netu hledala. Spíš mi jde o konkrétní zkušenosti, protože každá nemoc se může projevovat trošku jinak. Vlastně nevím, jestli chtít, ať je to pátá nemoc nebo ať je to něco jiného. ![]()
Dva dny 40 teploty, pak to kleslo Cca na 38 a objevily se pupinky, ale oba jich měli jen malo - do deseti, na dlanich rukou
@Jana206 zdravím syn má pátou nemoc má už výražku a dr řekla že je infekční a máme jít na svatbu
@Kocice 31 Dcera ji měla před pár lety. Dr. říkala, že to je infekcni jen před propuknutim vyrážky, potom už ne. Normálně nás potom pozvala na kontrolu do čekárny mezi ostatní děti. Je fakt, že dokud to nezmizí, urychlí to Fenistil, lidi si všimnou. Asi bych se domluvila s těmi, komu jdu na svatbu.
@Jana206 syn na svatbu nejde ale bývalý manžel má malého syna tak nechce aby to chytil nám řekla že je to infekční pořád i když tu výražku už má