Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mela jsem takovyho sefa. Ale neporadim. Odesla jsem z práce. Bylo to strasne ubijejici. Dostavat info od nej, apak si je chodit ještě overovat jinam. A pokazdy bylo vsechnojinak. Jestli se to da lecit nevim. Pochybuju.
Máme, dotáhl to tak daleko, že skončil v podmínce, s exekucemi, jen kvůli jeho pohádkám a lžím. Je totiž ještě snílek a akorát se dostal do pruseru. Nejlepší na tom je, že se z toho nevyléčil, takže o rodinu už taky přišel. Asi se nikdy nevyléčí…
Teoreticky to lecit jde, ale sance mi prijde temer nulova. Pokud mozno, radeji od nej dal.
Léčit se to nedá. Měla jsem takového partnera, ten ale těm lžím věřil a nepřipouštěl, že lže. Nešlo se prakticky domluvit. Z konkrétní situace vždy udělal svou pravdu, někdy absurdní a přetočenou realitu a té věřil. Vždycky věci postavil tak, aby byl bez viny, vítěz…i když něco totálně pokazil, vždycky to nějakým výmyslem otočil jiným směrem a házel vinu na celé okolí. Dokázal se hádat do krve, být sprostý, když někdo na jeho lži nebyl ochoten přistoupit. V těchto situacích jsem se cítila naprosto ubitá, vyštavená.....hrůza
@Anonymní píše:
Léčit se to nedá. Měla jsem takového partnera, ten ale těm lžím věřil a nepřipouštěl, že lže. Nešlo se prakticky domluvit. Z konkrétní situace vždy udělal svou pravdu, někdy absurdní a přetočenou realitu a té věřil. Vždycky věci postavil tak, aby byl bez viny, vítěz…i když něco totálně pokazil, vždycky to nějakým výmyslem otočil jiným směrem a házel vinu na celé okolí. Dokázal se hádat do krve, být sprostý, když někdo na jeho lži nebyl ochoten přistoupit. V těchto situacích jsem se cítila naprosto ubitá, vyštavená.....hrůza
Mám takového biologického otce. Smutné je, že si tu realitu pokřiví a přetočí tak, že tomu opravdu věří. on je vždcyky ta oběť. za jeho zpackanej život můžou ostatní - rodiče, manželka (moje máma) a teď už vlastněi já.
Je mu 55, pracuje načerno, má ČID, exekuce za několik milionů, na první dvě děti se vykašlal, druhé dvě strčil do děcáku, tak jsem si je vzala k sobě, pak jsem mu šlápla na kuří oko, takže jsem už i já svině, děva, ku*va a ubožačka…Celej širej svět je proti němu, on je chudáček…
Blbý je, že podobnýmu přístupu naučil i svýho syna, kterýmu je teď 14 a je u mě… puberta a sklon k patologickému lhaní je fakt blbá kombinace…
Ale pokud ten člověk nechce, nenaděláš nic.
U dospěléhé - jako dítě jsem mu věřila a milovala ho, jako dospělá nevěřila, ale nediskutovala jsem, nemělo smyl (mezi tím bylo x let, kdy se o nás absolutně nestaral), když jsem si pak vzala děti a řekla mu pak svj názor na jeho život (nic hroznýho, jen že se mi nelíbí jak parazituje na svých starých rodičích, začala jsem být ta nejhorší. Nenaděláš nic. A popravdě ani nechci, šancí ode mě dostal nepočítaně ![]()
U dítěte - pracovat s ním, psycholog mluvit, řešit, trpělivost… sice to moc nepomáhá, ale děláme, co se dá. Uvidíme, jak to s ním dopadne ![]()
@pannda píše:
Vracet stejne-lhanim
Tak to nedokážu.
Bohužel jsme si ji do rodiny nevybrali. Lže, aby vypadala hezčí. Ze začátku byly lži uvěřitelné, ale samozřejmě postupem času to prasklo. Nejde pořád dokola říkat za týden a proč ne tento týden a pak zase další výmluva. Snažíme se to už neřešit a vyhýbat se, ale vzhledem, že bydlí u rodičů, tak nejspíš dříve či později na setkání dojde a nevím, jestli se ovládnu. Nadělala opravdu hodně zlé krve. My jsme ze začátku vše věřili, ale po více jak půl roce lží, jsme dospěli k závěru, že jde o patologického lháře.
Jsem právě doufala, že někdo poradí jak na ní. No raději neřešit a vytěsnit ze života.
@Anonymní píše:
Tak to nedokážu.Bohužel jsme si ji do rodiny nevybrali. Lže, aby vypadala hezčí. Ze začátku byly lži uvěřitelné, ale samozřejmě postupem času to prasklo. Nejde pořád dokola říkat za týden a proč ne tento týden a pak zase další výmluva. Snažíme se to už neřešit a vyhýbat se, ale vzhledem, že bydlí u rodičů, tak nejspíš dříve či později na setkání dojde a nevím, jestli se ovládnu. Nadělala opravdu hodně zlé krve. My jsme ze začátku vše věřili, ale po více jak půl roce lží, jsme dospěli k závěru, že jde o patologického lháře.
Jsem právě doufala, že někdo poradí jak na ní. No raději neřešit a vytěsnit ze života.
Nenaděláš nic. Ona to nepřizná, vždy bude za oběť a bohužel někteříjsou tak dobrý, že jim to idi fakt žerou. Např. moje babička… musí vědět, co ej toec za hajzla a stejně věří jeho ekcům, jak děti týrám (jistě a on jako vzorný otec zpovzdálí přihlíží nebo co??), jak chodí jako socky, zatímco já si z peněz, co an ně dostávám, žiju a tak… je to smutný, je mi tos trašně líto, ale nemůžu s tím nic udělat…
@Anonymní píše:
Tak to nedokážu.Bohužel jsme si ji do rodiny nevybrali. Lže, aby vypadala hezčí. Ze začátku byly lži uvěřitelné, ale samozřejmě postupem času to prasklo. Nejde pořád dokola říkat za týden a proč ne tento týden a pak zase další výmluva. Snažíme se to už neřešit a vyhýbat se, ale vzhledem, že bydlí u rodičů, tak nejspíš dříve či později na setkání dojde a nevím, jestli se ovládnu. Nadělala opravdu hodně zlé krve. My jsme ze začátku vše věřili, ale po více jak půl roce lží, jsme dospěli k závěru, že jde o patologického lháře.
Těžko radit. Jsi anonymní, nechceš říct, kdo to je? Je něco jiného, pokud to je manželka bratra nebo ségra manželky bratrancova bratrance. Osobně bych se s ní nestýkala, a pokud je patologická lhářka, beztak na to brzy přijde celá rodina a budou tvůj odstup chápat. U rodičů bych ji pozdravila a šla se bavit s nimi. Na její fantastické historky bych reagovala style: ale nepovídej, to je ale zajímavé. A dál bych se nevyptávala.
Ahoj. Taky mám bohužel zkušenost . Můj švagr už nemá ponětí o tom , co je pravda a co ne . Už par let v našem životě nefiguruje. ( a máme klid - bohužel ale je to tak )
Po oslavách nového roku jsme dostali nadano od tchyně , proč ji rozebirame a pomlouvame když se bavíme a proč chudáčka brachu odstrkujeme. Ten večer s námi ani nebyl - s manželem zůstali stát jako opaření o co ze jde ???!!! Nechapali jsme co jsme provedli, snažili jsme se vylicit co jsme večer dělali a ze jsme s nim ani nebyli ale tchyně nám nevěřila . Od té doby byla v naši společnosti podrážděná a hledala záminky k hadkam. Po měsíci se strhla hádka kvůli nějaké kravine, ale já už to nevydržela -věcné rypani, urážky a narážky . A to byla tečka .
Už přes dva roky v našem životě není ani švagr , ani tchyně . Tchyně se nám vyhýbá , švagr chce vše urovnat ale manžel odmítá - ví ze by klid netrval dlouho . Mě to trochu mrzí jelikož čekáme první dítě , ale taky si uvědomuji ze má manžel pravdu . Raději ať naše dítě nemá jednoho strejdu , než aby mu(ji) později motal hlavu ulhany Stryc který se neostycha vzít si nás do huby ![]()
Mela jsem takovou nadrizenou. A musim rict, byl to prusvih. Byla to zla, neprejici zenska, ktera dokazala lidem jen ublizovat. Dokazala tak manipulovat se sefem, ze veril jenom ji a nikdo mu nevymluvil, ze jsou to jen lzi. Co ona si dokazala vymyslet !
Ale vlastnimi silami, peticemi atd… jsme se ji dokazali zbavit. Ale trvalo to roky ![]()
Tak to vypadá, že máme v rodině patologického lháře. Máte někdo zkušenosti jak na něj? Je možnost léčby? Jsem z toho zděšená, ještě nikdy jsem s takovým člověkem nesetkala.
Prosím anonymní. Děkuji