Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, máte některá z vás tento kočárek Patron Terix 4R Tour? Jak jste s ním spokojené prosííííííím???
Kočárek mám, jezdíme cca 18m, spokojeni jsme, je bez závad, nikdy se na něm nic neulomilo, ani nepokazilo. Je rozměrnější, takže předem vyzkoušet do auta.
Jediné co mi nesedělo, teda spíš naší malé jsou kšíry ve sporťáku, i na nejmenší zmenšení je měla vždy velké a uměla se z nich dostat.
Vložná taška - super věc - malá je srpnová a vozila jsem jí v ní až do dubna (8m), do března ve fusaku a v pohodě se vešla.
Autosedačku bych už dneska asi k tomu nebrala - raději bych volila nějaký bezpečnější model. Malá z ní vyrostla v 10m (a to je prcek oproti stejně starým dětem). A pásy jí nad ramínky šli už kolem 6m (to jsem zjistila až později že je to vlastně špatně a nebezpečné).
Ahoj Petko, díky moc za reakci. Kočárek je tedy rozměrnější? Nabyla jsem dojmu, že je poměrně skladný, podle toho co píší všude na webu, ale je pravda, že nikde jsem nenašla rozměry. Také nevím, jestli by se nám vůbec vešel do výtahu! MOhla bys mi poslat rozměry jak rozloženého kočáru, tak složeného prosím?
A že má vložnou tašku, to jsem vůbec nezaregistrovala, měla jsem dojem, že je u něj normálně korba. S autosedačkou jsi mě teda taky moc nepotěšila
Jde na něj nějaká jiná? Děkuju. ![]()
Teď na to koukám, asi jsem v noci už měla zavřené oči.
Omlouvám se
, já mám Fenix a ne Terix.
Ještě jednou promiň.
Nicméně autosedačka je stejná, a jestli jde dát jiná to netuším.
tady máš stránky přímo výrobce. http://www.patron.eu/
My máme Fenixe, takže moc neporadím, ale i tak jsme spokojeni.
Tady posílám technické parametry
Technické parametry:
rozložený kočárek (d, š, v): 82,5×61×85cm
složený kočárek (d, š, v): 64,5×59×22,5cm
hmotnost podvozku: 10,9kg
Na webovkách mají aj video http://www.baby.patron.eu/…162-babydays
usoudila jsem úplně stejně jako ty, že bude parádně skladný:)a praktický, takže ocenim jakékoliv info a zkušenosti:)
Ahoj, zajímaly by mě zkušenosti, máte někdo?
Jinak na kočárek už se dělají i adaptéry na MC a výhledově by se měla začít dělat i sportovní sedačka s normálním polohováním.
Terix je jedne z nejskladnějších kočárků na trhu. Vejde se i do pidi auta. Adaptéry se dělají na tři konkurenční značky = Maxi Cosi, Cybex a BeSafe. S výrobou nové plně polohovatelné sedačky to zatím není asi tak žhavé. stejně se většina maminek začíná přiklánět k polohování jako je současné Ergo, protože zjistí jeho výhody. Ono totiž dítě v kočárku nemusí ležet ve vodorovné poloze, nespí tam totiž 5 hodin v kuse ![]()
Tak jsem se do obchodu vypravila s metrem a zjistila jsem, že jsem před tím nějak trpěla optickým klamem, kobička má po přeměření klasických 76×30cm, takže tímpádem pro mě vypadl a jestli se pozdržuje i normální polohování, tak to pro mě taky není(myslela jsem, že bych pak prodala stávající kočár a koupila tento, fakt se mi hrozně líbí
).
http://www.dtest.cz/…kocarku-2013
PODLE MĚ ALE ZROVNA PATRON TERIX na tom není tak hrozně, skladnous a skládání lehké, co jsem viděla když jsme byli vybírat a ruční brzda je komentovaná, ale podle testu vyhrál bugaboo-ale ten má brzdu stejnou. Takže v milém dTestu to nějak přecenili… jaký máte názor vy?
Už jen to, že napsali, že nemá střechu je pakárna. Takže to tam evidentně testuje nějaký matla, který o tom ví kuloví
A celkově. Jak můžou napsat, že má nepohodlnou rukojeť? Kdo rozhoduje o tom, co je pohodlné a co ne? Brzdný systém? Ten je vymakanější než si myslej! Nejdřív napíšou, že účinná ruční brzda a pak nedostatečné parkovací a brzdicí zařízení. To jsou ale tralaláci fakt ![]()
@nika VS píše:
A celkově. Jak můžou napsat, že má nepohodlnou rukojeť? Kdo rozhoduje o tom, co je pohodlné a co ne? Brzdný systém? Ten je vymakanější než si myslej! Nejdřív napíšou, že účinná ruční brzda a pak nedostatečné parkovací a brzdicí zařízení. To jsou ale tralaláci fakt
Přesně tak!
Jako dostalo mě to ![]()
Ahoj holky, mám tento kočárek s korbičkou jsem byla spokojena, ale se sporťákem moc ne, lze totiž polohovat pouze celý…
Raji: A to jste nevěděla, když jste si kočárek kupovala? Já na tom lehu teda nevidí nic špatného, na rovném a dlouhou dobu spí dcera doma v postýlce, v kočárku to neřeším, nemám jí tam celý den ![]()