Pátá nemoc - průběh

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2480
8.11.14 14:15
@Vermun píše:
No jsem rozhodla, že pokud horečka bude i zítra, tak v pondělí volám dr. Případně ještě zítra volám na pohotovost.

Asi bych to taky tak udělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
8.11.14 14:17

@Zizalka já totiž všude čtu, že u páté nemoci nebývá horečka, max zvýšená. Ale i jsem se už dočetla, že to u některých dětí doprovází i angína a z té mám právě strach. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
8.11.14 18:48

@Vermun

A do krčku si nechá kouknout?

Jak jste na tom teď?

Moje šestileté mládě už dosáhlo teploty 39,5 a střídavě spinká a kouká. Naposledy měl už „jen“ 39,3, tak jsem zvědavá, jak na tom bude v noci a ráno. A co se k té teplotě ještě přidá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
8.11.14 19:19

@Zizalka před chvílí jsme se vrátili z pohotovosti. Moč má OK, pátou nemoc opravdu má (má jedno ložisko, které tomu zcela odpovídá), krk hodně zarudlý zatím bez čepů. Pokud se během zítřka nezlepší, tak v pondělí znovu na kontrolu k obvodní. Pokud se ještě zhorší, tak na pohotovost.

Přeji at je vám lépe. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
8.11.14 19:34

@Vermun

Díky!

Taky přeju, ať je brzo fit, brouček!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
8.11.14 19:35

@Zizalka děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
9.11.14 12:12

@Zizalka jak jste na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
9.11.14 13:24
@Vermun píše:
@Zizalka jak jste na tom?

Dobře! V noci ještě topil jak kamínka a od rána zatím úplně bez teploty. :)

Jak vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
9.11.14 13:43

@Zizalka horečky pořád přetrvávají, ráno 39,2, dostal Nurofen. a ted po probuzení (hodinu už nurofen neúčinkoval) 39,3. :? ))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
9.11.14 13:55

@Vermun

To už má teda dlouho…
Jinak se nic jiného nepřidalo? Jak to snáší? Je hodně uplakaný nebo jen unavený?

Já bych mu tu horečku nesrážela, ale nutit ti to nemůžu. K tomu člověk musí dostat odvahu… Doporučení lékařů jsou jiná (srážet už při 38,5).

Moje zkušenosti s nesrážením do 39,5 jsou dobré u všech dětí. Zatím teplota vždycky do dvou dnů (u šesté nemoci do tří) sama klesla a pokud ne, tak jsem poznala, že to bude chtít vyhledat lékaře (jen jednou se stalo u zánětu stř. ucha - bylo i vyšší CRP a ve výtěru nějaká bakterie). Posledně syn ustál mandle plné čepů v podstatě bez léků (jen přírodně).

Držím palce, ať je do zítřka lépe! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
9.11.14 15:39

@Zizalka no pokud má horečku, tak hodně pláče. Jinak se mu nic nepřidalo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
10.11.14 14:15

@Vermun

Ahoj! Jak je malému dneska? Byli jste na kontrole?

U nás hlásím druhý horečkující, tentokrát nejstarší. Asi nějaká viróza… Čekám, kdo bude dál následovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
10.11.14 14:32

@Zizalka Ahoj, včera večer syn úplně odmítl večeři a šel spát. V noci se budil, ale vypil 2× 150 ml UM. Ráno měl 37,5 a objevila se mu taková krupička za ouškem, trochu na obličeji a na dekoltu. Tak jsme tedy šli ještě k dr. Myslela jsem, že má tedy i 6. nemoc. Dr. říkala, že u něj je možné vše, ale že neví. CRP negativní, krk i pusa čistý. :nevim: Ted už podruhé spí, zatím stále bez teploty. Takže je to už asi za námi. :dance:

Ale nechali jsme tam kartu a budeme pro něj vyřizovat lázně. Doufám, že je pojišťovna schválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
10.11.14 14:41

@Vermun

Tak to moc přeju, ať je to už jen lepší! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
10.11.14 15:24

@Vermun tohle vypadá opravdu jako typický příznak 6.nemoci. Je virová, takže nevidím důvod, proč by crp mělo být zvýšené 8o ani krk nemusí být zarudlý, co mám tak nastudováno a co mi říkala naše dětská dr. Ta krupička a pokles teplot tomu podle mě přesně odpovídají. No, ted už je to jedno, hlavně, že je mu lépe a horečky klesly :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí