Pobyt u dědy - nechali byste?

Anonymní
28.6.18 23:24

Pobyt u dědy - nechali byste?

Ahoj, potřebovalal bych se s vámi podělit o moji zkušenost a trochu i poradit, případně jestli jste někdo řešil něco podobné.
Mám 2 děti (kluk 7 let, holka 2 roky) nedávno jsme se rozešli s jejich otcem (my jsme spokojení, děti taky, otce nemá zájem) ale k věci, nedávno jsme měla možnost po x letech poznat svého bilogického otce se kterým jsme se neviděla skoro 30 let, ale nastala asi vhodná doba na to to změnit a děti by vlastně měli i dědu, kterého ted nemají. S otcem jsme se nejdříve setkali u mě doma, setkání proběhlo fajn, padli jsme si do oka, děti ho vzali v pohodě a on s to s nima i umí, rád se jim věnuje hlavně po takové té duševní stránce. Jinak je to normální chlap, který teda žije na vesnici a má zvířestvo (kočky, psi, kozy, slepice) klasika, takže by to i pro mého syna bylo určitě zajímavé zpestření (má rád zvířata a předtím vyrustal na vensici), ALE je to pár dnu co jsme měla cestu kolem tak jsme se po dohodě s „otcem“ stavila na návštěvě u nich jen s holkou (kluk je na dovolené) a jak jsem byla nadšená tak jsem naopak odjížděla s velmi rozporuplnými pocity, jako děda dobrý, i jeho sestra se kterou žijí v tom domku s tím nemám problém, víte nečekala jsme žádnou vilu s bazénem a golfovým trávníkem, klasika hospodářství, vím co to obnáší a zvířata mám ráda, ale kdyžjsme chtěli jít dovntiř jako že třeba na kafe tak první co mi řekl, jestli nemám repelent no zarazilo mě to, protože si říkám jako proč? to tam mají komáry nebo co, no ne, že prej kocour má blechy, ale že na ně nejdou (no hned jse si vzpomněla na film na samote u lesa " to jsou psí ty na človeka nejdou" :-)) no nic tak jsme raději holku dala do nosítka a šli jsme dovnitř, no jako holky čekala jsme cokoliv, starý barák, nečekám nic moderního, to mi vubec nevadí, ale jako tři místnosti a všude chodí kočky, takže to tam všude bylo totálně pročurané od nich, ten zápach asi znáte, všude na všem byli igelity aby jim to neočurali, ted ty koberce, který budou tím uplně nasáklé, mně to fakt za chvilku štípalo do očí, a ještě doma jsme to furt cítila, jako zlaté psí ho… fakt no kočky lezou samo všude po lince, spí na lednici no klasika ( to co uplně bytostně nesnáším) a ještě ty blechy, zatuchlý protože moc nevetraj aby neutekly, ach jo a ted bych do toho měla poslat svoje dítě na prázdniny, jako kde by spal mezi kočkama a domu by mi přivez i blechy, nevím co mám ted dělat, stýkat bych se chtěla i bych uvítala to hlídání, ale v tomto prostě to nedokážu. Oni se nezmění prostě tak žijou a nepřijde jim to asi nic divnýho, ale my jsme doma zvýklý na čistotu a pořádek a pokud jsem měla doma zvíře tak i to udržuji v čistotě a nějaké péči. Co byste dělali vy poslali byste tam díte i za tu cenu nebo nějak a jak taktně naznačit že to asi nepujde, prostě že by případně moh hlídat u mě já fakt nevím, víte nejhorší na tom že moje mamka je něco podobného, sice nemá doma zvířata, ale zase shromažduje a moc neuklízí (je spíše furt někde pryč) a nemá ani potřebu to nějak řešit tkaže ani tam děti nepouštím, ale ta bydlí ve stejném městě takže hlídá u mě (škoda má barák zahradu, ale děti z toho nic nemají) Poradte. díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
28.6.18 23:35

Nvm, přežiju ledacos, ale u dětí by mně to taky vadilo. Nešlo by spíš vymyslet,že by oni dojeli k vám a tam pobyli a užili si dětí? Jinak na návštěvu, jak píšeš určitě ano, ale přespání moc reálně nevidím.

Jedině zkusit nabídnout pomoc s úklidem, ale jak píšeš, asi se nezmění. A asi není úplně vhodné jim teď hned na začátku říkat, že tam syna nechceš nechat kvůli kočkám. Spíš zkusit naznačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
28.6.18 23:45

Ne, nedala. Asi bych spíše otce zvala k vám, pod záminkou oběda nebo tak něco. Kočky by mi nevadily, pokud by v domě byly drženy v čistotě. Blechy, špína a kočičí moč na zařízení bytu velmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
29.6.18 00:13

Já bych děti do takového prostředí na prázdniny nedala. Navrhla bych otci setkávání u Vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
29.6.18 00:20

Nedala bych…mi rodice maji 6 psů co s nimi ziji popravdě si obcas rikam jak jsme to my deti mohli prezit ???????? je to stejne jako za nas ale uplne nic od te doby nezmenili a jen návštěva je pro nas dospělé utrpeni, ale pro deti zážitek ale mi rodice to nemaji tak hrozne jak popisujes…maji zvirectvo králíky slepice atd v byte psi ale nemaji tam to co ty popisujes…me osobne tam vadi u mich rodicu zatuchlost nedychatelno nevetraji ale vubec navíc tata kouri v byte navic tam „smrdí“ psi nekoupou je ze se to nema..venku jim smrdi dvur moci ze se mi zveda kybl..ale deti to nevnímají tohle jezdi tam radi berou to jako zazitek ale zase radi jedou po 2-3h domu spat tam odmítají byt tam dyl vubec…my taky mame psi co s nami bydli ale koupu se dvur se umyva atd..jestli je tam chces dat promluvila bych si o tom co ti vadi a zkusila to resit..kočkám pipetku atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
29.6.18 00:22

Udelala bych to formou darku hele koupila jsem kočkám vam…aby je to neurazilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.18 00:26

Návštěva u vás a ještě bych mu nabídla u dveří pantofle. :lol:
Nemám tohle ráda. Nedávno u nás byli manželovo známí,co chovají prase normálně v kuchyni,mají ho jako mazlíčka.Kdybyste viděli,ty spinave nohy,které si celá rodinka vyzula u nas doma ze sandalů a pak mi tapali po domě.No hnus velebnosti.Jestli chodi bez bot i po dvoře,netuším.Nicméně po jejich odjezdu jsem vše důkladně vytřela Savem.

• Citovat
  • Upravit
30994
29.6.18 02:25

Ne, děti bych k nim nedala a byla bych velmi opatrná na styk děti mimo mou přítomnost. Ty otce vlastně neznáš a měla by jsi k němu dávat své děti? Osobně bych děti dala jen k člověku, kterému bezmezně věřím, zvlášť malou holčičku… Ten člověk je podivín v úklidu, ve vztahu k čistotě, kdo ví, v čem ještě. Pokud chceš pro děti dědu, tak jezdete na návštěvy, ať on jezdí k vám, ale víc ne. Celý život nefungoval jako tvůj otec a teď by z něho měl být vzorný děda? Nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.6.18 05:10

Už je to 30 let, taťkova teta chovala v kuchyni malá kůzlata, běhaly tam taktéž kočky a slepice. Blech si nejsem vědoma. Nicméně měla i sváteční pokoj, kde zvířata nemohla.
Pro nás jako pro děti to byl zážitek, my tam ale nespali - měli jsme chalupu kousek od ní, ale jiní ano.
Pokud nebydlí daleko, tak tam jezděte na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
29.6.18 07:03
@Cuddy píše:
Ne, děti bych k nim nedala a byla bych velmi opatrná na styk děti mimo mou přítomnost. Ty otce vlastně neznáš a měla by jsi k němu dávat své děti? Osobně bych děti dala jen k člověku, kterému bezmezně věřím, zvlášť malou holčičku… Ten člověk je podivín v úklidu, ve vztahu k čistotě, kdo ví, v čem ještě. Pokud chceš pro děti dědu, tak jezdete na návštěvy, ať on jezdí k vám, ale víc ne. Celý život nefungoval jako tvůj otec a teď by z něho měl být vzorný děda? Nevěřím.

Mam uplne stejny nazor,lepe bych to nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
29.6.18 07:15
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovalal bych se s vámi podělit o moji zkušenost a trochu i poradit, případně jestli jste někdo řešil něco podobné.
Mám 2 děti (kluk 7 let, holka 2 roky) nedávno jsme se rozešli s jejich otcem (my jsme spokojení, děti taky, otce nemá zájem) ale k věci, nedávno jsme měla možnost po x letech poznat svého bilogického otce se kterým jsme se neviděla skoro 30 let, ale nastala asi vhodná doba na to to změnit a děti by vlastně měli i dědu, kterého ted nemají. S otcem jsme se nejdříve setkali u mě doma, setkání proběhlo fajn, padli jsme si do oka, děti ho vzali v pohodě a on s to s nima i umí, rád se jim věnuje hlavně po takové té duševní stránce. Jinak je to normální chlap, který teda žije na vesnici a má zvířestvo (kočky, psi, kozy, slepice) klasika, takže by to i pro mého syna bylo určitě zajímavé zpestření (má rád zvířata a předtím vyrustal na vensici), ALE je to pár dnu co jsme měla cestu kolem tak jsme se po dohodě s „otcem“ stavila na návštěvě u nich jen s holkou (kluk je na dovolené) a jak jsem byla nadšená tak jsem naopak odjížděla s velmi rozporuplnými pocity, jako děda dobrý, i jeho sestra se kterou žijí v tom domku s tím nemám problém, víte nečekala jsme žádnou vilu s bazénem a golfovým trávníkem, klasika hospodářství, vím co to obnáší a zvířata mám ráda, ale kdyžjsme chtěli jít dovntiř jako že třeba na kafe tak první co mi řekl, jestli nemám repelent no zarazilo mě to, protože si říkám jako proč? to tam mají komáry nebo co, no ne, že prej kocour má blechy, ale že na ně nejdou (no hned jse si vzpomněla na film na samote u lesa " to jsou psí ty na človeka nejdou" :-)) no nic tak jsme raději holku dala do nosítka a šli jsme dovnitř, no jako holky čekala jsme cokoliv, starý barák, nečekám nic moderního, to mi vubec nevadí, ale jako tři místnosti a všude chodí kočky, takže to tam všude bylo totálně pročurané od nich, ten zápach asi znáte, všude na všem byli igelity aby jim to neočurali, ted ty koberce, který budou tím uplně nasáklé, mně to fakt za chvilku štípalo do očí, a ještě doma jsme to furt cítila, jako zlaté psí ho… fakt no kočky lezou samo všude po lince, spí na lednici no klasika ( to co uplně bytostně nesnáším) a ještě ty blechy, zatuchlý protože moc nevetraj aby neutekly, ach jo a ted bych do toho měla poslat svoje dítě na prázdniny, jako kde by spal mezi kočkama a domu by mi přivez i blechy, nevím co mám ted dělat, stýkat bych se chtěla i bych uvítala to hlídání, ale v tomto prostě to nedokážu. Oni se nezmění prostě tak žijou a nepřijde jim to asi nic divnýho, ale my jsme doma zvýklý na čistotu a pořádek a pokud jsem měla doma zvíře tak i to udržuji v čistotě a nějaké péči. Co byste dělali vy poslali byste tam díte i za tu cenu nebo nějak a jak taktně naznačit že to asi nepujde, prostě že by případně moh hlídat u mě já fakt nevím, víte nejhorší na tom že moje mamka je něco podobného, sice nemá doma zvířata, ale zase shromažduje a moc neuklízí (je spíše furt někde pryč) a nemá ani potřebu to nějak řešit tkaže ani tam děti nepouštím, ale ta bydlí ve stejném městě takže hlídá u mě (škoda má barák zahradu, ale děti z toho nic nemají) Poradte. díky

Byla bych opatrná, třicet let je hodně dlouhá doba. Děti bych určitě samotné nenechávala v „nepořádku“ který popisuješ. Tatínek může jezdit za vámi na návštěvu, lépe se poznáte a do budoucna uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
3593
29.6.18 11:14

Mě tedy zarazilo už to, že bys syna dala cizímu člověku,,,,,tedy otec, vím, ale vlastně ho neznáš, vidělas ho 2×? Tak to je hlavní důvod, proč říkám NE.

Ale řešení, i pro ten binec, vidím takové, že tam prostě pojedeš i ty,,,, vzpomělas film Na samotě u lesa,,,, tak uplně stejně jako oni, uklidiš si jeden pokoj, kde budete spát, trošku z nejhoršího vezmeš i kuchyni a budeš to tam trošku udržovat po tu dobu co tam budete,,,, samozřejmě vše po domluvě s tátou, jestli by mu to takto nevadilo… Je to otec, tak snad zkousne řeč narovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.18 11:45

O tebe se otec nestaral a ty bys mu svěřila malé děti? Bordel je horzná věc, ale ještě více mně zaráží, že ho neznáš a děti bys mu půjčila.
To je rovnou odvez někde na vesnici a dej na týden nějakému strejdovi s kozou…To, že Tě splodil nezaručuje, že je to fajn chlap…??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
29.6.18 12:23

Nikdy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.6.18 12:28

Absolutně ne z mnoha důvodů. Jen namátkou - bordel, cizí lidé. :mrgreen: