Neštovice – rady a zkušenosti

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
809
29.5.10 10:43

Neštovice

Dobry den, rada bych pozadala o radu, jaky koupit pudr na nestovicky. Mala (4roky) je ma od vcera vecer, takze nemuzu k nasi dr. A jeste vase prip. zkusenosti - jak dlouho trvaji, zda muze ven, kdyz nebude slunecno a jak s vecernim sprchovanim atd. Dekuji moc za rady a zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4034
29.5.10 11:01

Nám zabraly koupele z hypermanganu. Třeba i třikrát denně, nevytírat, nechat zaschnout a pak posypat suchým pudrem, jmenuje se sulfothion. Přes den aplikovat betadin. Sice to trochu štípe, ale krásně to potom zasychá. V lékárně nám nedoporučovali tekutý pudr, prý to pod tím mokvá. Jinak může ven, pokud nemá teplotu, ale jen na zahradu, je to infekční asi 7 dní. Proti svědění jsem dávala i kapky fenistil, ale ty jsou asi na předpis. Nebo dithiaden, pokud máš. Jinak přeji hladký průběh a žádné jizvy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
29.5.10 11:17

My meli na obe starsi klasickej tekutej pudr(nic nam nemokvalo, ale je fakt, ze decka si to ani neskrabaly). Kazdy den jsem nekolikrat denne svlikla deti do naha a cely natrela, pak chvilu nechala zaschnout a hotovka(bylo to v cervnu, takze mohly klidne behat po byte pul dne jen v trenkach). Koupat ani sprchovat by se moc nemela, proti svedeni muzes dat Fenistil kapky.
Infekcni je 10 DNI, takze pokud nemate zname, kteri chteji nestovice taky projit, opravdu karantena doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
29.5.10 11:36

tak čerstvá zkušenost - tekutý pudr bez mentolu, v pohodě se nanáší, nechat chvíli zaschnout a dler potřeby opakovat min. dvarát denně.
průběhy byli různé od pár pupínků, přes celkem dost až po osypané celé tělíčko u malé. Horečky měla taky jen malá, kluci bez teplot, jednoho to svědilo, druhého ne. Všichni je měli i v puse, ale tam jsem je neřešila, jedli jako normálně. Infekční jsou 10 dní orientačně, je to do vysypání posledního pupínku. pak min. ještě týden se stranit kolektivu, dítě má oslabenou imunitu a chytí kde co ( u nás to tak bylo).
Když nám nedržel pudr - hlavně u malé, ta to v klidu zaschnout nenechala, tak jsem potírala genciánou, ta mi přišla i lepší.

Sprchovala jsem dle potřeby obden, rychle a netřít ručníkem, spíš jako „ťupkovat“. ven chodili na zahradu, nesmí ale na přímé sluníčko kvůli zánětu mozkových blan, takže měli nad pískovitěm slunečník a chodili až tak od tří hodin odpoledne.

Kluci mají pár jizviček, malá jich má celé tělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
29.5.10 11:48

my natirali tekutym pudrem, podavala jsem homeo reus toxo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
29.5.10 12:02

Natírali jsme obyčejným tekutým pudrem bez mentolu.Na zmírnění škrábání jsem podávala Fenistil.Horečky děti neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
29.5.10 13:32

Tak jsem koupila obyc tekuty pudr, co mi poradili v lekarne a malou jsem namazala. Teplotu ma cca 37 a zatim ji nic nesvedi, spis to ma zatim jak „bojovku“, ze ma nestovicky jako jiny deti ve skolce:-)
Ja myslela, ze slunicko se nemuze kvuli rozsireni pupinku nebo kvuli jizvickam, o zanetu mozkovych blan jsem neslysela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.5.10 17:06

Na sluníčko se nesmí kvůli tomu, že by dítě zůstalo kropenaté. Infekční jsou do té doby, než zaschne poslední stroupek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.1.11 15:19

Inkubační doba

Ahoj holky.chtěla jsem se zeptat,jaká je Inkubační doba u nervovic.starší syn byl se synovcem minulý víkend a ten se v úterý osypal.byli spolu i to úterý.teď má ale jet pryč,tak jet nemůže.někde jsem slyšela že pokud se nic neobjeví do 10dnů je to v poho.někdo říkal 14 a dnes jsem se dověděla 5týdnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.1.11 15:26
kacabus píše:
Ahoj holky.chtěla jsem se zeptat,jaká je Inkubační doba u nervovic.starší syn byl se synovcem minulý víkend a ten se v úterý osypal.byli spolu i to úterý.teď má ale jet pryč,tak jet nemůže.někde jsem slyšela že pokud se nic neobjeví do 10dnů je to v poho.někdo říkal 14 a dnes jsem se dověděla 5týdnu…

Inkubační doba je 2-3 týdny, my jsme je měli jako malí (já a moji dva sourozenci) vždycky po 2 týdnech (jeden po druhým). Pokud má tvůj syn někam jet, tak byste měli podepsat bezinfekčnost, což znamená, že nepřišel do kontaktu s infekční chorobou, což by ve vašem případě nebyla pravda. Pokud nic podepisovat nemusíte, stejně bych se o tom zmínila. Neštovice jsou nakažlivé až z 90%, takže „šance“ je velká, zvlášť pokud byli kluci spolu delší dobu v uzavřené místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.1.11 15:28

Mohu se optat, proč neočkujete proti nešťovicím? Je důvodem jen cena či něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.1.11 15:30

Takže se to může projevit až klidně další týden…Má jet ‚jen‘ k babičce.takže raději neposílat?no to budou oba pěkně sklamaní:(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
25.1.11 15:32
kacabus píše:

Aktuální informace od doktorky je 21 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.1.11 15:33

Nikdy jsem o očkování proti neštovicím neslyšela.nejsem proti očkování.ale pokud vím,tak nervovíce jsou nebezpečné hlavně pro dospělé a s manželem jsme je oba měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.1.11 15:34
Mahora píše:
Mohu se optat, proč neočkujete proti nešťovicím? Je důvodem jen cena či něco jiného?

Duvodem je to ze dite to muze dostat tak i tak.A proc zbytecne budu ockovat??
Ma opodstatneni proc ockovat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+