Pátá nemoc - průběh

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3563
8.11.14 09:09

@Iffka kromě UM nepije nic. Aktuálně si hraje a vypadá vcelku zdravě, tak uvidíme co bude dál. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
8.11.14 09:09

Pokud by se ti to prostě nezdálo, tak s ním zajeď na pohotovost.

Já bych vydržela do zítra, jestli bude horečku stále mít. Moc radit nemůžu, neb by mě tady ušlapali/y. :) Mně se hodně líbí tenhle článek a už několik let úspěšně provozuju… http://www.azrodina.cz/…sile-horecky
Tak jen pro rozšíření obzorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
8.11.14 09:19

@Zizalka pěkný článek. Velice se snažím ho dodržovat, ale někdy je to těžké.. jsem moc ráda, že i syn už je dost starý na to, aby mi řekl, jak se cítí - podle toho se snažím řídit, ne podle výšky horečky. Ale on je horečkové dítě od miminka, má 39 a řádí, jí, běhá, takže horečku nesrážím, až v momentě, kdy padne a řekne mi, že mu není dobře. Dcera naopak je po mě - horečky nikdy nemívala a když jí teplota stoupne nad 37, umírá :-) naštěstí je ale nemívá čast, už je dost velká..
Moc bych chtěla vydržet nesrážet horečku vůbec, ale na to nemám :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
8.11.14 09:23

@Iffka taky se mi článek líbí, ale na noc si nelajznu ho nechat jít spát s horečkou, když by bylo nejhůř, tak si mě nezavolá. Je ještě hodně malý, takže se snažím to zkusit srazit ještě těmi zábaly, než tedy podám lék na horečku. A třeba včera těch 39,8 mě opravdu vyděsilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
8.11.14 10:23

No tak vyrážka pouze na nožičkách, to mi fakt na 5: nemoc nepřijde :nevim: ale jinak ty teploty a tak, to může být různý, co jsem četla, tak většinou jsou u týdhel nemoci spíš nízký horečky, ale malej bratránek ji měl 3 roky zpátky, a tak „špatnej“ prý v životě nebyl, že jen ležel v posteli, horečky vysoký, a bylo mu hrozně zle, že si ani nebyl schopný hrát, že to u něj ještě nezažili. ale měl tu vyrážku na obličejí, bez ní to podle mě nebude 5. nemoc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
8.11.14 12:40
@Vermun píše:
@Iffka taky se mi článek líbí, ale na noc si nelajznu ho nechat jít spát s horečkou, když by bylo nejhůř, tak si mě nezavolá. Je ještě hodně malý, takže se snažím to zkusit srazit ještě těmi zábaly, než tedy podám lék na horečku. A třeba včera těch 39,8 mě opravdu vyděsilo.

Chápu…
Ono je to vždycky těžké. Čím menší dítě, tím hůř se to zvládá. Já si děti beru na noc k sobě, když jsou nemocné.

Naučila jsem se brát horečku jako lék a antipyretika jsou spíš kontraproduktivní. A někdy vyvolají falešný pocit, že je dítě na tom lépe, i když není.

Momentálně má ode dneška taky syn teplotu. Dopoledne ještě jen zvýšenou, teď už 39, tak jsem zvědavá, co se z toho vyklube. Taky nejsem ráda, když jim není dobře, ale snažím se o pozitivní přístup. Dopřeju jim klid, vlídné slovo, pohlazení a hlavně dostatek tekutin.

Příspěvek upraven 08.11.14 v 12:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
8.11.14 12:44

@Zizalka syn konečně usnul, má 38,7. Ráno měl v 8:30 37,4. Antipyretika jsem ted také nedala a uvidíme, zda to bude lepší. Taky se mu maximálně věnuji, v noci je se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
8.11.14 12:52

@Vermun
Podle popisu mi to neprijde ani jako 5. Ani6.nemoc zatim teda… Pokud je nizke crp, bude to viroza… tech je spousta. Jist nenut, piti nabizej, horecku nad 38.5 jiste srazej, ta prospesna uz neni. Pri pochybnostech jiste kontrola na pohotovosti. Pokud by horecky trvaly, tak urcite nejpozdeji v pondeli k dr na kontrolu..i kvuli dynamiky CRP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
8.11.14 12:55

@Vermun
Mě by zajímalo, podle čeho doktorka usoudila, že půjde o pátou nemoc…

Jak vypadá ta vyrážka na nožičce? Nechceš to vyfotit? (Až se vyspí samozřejmě :)
Kdyby šlo jen o vysoké horečky bez příznaků, tak by to sedělo na tu šestou. I krk bývá často zarudlý.
Ale osype se dítě, až když horečky, které trvají 3-4 dny, ustanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
8.11.14 13:05

Taky to beru jako @Zizalka, ale ne vždycky vydržím. Na noc třeba antipyretika dávám. Přes den, dokud to jde, se snažím nepodlehnout mé vlastní panice, protože horečky u dětí snáším strašně špatně.. ale jakmile vidím, že děcku evidentně není dobře a horečka je vysoká, léky dám, nevydržím to, i když bych tisíckrát chtěla.
Viroz je ted opravdu hodně, asi kvůli tomu ne zrovna typicky teplému počasí, už se těším, až bacily přemrznou. Syn je ted od srpna po páté! nemocný, vysoké horečky nad 39 měl u toho 2×, jinak je to „jen“ rýma a kašel (v což doufám i tentokrát). Fakt děs - nastoupil do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
8.11.14 13:05

@Zizalka vypadá to přesně takto, má to i na stejném místě

https://www.emimino.cz/detail-fotky/?…

Je to fotka z jiné diskuze a není tedy syna, ale fakt to má přesně takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
8.11.14 13:33

@Vermun

pěkný

Teoreticky by se to dalo přesněji určit z krve, ale zase stresovat odběrem.

Přeji brzké uzdravení! :kytka:
Dej pak vědět, jak jste na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
8.11.14 13:35

@Zizalka jak myslíš to slovo pěkný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
8.11.14 13:56

@Vermun

:) Zajímavá vyrážka…

Dvě ze tří mých dětí měly pátou, ale takovou vyrážku si nepamatuju. Měli hlavně typického motýla na obličeji. Horečky neměli, jen u jednoho si pamatuju, že měl týden před jednodenní.

Ale každá nemoc může mít asi i netypický průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
8.11.14 14:04

No jsem rozhodla, že pokud horečka bude i zítra, tak v pondělí volám dr. Případně ještě zítra volám na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí