Pobyt u dědy - nechali byste?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
97
29.6.18 23:09

Souhlasím s ostatníma. Mě třeba rodiče taky dali k vzdálené tetě na prázdniny, kterou jsem viděla párkrát a oni smai taky. Ale ta měla dva kluky, dobře vedenou domácnost (byť taky venku zvířata, ale doma čisto) a s klukama jsem se seznámila během návštěvy a hráli jsme si, takže bylo vidět, že se umí i postarat o dítě a že i já tam chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
30.6.18 17:43
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovalal bych se s vámi podělit o moji zkušenost a trochu i poradit, případně jestli jste někdo řešil něco podobné.
Mám 2 děti (kluk 7 let, holka 2 roky) nedávno jsme se rozešli s jejich otcem (my jsme spokojení, děti taky, otce nemá zájem) ale k věci, nedávno jsme měla možnost po x letech poznat svého bilogického otce se kterým jsme se neviděla skoro 30 let, ale nastala asi vhodná doba na to to změnit a děti by vlastně měli i dědu, kterého ted nemají. S otcem jsme se nejdříve setkali u mě doma, setkání proběhlo fajn, padli jsme si do oka, děti ho vzali v pohodě a on s to s nima i umí, rád se jim věnuje hlavně po takové té duševní stránce. Jinak je to normální chlap, který teda žije na vesnici a má zvířestvo (kočky, psi, kozy, slepice) klasika, takže by to i pro mého syna bylo určitě zajímavé zpestření (má rád zvířata a předtím vyrustal na vensici), ALE je to pár dnu co jsme měla cestu kolem tak jsme se po dohodě s „otcem“ stavila na návštěvě u nich jen s holkou (kluk je na dovolené) a jak jsem byla nadšená tak jsem naopak odjížděla s velmi rozporuplnými pocity, jako děda dobrý, i jeho sestra se kterou žijí v tom domku s tím nemám problém, víte nečekala jsme žádnou vilu s bazénem a golfovým trávníkem, klasika hospodářství, vím co to obnáší a zvířata mám ráda, ale kdyžjsme chtěli jít dovntiř jako že třeba na kafe tak první co mi řekl, jestli nemám repelent no zarazilo mě to, protože si říkám jako proč? to tam mají komáry nebo co, no ne, že prej kocour má blechy, ale že na ně nejdou (no hned jse si vzpomněla na film na samote u lesa " to jsou psí ty na človeka nejdou" :-)) no nic tak jsme raději holku dala do nosítka a šli jsme dovnitř, no jako holky čekala jsme cokoliv, starý barák, nečekám nic moderního, to mi vubec nevadí, ale jako tři místnosti a všude chodí kočky, takže to tam všude bylo totálně pročurané od nich, ten zápach asi znáte, všude na všem byli igelity aby jim to neočurali, ted ty koberce, který budou tím uplně nasáklé, mně to fakt za chvilku štípalo do očí, a ještě doma jsme to furt cítila, jako zlaté psí ho… fakt no kočky lezou samo všude po lince, spí na lednici no klasika ( to co uplně bytostně nesnáším) a ještě ty blechy, zatuchlý protože moc nevetraj aby neutekly, ach jo a ted bych do toho měla poslat svoje dítě na prázdniny, jako kde by spal mezi kočkama a domu by mi přivez i blechy, nevím co mám ted dělat, stýkat bych se chtěla i bych uvítala to hlídání, ale v tomto prostě to nedokážu. Oni se nezmění prostě tak žijou a nepřijde jim to asi nic divnýho, ale my jsme doma zvýklý na čistotu a pořádek a pokud jsem měla doma zvíře tak i to udržuji v čistotě a nějaké péči. Co byste dělali vy poslali byste tam díte i za tu cenu nebo nějak a jak taktně naznačit že to asi nepujde, prostě že by případně moh hlídat u mě já fakt nevím, víte nejhorší na tom že moje mamka je něco podobného, sice nemá doma zvířata, ale zase shromažduje a moc neuklízí (je spíše furt někde pryč) a nemá ani potřebu to nějak řešit tkaže ani tam děti nepouštím, ale ta bydlí ve stejném městě takže hlídá u mě (škoda má barák zahradu, ale děti z toho nic nemají) Poradte. díky
Člověku, který se nepostaral ani o svoje vlastní dítě,kterého vlastně ani neznám, a žije v neuvěřitelné špíně, bych dítě nikdy nesvěřila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.18 20:29

Zakladatelka. Jinak on „otec“ ma jeste dospelou fceru starší než já a s tou se normálně odmala stykal a její deti právě k nemu jezdi často. Ale nechápu ze ona toto prostředí snese ale co mi tak říkal ze je prý velký bordelar než on no to si snad ani nechcipredtsavovat co muze byt ještě více.ale ta ona to asi pak neresi ale na me hevto teda tezkej kalibr a tam svoje děti nedam. Ani ta varianta úklidu nehrozí on tam žije i se svoji sestrou a velké mají jen ty 2 místnosti a kuchyň a toto nejde uklidit to se musí vzít derstizerem. No proste zkusíme se poznávat nadále ale jen u me doma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová