Neštovice – rady a zkušenosti

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
693
25.1.11 17:59
bamba píše:
Děvčata,nehádejte se,nečetla jsem všechno,ale k očkování.Očkovalo se proti pravým neštovicím,proti planým ne.Takže tyto plané neštovice si prodělaly téměř všechny děti.Akorát se mi tdá,že mají trochu horší průběh.
K očkování bych řekla asi tolik.90% nabízenýho očkování jsou zbytečná,nepomáhají.

PRAVÉ neštovice už v podstatě neexistují, právě díky očkování. Tady se bavíme o očkování proti planým neštovicím, které je k dispozici pár let.

Jinak přemýšlím, co tě může vést k tomu, že 90 procent nabízených očkování jsou nefunkční…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.1.11 18:04
kattkka píše:
Mahora píše:
Ano uvádím fakta, neboť na rozdíl od tebe, jsem si o tom dost přečtla a mluvila o tom s lékařem, který mi to vysvětlil.

To, co píši, jsem si nevymyslela z vlastní hlavy. Nejde mi o to prosazovat názor očkovat/neočkovat. Uvádím pro a proti a svou zkušenost. Tečka.

To, zda očkuješ či neočkuješ své dítě je mi šumák… Já jen vím, že na neštovice se může i zemřít, spousta dětí skončí s jizvami či v nemocnici s komplikacemi. To, že se takový případ nestal v tvém okolí, tobě ani nikomu z tvých známých je hezká věc…

Každý se snaží své dítě chránit tak, jak si myslí, že je nejlepší. Některé mámy myslí, že je lepší neočkovat, některé očkovat. Některé pak svého rozhodnutí také litují. Jen mne zaráží ta nevědomost… když už se mám k něčemu rozhodnout, snažím se o tom něco zjistit a ne, jedna paní povídala…
:pocitac: :pocitac: UMRIT TI MUZU I NAOCKOVANI!!! TOTO NENI JEDNA PANI POVIDALA!!!!ANI NEVEDOMOST!!!
MYSLIS SI ZE JSI CHYTREJSI PROTOZE MAS BYDLISTE FRANCIE?? TAKZE BEZ UZ FAKT NEKAM!!!

Fakt nevím, jaké má mé bydliště souvislost s neštovicemi :think:

:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.1.11 18:09
Mahora píše:
kattkka píše:
Mahora píše:
Ano uvádím fakta, neboť na rozdíl od tebe, jsem si o tom dost přečtla a mluvila o tom s lékařem, který mi to vysvětlil.

To, co píši, jsem si nevymyslela z vlastní hlavy. Nejde mi o to prosazovat názor očkovat/neočkovat. Uvádím pro a proti a svou zkušenost. Tečka.

To, zda očkuješ či neočkuješ své dítě je mi šumák… Já jen vím, že na neštovice se může i zemřít, spousta dětí skončí s jizvami či v nemocnici s komplikacemi. To, že se takový případ nestal v tvém okolí, tobě ani nikomu z tvých známých je hezká věc…

Každý se snaží své dítě chránit tak, jak si myslí, že je nejlepší. Některé mámy myslí, že je lepší neočkovat, některé očkovat. Některé pak svého rozhodnutí také litují. Jen mne zaráží ta nevědomost… když už se mám k něčemu rozhodnout, snažím se o tom něco zjistit a ne, jedna paní povídala…
:pocitac: :pocitac: UMRIT TI MUZU I NAOCKOVANI!!! TOTO NENI JEDNA PANI POVIDALA!!!!ANI NEVEDOMOST!!!
MYSLIS SI ZE JSI CHYTREJSI PROTOZE MAS BYDLISTE FRANCIE?? TAKZE BEZ UZ FAKT NEKAM!!!

Co me k tomu vede??Treba vety tipu jedna pani povidala.Tak mam pocit ze chces dokazat jak lekari ve Francii jsou uzasni a jak mi tady v cr jsme blbi.ze si o tom nezjistujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.1.11 18:12

Holky nechte toho.dotaz znel jinak a opravdu jsem nečekala,že když se na neco zeptám,že to skončí takto!koukám poslední dobou je to tady docela běžný:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.1.11 18:15
kacabus píše:
Holky nechte toho.dotaz znel jinak a opravdu jsem nečekala,že když se na neco zeptám,že to skončí takto!koukám poslední dobou je to tady docela běžný:(
:oops: :oops: me by to taky nenapadlo. :oops: :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.1.11 18:32
kattkka píše:
Mahora píše:
kattkka píše:
Mahora píše:

Co me k tomu vede??Treba vety tipu jedna pani povidala.Tak mam pocit ze chces dokazat jak lekari ve Francii jsou uzasni a jak mi tady v cr jsme blbi.ze si o tom nezjistujeme.

Nevzpomínám si, že bych tu něco podobného naznačila, ani to, že bych se zmiňovala o tom, že bydlím ve Francii, neboť to podle mne s tím nemá nic společného. Naopak věřím tomu, že lékaři jsou v Čechách stejně schopní jako kdekoliv jinde.

Ale i na internetu se najde spoustu informací a z vašich reakcí je zkrátka patrné, že o tom moc nevíte. Ale máte svůj pevný názor. Fajn, nikdo vám ho nebere :zed: . A nikdo vás nenutí reagovat na mé příspěvky. Jak jsem psala, jsou určeny rodičům, kteří se rozhodují… svůj příspěvek jsem myslela jako doplňující informaci k neštovicím.

Jelikož o neštovicích je to prozatím všechno, přeji hezký večer a synovi tazatelky případný mírný průběh neštovic. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.1.11 18:35

Mne ale zajímala jen inkubační doba.z nemoci strach nemám,jen se mi ted zrovna nehodí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.1.11 18:37

Myslím tím ty hexa atd,nejvíc se mi líbá reklama,že syn ohluch a kdyby.....Můj vnuk je očkovanej,chytil jak zánět středního ucha,tak zápal plic.A nedají se očkováním pokrýt všechny nemoci a jejich mutace.
O oř)čkování proti planým neštovicím teda nic nevím,ale pravé už se neočkují a ty plané mají od té doby dost těžký průběh.Asi tak.

• Citovat
  • Upravit
15674
25.1.11 18:38
kacabus píše:
Mne ale zajímala jen inkubační doba.z nemoci strach nemám,jen se mi ted zrovna nehodí!

To  neštovice nikdy  :lol: . Myslím, že dcera si to nemohla líp načasovat (a nemyslím to ironicky), a přesto se mi to nehodilo  :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.1.11 18:40
kacabus píše:

14.dmí.

• Citovat
  • Upravit
24320
25.1.11 18:42
bamba píše:
Myslím tím ty hexa atd,nejvíc se mi líbá reklama,že syn ohluch a kdyby.....Můj vnuk je očkovanej,chytil jak zánět středního ucha,tak zápal plic.A nedají se očkováním pokrýt všechny nemoci a jejich mutace.
O oř)čkování proti planým neštovicím teda nic nevím,ale pravé už se neočkují a ty plané mají od té doby dost těžký průběh.Asi tak.

Myslis reklamu na prevenar. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.1.11 18:43
bamba píše:
kacabus píše:
14.dmí.

14-21 dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.1.11 19:01
bamba píše:
O oř)čkování proti planým neštovicím teda nic nevím,ale pravé už se neočkují a ty plané mají od té doby dost těžký průběh.Asi tak.

Ono s těmahle vakcínama /třeba konkrétně prevenar/ je to o něco složitější. A to proto, že např. pneumokok má hodně variant a vakcína sice obsahuje většinu, ale ne všechny. Navíc i ty, které obsahuje nechrání na 100 procent. Obecně jde o to, aby se výskyt těchto nemocí snížil na minimum. V tom tyto vakcíny určitě zbytečné nejsou. Tvůj vnuk měl bohužel smůlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.1.11 19:08

Toto není diskuse o očkování!prosím respektuj to!děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
25.1.11 19:14

potvrdím inkubaci 10 dní až 3 týdny, naše malá (9 měsíců, byla ještě asi 5× za den kojená) vzdorovala fakt ty tři týdny a pak se osypala opravdu hodně (doporučuji Tano hermal mléko na natírání - chladí, nesvědí, musí se natírat častěji, ale naši malí ho snášeli mnohem líp než tekutý pudr napsaný doktorkou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí