Neštovice – rady a zkušenosti

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
693
25.1.11 19:29
kacabus píše:
Toto není diskuse o očkování!prosím respektuj to!děkuji

Nezlob se na mne, ale nejsi administrátor. Diskuse jsou volné a ačkoliv mají nějaké téma, není zakázáno se odklonit a reagovat na nějakou odpověď.

Každý tu má právo diskutovat a když chci někomu odpovědět, nepotřebuji zakládat téma nové.

Ty se chováš, jako kdyby tato diskuse patřila tobě, neboť jsi tu napsala svůj dotaz. OK, pokud se bojíš, že tvůj dotaz bude „zapomenut“ anebo jsi stále nedostala odpověď, stále máš ještě možnost založit nové téma s názvem Inkubační doba neštovic :wink:

Pod spoustou příspěvků lidé diskutují o různých věcech, i to je způsob, jak se dozvědět něco zajímavého, ačkoliv to člověk přímo nehledal.

Zdá se mi proto zbytečné dělat tu policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.1.11 19:44
Mahora píše:
kacabus píše:
Toto není diskuse o očkování!prosím respektuj to!děkuji

Nezlob se na mne, ale nejsi administrátor. Diskuse jsou volné a ačkoliv mají nějaké téma, není zakázáno se odklonit a reagovat na nějakou odpověď.

Každý tu má právo diskutovat a když chci někomu odpovědět, nepotřebuji zakládat téma nové.

Ty se chováš, jako kdyby tato diskuse patřila tobě, neboť jsi tu napsala svůj dotaz. OK, pokud se bojíš, že tvůj dotaz bude „zapomenut“ anebo jsi stále nedostala odpověď, stále máš ještě možnost založit nové téma s názvem Inkubační doba neštovic :wink:

Pod spoustou příspěvků lidé diskutují o různých věcech, i to je způsob, jak se dozvědět něco zajímavého, ačkoliv to člověk přímo nehledal.

Zdá se mi proto zbytečné dělat tu policii.

Mas stesti ze nemuzu najit pravidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.1.11 19:51
Mahora píše:
bamba píše:
Myslím tím ty hexa atd,nejvíc se mi líbá reklama,že syn ohluch a kdyby.....Můj vnuk je očkovanej,chytil jak zánět středního ucha,tak zápal plic.A nedají se očkováním pokrýt všechny nemoci a jejich mutace.
O oř)čkování proti planým neštovicím teda nic nevím,ale pravé už se neočkují a ty plané mají od té doby dost těžký průběh.Asi tak.
Ono s těmahle vakcínama /třeba konkrétně prevenar/ je to o něco složitější. A to proto, že např. pneumokok má hodně variant a vakcína sice obsahuje většinu, ale ne všechny. Navíc i ty, které obsahuje nechrání na 100 procent. Obecně jde o to, aby se výskyt těchto nemocí snížil na minimum. V tom tyto vakcíny určitě zbytečné nejsou. Tvůj vnuk měl bohužel smůlu…

No ano,ale když na to očkování lákají(všetně té reklamy)neřeknou,že to dítě múže dostat.Dcera vakcinu ještě platila,takže vysolila slušný prachy a holt měl kluk smůlu.Druhá dcera se ptala dr,po prodělaném zánětu ucha,že by teda holky nechala naočkovat a dr.odmítla s tím,že je jim už moc let(3 roky).Důvod byl jasně jiný,děti jsou náchylný na uši,tak je nebudu očkovat,bo by se zjistila,že je to jen tahání peněz z kapes.
J e to můj názor,ale je tu spousta farmaceutických firem,vše mají předražené aby hlavně vydělaly.O nic jinýho jim nejde.

• Citovat
  • Upravit
482
5.3.11 21:22
bamba píše:
Mahora píše:
bamba píše:
Myslím tím ty hexa atd,nejvíc se mi líbá reklama,že syn ohluch a kdyby.....Můj vnuk je očkovanej,chytil jak zánět středního ucha,tak zápal plic.A nedají se očkováním pokrýt všechny nemoci a jejich mutace.
O oř)čkování proti planým neštovicím teda nic nevím,ale pravé už se neočkují a ty plané mají od té doby dost těžký průběh.Asi tak.
Ono s těmahle vakcínama /třeba konkrétně prevenar/ je to o něco složitější. A to proto, že např. pneumokok má hodně variant a vakcína sice obsahuje většinu, ale ne všechny. Navíc i ty, které obsahuje nechrání na 100 procent. Obecně jde o to, aby se výskyt těchto nemocí snížil na minimum. V tom tyto vakcíny určitě zbytečné nejsou. Tvůj vnuk měl bohužel smůlu…
No ano,ale když na to očkování lákají(všetně té reklamy)neřeknou,že to dítě múže dostat.Dcera vakcinu ještě platila,takže vysolila slušný prachy a holt měl kluk smůlu.Druhá dcera se ptala dr,po prodělaném zánětu ucha,že by teda holky nechala naočkovat a dr.odmítla s tím,že je jim už moc let(3 roky).Důvod byl jasně jiný,děti jsou náchylný na uši,tak je nebudu očkovat,bo by se zjistila,že je to jen tahání peněz z kapes.
J e to můj názor,ale je tu spousta farmaceutických firem,vše mají předražené aby hlavně vydělaly.O nic jinýho jim nejde.

SOUHLASÍM :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.10.14 18:59

Prosím

Když sem byla malá tak sem měla 2 neštovice a ted ja ma kamaradka a ptam se na to jestli k ni muzu jit abych ty neštovice nechytla dĚKUJI Vlčková O. o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
19.4.18 07:55

Holky potřebuji pár rad pác naše dr mi vpodstate nic neřekla. Dcerka 4r. aktualne ve fázi výsevu a máme toho hodně…teploty do 38.Prvni pupínky jsme si všimli v pondělí.1)dcerku mažu pudem tekutým, na genitáliích fialku, teď manžel přinesl ViraSoothe gel… Chci se zeptat k mazání.. Já to tipuji hned když vidím červený flíček, je to tak ok? Nebo mám čekat az se tam udělá puchýřek? Můžu mazat kolikrát denně chci? Ráno, poledne, večer? Vždycky pretupkuji staré a natřu nove 2)pudr jsem měla v lednici vadí to něčemu? 3)mala bere imunoglukan… Můžu dávat dal? 4)navíc mi začala pokaslava, není to úplná hrůza že by mi kaslala celou noc či den… Nicméně mám se nějak bát? 5)snazim se aby celý den fakt ležela, holt jede na netu atd… Ale nevadí když si chvilku maluje, nebo hraje ne?
Děkuji za Vaše odpovědi a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.4.18 07:59

Proč ležela? Pro dítě je to utrpení.. Nesmí lítat, ale u stolečku si klidně maluje, na zemi staví puzzle, čteme, hraje si.. Nemazala bych, lepší oplachovat roztokem hypermanganu, ty zapláclé rády občas vyhnisají a vůbec se pomaleji hojí. Mazala jsem jí Tanno hermal (vlastně pudr) jen na pár který jí fakt trápily. Imunoglukan nevím. Hlavně pořádnou rekonvalescenci! Je to nápor pro imunitu. A s flekama pak pozor na sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
19.4.18 08:39

Zádné dítě mi u nemoci neleží, jen mají klidový režim- nechodí ven, do školky, nakupovat atd. My jsme měli tolik neštovic, že jsme neštovice opatrně potřeli roztokem hypermanganu a usušili, pak plošně aplikovali imazol, pudr nebo tanoo hermal podle toho co bylo zrovna po ruce. dělali jsme to 2× denně. teploty byly vysoké cca 39-40č sráželi jsme normálně sirupy na teplotu+ dávali něco na svědění(fenistil). neštovice jsme měli cca 10 dnů, pak byly děti ještě týden doma, rádi pak chytí angínu apod. Rýma a kašel patří u některých dětí k neštovicím. Hlavní je potom chránit jizvičky nějakou dobu před sluníčkem+ mazat opal. krémy když svítí, aby děti neměly jizvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
19.4.18 09:08

Dobre děkuji, zajdu ji koupit ten fenistil HOLKY a muži ji dát na ten kašel třeba propan? Já jsem trošku posera co se týče děti ať něco nepodcenim tak i když logicky si myslím že ano, tak se raději zeptám. a moje dr je taková nepříjemna tak se raději zeptám tady.

Příspěvek upraven 19.04.18 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
19.4.18 09:35

Ten gel Viral je moc dobrej, nezavre ty pupinky jako pudr. Takze pokud mazat tak tim. Nase mudra doporucuje nemazat vubec, jen pokud svedi. Nase mala mela pupinku spoustu a vsechny ji zmizely a jizvy nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
16.12.19 08:43

Dcera (3) strávila víkend u tchyňky se sestřenicí, která se včera komplet osypala - neštovice. Dcera je tedy nejspíš taky chytne, což mi neva. Ale mám 8mesicniho prcka, tak snad bude mít lehký průběh :oops:
Za jak dlouho po nakažení se objevil první pupínek nebo příznaky? Samozřejmě u vás, kdo víte, kdy cca došlo k nakažení :) děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22827
16.12.19 08:50

@PHV loni to měly také moje holky 4 a 8mesicu.
Myslím, že inkubacka je 3 tydny.
Nejhorší je, že je po nestovicich oslabená imunita, takže pak následovala angína a kde jaká viróza.
To samé měla kamarádka u dětí, měli je na jaře a už mají 3.ATB.
Hlavně ji posil imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
16.12.19 08:50

@PHV u obou dětí přesně po 2 týdnech.. Syn je donesl ze školky, kde byl 2 týdny před s klukem co se pak osypal.. A dceři vylezly dva týdny po osypani syna :lol: nejmladší měl tenkrát tři měsíce, ten to naštěstí nechytnul.. A teda mladší dcera měla lepší průběh, jen pár pupinku, syn to měl stokrát horší. Ale teplotu neměli ani jeden, oba mi v den osypani jen řekli že jim je na zvracení a za pár hodin se objevily pupínky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
16.12.19 09:16

My byli na neštovicové párty, a obě děti to chytli za 14 dní.
předtím, v průběhu a ještě pak půl roku jsem dopovala vitamíny, protože je pak zhoršená imunita…naštěstí to pomohlo. Nic dalšího pak nechytli.

• Citovat
  • Upravit
PHV
1319
16.12.19 09:27

Holky díky moc, bála jsem se, aby se mi neosypala na Vánoce :oops: tak to snad nehrozí :)
A díky za tu imunitu, to jsem netušila, @smurfka co jsi prosím dávala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí