Neštovice – rady a zkušenosti

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6895
25.1.11 15:35

Jejda tak to jste mne vůbec nepotěšily!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.1.11 15:37

Jaké opodstatnění je očkovat? Například to, že se vyhneš jakékoliv vážnější formě této nemoci a třeba například to, že je to pro děti utrpení, svědí to, nemůžou do kolektivu…

Je pravda, že malé procento, že nemoc přesto dostanou, tu je, ale myslím si, že to rozhodně stojí za to. Moje druhá dcera onemocněla i přes očkování, ale měla 5 pupínků a toť vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.1.11 15:42

Je a nebylo by i očkování proti rýmě?promiň ale měla jsem nervovice,mamka mne mazala celou a u toho teploty.nemohla jsem ven určitou dobu,ale dalo se to přežít.je to většinou jen jednou za život.a rýmu máme 3× do měsíce.otravuje určitě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.1.11 15:43
Mahora píše:
Jaké opodstatnění je očkovat? Například to, že se vyhneš jakékoliv vážnější formě této nemoci a třeba například to, že je to pro děti utrpení, svědí to, nemůžou do kolektivu…Je pravda, že malé procento, že nemoc přesto dostanou, tu je, ale myslím si, že to rozhodně stojí za to. Moje druhá dcera onemocněla i přes očkování, ale měla 5 pupínků a toť vše…

Jenomze tech tvych pupinku muze mit i moje dcera.To ej dite od ditete.
Nestovice nejsou smrtelne.Vetsina si jich prosla.Myslim si ze horsi je mu strcit vakcinu kor kdyz ta vakcona neni odzkousena.Co udela za 10let.Takze radsi at si tim projde ted nez v dopselosti.A kdyz to tve dite dostalo nemyslis si ze to byli vyhozene penize??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
25.1.11 15:44

neštovicema si projde každý,smrtelná nemoc to není,přežili jsme to všichni :wink: je to nepříjemné ale nevidim důvod očkovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.1.11 15:49
Mahora píše:
Mohu se optat, proč neočkujete proti nešťovicím? Je důvodem jen cena či něco jiného?

Můžu se optat, proč takový příspěvek vkládáš do diskuze, kde je položen zcela konkrétní dotaz? Myslím, že je každému jasné, k čemu takový příspěvek může vést :roll: .

Ale za sebe klidně odpovím - neočkovala jsem svoji dceru, protože můj názor je ten, že je lepší vytvořit si protilátky proděláním nemoci v dětství, než být očkována vakcínou, která je na trhu relativně krátkou dobu a kdoví, jaké s ní budou zkušenosti za pár let. Byla jsem rozhodnutá dceru naočkovat, pokud si neštovice neprodělá do té doby, než půjde do školy. Prodělala si je vloni v létě. NEmohly jsme ven, měla 30 pupínků, bez teplot, ale zase vím, že je snad už doživotně chráněná a až bude těhotná, nebude se muset bát, že je chytne. Řadím se do skupiny matek, které nejsou striktně proti očkování, ale hodně zvažuju, čím svoje dítě naočkuju a čím ne. A očkovat proti všemu, co je na trhu mi vhodné nepřijde určitě. S dětmi chodím k pediatrovi, kterému plně důvěřuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.1.11 15:52

Hkac napsala jsi to přesně.děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.1.11 16:06

Diskuse se jmenuje „Neštovice“, myslím si, že to k tématu patří, ačkoliv se otázka netýkala přímo očkování.

Vakcína je na trhu „už“ pár let, ale právě proto, že už nějaké desetiletí byla vyvinuta a ověřena.

Nechci, nechtěla jsem a ani nebylo v úmyslu, některou maminku „odsuzovat“ proto, že nenechala své dítě očkovat proti této nemoci.

Jen jsem to chtěla vyzdvihnout, jako možné řešení se této nemoci úplně vyhnout, včetně komplikací. Toť vše.

Je pravda, že nemoc není ve VĚTŠINĚ případů vážná, ale co ty ostatní? V USA je tato vakcína již zahrnuta do běžného očkovacího kalendáře. Je to živá vakcína, tzn. že vstříknou malinké množství viru, nejedná se tedy o žádný „pokus“. Zkrátka podají „neštovice“ v mini formě…

Rozhodnutí je na každém a nemusíte se přede mnou hájit…

Medicína jde dopředu a díky bohu. /Takže kdyby bylo možné vyvinout vakcínu proti rýmě, byla by to velká výhra, a to nejenom pro všechny mrňousky, kteří v noci nemohou dýchat, protože mají pusinku zaměstnanou dudlíkem./

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.1.11 16:15

Ano, diskuze se jmenuje Neštovice, ale v úvodním příspěvku (nebo v některém dalším, pokud je diskuze obnovena, jako třeba tato) je jasně vystiženo, na co se zakladatelka ptá. Já se teda snažím pokaždé, když někam přispívám, psát tak, aby z toho zakladatelka (nebo ten, kdo se na něco ptá), měl užitek. Ale každý jsme nějaký.

Je tu spousta diskuzí, kde se maminky ptají na názor ohledně očkvání, tam by i příspěvek informující o tom, že existuje očkování, přišel vhodnější  :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.1.11 16:20
Mahora píše:
Diskuse se jmenuje „Neštovice“, myslím si, že to k tématu patří, ačkoliv se otázka netýkala přímo očkování.

Vakcína je na trhu „už“ pár let, ale právě proto, že už nějaké desetiletí byla vyvinuta a ověřena.

Nechci, nechtěla jsem a ani nebylo v úmyslu, některou maminku „odsuzovat“ proto, že nenechala své dítě očkovat proti této nemoci.

Jen jsem to chtěla vyzdvihnout, jako možné řešení se této nemoci úplně vyhnout, včetně komplikací. Toť vše.

Je pravda, že nemoc není ve VĚTŠINĚ případů vážná, ale co ty ostatní? V USA je tato vakcína již zahrnuta do běžného očkovacího kalendáře. Je to živá vakcína, tzn. že vstříknou malinké množství viru, nejedná se tedy o žádný „pokus“. Zkrátka podají „neštovice“ v mini formě…

Medicína jde dopředu a díky bohu. /Takže kdyby bylo možné vyvinout vakcínu proti rýmě, byla by to velká výhra, a to nejenom pro všechny mrňousky, kteří v noci nemohou dýchat, protože mají pusinku zaměstnanou dudlíkem./

Ptam se te a co kdyz se zjisti ze ta vakcina nema takovou zivnost a nestovice dostane dcera ve tretim trimestru tehotenstvi a to uplne zbytecne??Prootze jsem ji pred 22 lety nechala naockovat.Aby je jako dite nedostala.neni lepsi kdyz je dostaen tak ja ma bez ockovani??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.1.11 16:26
kattkka píše:
Mahora píše:

Ptam se te a co kdyz se zjisti ze ta vakcina nema takovou zivnost a nestovice dostane dcera ve tretim trimestru tehotenstvi a to uplne zbytecne??Prootze jsem ji pred 22 lety nechala naockovat.Aby je jako dite nedostala.neni lepsi kdyz je dostaen tak ja ma bez ockovani??

:palec:  Přesně takhle jsem to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
25.1.11 16:27
hkac píše:
Mahora píše:
Mohu se optat, proč neočkujete proti nešťovicím? Je důvodem jen cena či něco jiného?

Můžu se optat, proč takový příspěvek vkládáš do diskuze, kde je položen zcela konkrétní dotaz? Myslím, že je každému jasné, k čemu takový příspěvek může vést :roll: .

Ale za sebe klidně odpovím - neočkovala jsem svoji dceru, protože můj názor je ten, že je lepší vytvořit si protilátky proděláním nemoci v dětství, než být očkována vakcínou, která je na trhu relativně krátkou dobu a kdoví, jaké s ní budou zkušenosti za pár let. Byla jsem rozhodnutá dceru naočkovat, pokud si neštovice neprodělá do té doby, než půjde do školy. Prodělala si je vloni v létě. NEmohly jsme ven, měla 30 pupínků, bez teplot, ale zase vím, že je snad už doživotně chráněná a až bude těhotná, nebude se muset bát, že je chytne. Řadím se do skupiny matek, které nejsou striktně proti očkování, ale hodně zvažuju, čím svoje dítě naočkuju a čím ne. A očkovat proti všemu, co je na trhu mi vhodné nepřijde určitě. S dětmi chodím k pediatrovi, kterému plně důvěřuju..
:palec: Nenapsala bych to lépe…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.1.11 16:29

hkac - tak nevím co ti tak vadí :nevim: Na Emiminu funguje dobře vyhledávání, maminky, které hledají informace o neštovicích /a nemají ani tušení o vakcíně/ si to třeba rády přečtou…

Kattkka - tady nejde o žádnou životnost. Je to stejné, jako s vakcínou proti zarděnkám, příušnicím a spalničkám. Tvoje tělo je imunní, protože získalo imunitu stejným způsobem, jako když nemoc prodělá /neboť tělo vlastně nemoc prodělá, jen v tak malé míře, aby nepropukly vedlejší příznaky/.

Je dobré se poradit s lékařem, který o této problematice VÍ své a odborně ti to vysvětlí. Neboť po přečtení některých příspěvků je jasné, že tuto nemoc spoustu lidí bagatelizuje a moc o ní neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.1.11 16:32
Mahora píše:
hkac - tak nevím co ti tak vadí :nevim: Na Emiminu funguje dobře vyhledávání, maminky, které hledají informace o neštovicích /a nemají ani tušení o vakcíně/ si to třeba rády přečtou…

Kattkka - tady nejde o žádnou životnost. Je to stejné, jako s vakcínou proti zarděnkám, příušnicím a spalničkám. Tvoje tělo je imunní, protože získalo imunitu stejným způsobem, jako když nemoc prodělá /neboť tělo vlastně nemoc prodělá, jen v tak malé míře, aby nepropukly vedlejší příznaky/.

Je dobré se poradit s lékařem, který o této problematice VÍ své a odborně ti to vysvětlí. Neboť po přečtení některých příspěvků je jasné, že tuto nemoc spoustu lidí bagatelizuje a moc o ní neví.

ale ono ji mit nemusi.Toto se proste u nestovic nrevi ajk to je stim ockovanim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.1.11 16:37

A jak to že když je to očkování tak skvělý,tak že to tvoje dcera dostala?jak můžeš totiz vědět,že když měla jen pár pupínku,že by stejnou reakci neměla i bez očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí