Neštovice – rady a zkušenosti

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
16.12.19 09:37

@PHV no myslím že nejbližší možný termín je 10 dní od nákazy..
ale pozor, i když to třeba na vánoce nechytne, může už být přenašeč, takže bych nějaké návštěvy oželila..( zvlášt starších lidí a dětí samozřejmě ), protože nikdy nevíš kdy se to u ní objeví a ona je už před výsevem nakažlivá..

Jinak já dávám vitamín B ( tekutý ), je sladký pro děti - dobrý, vitamín c, a rybí olej..dávám to teda celoročně ( olej nedávám jen v létě )…děti jsou zdravé, jak ve školkovém tak školním kolektivu..o zaří zatím nechyběli ani jeden ) -
také berou laktobacily a občas hlívu ústřičnou.

• Citovat
  • Upravit
25101
16.12.19 11:33

@PHV U nás to bylo přesně ty 3 týdny. Nejstarší dcera se nakazila od sousedky, za tři týdny se osypala a za tři týdny prostřední.
Nejmladší (v té době jsem ji čekala) je chytla neznámo kde, ale měla zajímavý průběh. Asi 3 dny měla 2 pupínky a až pak se jí to rozjelo.
Naše holky měla teda neštovice velice v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101516
16.12.19 13:04

U nas taky za 3 tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
17.12.19 00:33

Taky u nás přesně 14.den…obe holky stejný věk… Obě bez horecek, vše ok, očkování jsme odkaldali u mladší právě kvůli oslabené imunity, dávala jsem probiotika a Imunoglukan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.23 20:39

Nestovice?

Zdravim potrebuju se zeptat. Vcera se dceri zacaly objevovat pupinky..pred mesicem byla v kontaktu. Opet ma teploty. Vypada to jako nestovice? Skrabe se na hlave a ted uz i po tele, ma problem se spankem. Z vlasku lepsi neudelam, nenecha se. Na hlave u krku je osypana cela a take ji to svedi.
Diky za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.7.24 18:45

Pár poznatků z nedávno proběhlých neštovic u naší dcery

Když jsme zjistili se nám konečně potvrdilo, že má dcera opravdu neštovice, uvědomili jsme si pár souvislostí. Následně i poznatky ohledně přípravků. Hledal jsem i hodně informací na internetu a to co se nám protnulo s našimi zkušenostmi je tady:

• pár pupínků (asi 5) se nám objevilo již snad týden před nástupem teploty a vysetím většího množství (chvíli jsme si mysleli že to jsou štípance, mělo to i podobný charakter)
  • Horečka 38 se dostavila odpoledne před tím, než se ráno malá vzbudila s pár desítek pupínků. Horečka se většinou držela 38+ spíš ke 39ti a jeden den i lehce přes 40°, a to i přes pravidelně podávané léky na snížení. Horečky přešly po 6ti dnech. Někdo měl snad i 8 dní.
  • Píše se že nurofen se nedoporučuje, nám ale paralen moc nezabíral, nurofen o něco lépe, dali jsme když byla horečka opravdu vysoká.
  • Pudry se moc nedoporučují že pupínky zalepí a ty se hůře hojí.
  • Lepší nějaké locio, lépe se vstřebává a nedrolí, dobře se pupínky hojí, za nás Tanno-Hermal Lotio.
  • Na nové pupínky co jsou ještě „nezralé“ ale lépe zabíra nějaký gel - my měli ViraSoothe - chladí to, více tlumí svědění, a někde jsem četl že to působí podobně jako herpesin na opary - při včasné aplikaci se pupínky tolik nerozjedou nebo dokonce i zmizí (to neumím úplně posoudit, dcerka jich měla opravdu hodně)
  • Nám asi oproti jiným histaminikům více pomáhal Fenistyl kapky. Po těch se malá skoro neškrabala.
  • Koupání se nedoporučuje, jen rychlá sprcha a opatrně otřít přikládáním.
  • Jakémukoliv mazání se malá strašně bránila. Ono to trvalo i hodinu to všechno důsledně namazat. Takže jsme museli obchodovat - více času s hrami a podobně. Ale nakonec to nějak šlo.

Tak hodně sil všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
4.7.25 21:41

Prave se s nima potýkáme u 9 letého - teda nic moc. Ze začátku to vypadalo super, cca 20 pupínků a jen zvýšená teplota. Po dvou dnech 40 a výsev asi milion puchýřků. Ted třetí den, puchýřky už skoro neskáčou, teplota lehce přes 38, ale doktorka nám dala antivirotika, ze pokud by se stav nelepšil, tak mám nasadit.

• jsme dostali pro staršího, kterému je 14 a tam máme nasadit hned s výsevem pupínku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.7.25 15:45

K doktorce s neštovicemi chodit nemusíš, stači telefonicky informovat. Není ani potřeba ničím mazat, zahojí se samy, u dcery jsme ještě používali klasicky tekutý pudr, ale teď u syna už nic, je lepší když neštovice dýchají, jen ty největší pupínky jsem mázla lehce imazolem, a ničím nemáčet, ani se neškrabal, nesvědilo ho to, do týdme se vyloupnul a potom už byly jen stroupky které do týdne odpadly, ani teploty, nic. Držím palce ať vše proběhne hladce, bude to mít za sebou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
8.7.25 12:46

Bohužel syn trpí na vysoké nestažitelné teploty a chtěla jo vidět, protože po Paralenu mít 40 horečky není úplně OK. Puchýřky svěděly v noci vůbec nespal, za mě naprosto otřesná zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí