Pátý císařský řez

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.8.17 21:54

Mám tři. Při posledním těhotenství mě poslední měsíc dost hodně bolela jizva a tm okolo dole všechno. Doktorka mi říkala, že tam asi budou srůsty, ale po císaři mi říkali, že srůsty nebyly. tak nevím, co to bolelo, ale ten poslední měsíc byl doopravdy dost krušný.

U nás mi primář po druhým řezu řekl, ať si ještě za dva roky přijdu pro třetí miminko. A pak před třetím řezem si se mnou dal rozhovor, že už jako opravdu konečná.

Pak mě s mimčem převáželi do jiné nemocnice na jip a kdyš jsem tam šla na kontrolu, tak tam byl doktor docela v šoku, že mám tři císaře.

Každej doktor se na to kouká jinak.
Já už bych nešla do čtvrtýho, natož do pátýho.

• Citovat
  • Upravit
18280
10.8.17 21:57

Už jsem to tu v nějaké diskuzi jednou psala, ve Zlínském kraji je paní, která má 9 císařů a všechny v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
10.8.17 22:05

Já už jsem věděla, že i to čtvrté je nad limit. :D ale současný manžel byl bezdětný, tak jsme šli ještě do čtvrtého. Máme půl ročního chlapečka přes ivf. Máme zmražené ještě jedno embryo, tak nevím, třeba je to ta holčička, mam samé kluky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
10.8.17 22:08

@pe-terka Tak u mě platilo ćím víc, tím líp. Po posledním jsem byla okamžitě fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
10.8.17 22:14

@Svítící žárovka Já jsem si u třetího taky myslela, že mi bolí jizva, ale byly to vazy. Bolest neskutečná, jako kdyby mi nad tříslem rupla děloha. Byla jsem dvakrát na pozorování a na děloze nic nenašly ta byla o. k. U čtvrtého jsem se dopovala magneskem a bylo to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.8.17 22:15

Slyšela jsem o jedný paní s 5, říkala mi to teda jedna cizí bábinka ve vlaku, že její dcera, nebo snacha, teĎ nevím. Že má 4 vnoučata, že ta paní měla 5 císařů, že 4: miminko bohužel umřelo(ale ne že by praskla děloha, s císaři to nesouviselo). asi záleží na každém, jak se hojí. u někoho může nastat průser už u 2., někdo může mít 5 i víc, a je v pohodě. znám ještě maminku, co má 3, a pokaždý všechno v pohodě, o jizvě ani nevěděla, v budoucnu ještě jedno zvažují, ale spíš až za víc let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
10.8.17 22:23

Kazdym SC jsem se hojila lip. U tretiho a ctvrteho v patek planovana sekce, rano v osm, v sobotu odpoledne uz ctu V LEZE NA BRISE knizku a prichozi vizitovy doktor myslel, ze si spletl pokoj, ze ja tedy urcite ta pani po cisari nejsem.. :mrgreen:
Domu jsem sla pak vzdy v pondeli. Vikend v porodce staci az nad hlavu, no ne?

Ale jak pisu. Fakt, ze u mne nepozna zadny doktor ZADNOU jizvu na deloze, protoze deloha ma jakousi hyperrekonvalescencni schopnost jeste neznamena, ze to tak ma kazda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.8.17 22:37
@Julisek 1 píše:
Já už jsem věděla, že i to čtvrté je nad limit. :D ale současný manžel byl bezdětný, tak jsme šli ještě do čtvrtého. Máme půl ročního chlapečka přes ivf. Máme zmražené ještě jedno embryo, tak nevím, třeba je to ta holčička, mam samé kluky :mrgreen:

Takže už nevyužijete? asi ti to vrtá v hlavě, viď? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
10.8.17 22:46

@pe-terka Spíš ne. Kdyby jich bylo víc těch zmrzlíků, tak mě to ani nenapadne, ale když je tam chudinka tak samo :mrgreen: Uvidím jak na tom budeme za dva roky. Finančně by jsme to asi dali(pokud se nic nezmění),ale nevim jak budu sama zvládat výchovu, manžel je přes týden pryč a já jsem tady na děti, domácnost a barák sama. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
10.8.17 22:58

Osobně znám nejvíc se třemi, pak si všechny nechali sterilizovat. Prý pro jistotu. Ale většina končí u druhého, jedna dokonce u jednoho a doktoři ji další těhotenství zakázali. Ale ona sama ani nechce, komplikace má doteď.

Takže záleží jak sw dobře hojíš a hlavně jak je na tom děloha nebo spíš asi jizva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32255
11.8.17 06:31

@pe-terka Tak strach trochu byl, protoze to zrovna vyslo, ze treti tehotenstvi jsem stravila bez pomoci se dvema detma na krku, muz byl pracovne v zahranici skoro az do porodu. Ale snazila jsem se hodne setrit, jizva nebolela vubec, dali jsme to se cti. Nejhur jsem se hojila po prvni sekci, ktera byla akutni. Po tech planovanych jsem byla celkem v pohode, obzvlast po te treti. Mezi prvni a druhou necele dva roky, mezi druhou a treti necele tri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
11.8.17 07:29

Mam za sebou tři sekce a čeká mě čtvrtá, poslední byla před šesti lety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.8.17 08:56
@Hobitka píše:
@pe-terka Tak strach trochu byl, protoze to zrovna vyslo, ze treti tehotenstvi jsem stravila bez pomoci se dvema detma na krku, muz byl pracovne v zahranici skoro az do porodu. Ale snazila jsem se hodne setrit, jizva nebolela vubec, dali jsme to se cti. Nejhur jsem se hojila po prvni sekci, ktera byla akutni.Po tech planovanych jsem byla celkem v pohode, obzvlast po te treti. Mezi prvni a druhou necele dva roky, mezi druhou a treti necele tri.

ono se to říká, že když řežou do zaťatého (pracujícího) svalu, tak je to pak horší s tím hojením. Dobře že jste to zvládli :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.17 09:17
@Hobitka píše:
@pe-terka Tak strach trochu byl, protoze to zrovna vyslo, ze treti tehotenstvi jsem stravila bez pomoci se dvema detma na krku, muz byl pracovne v zahranici skoro az do porodu. Ale snazila jsem se hodne setrit, jizva nebolela vubec, dali jsme to se cti. Nejhur jsem se hojila po prvni sekci, ktera byla akutni. Po tech planovanych jsem byla celkem v pohode, obzvlast po te treti. Mezi prvni a druhou necele dva roky, mezi druhou a treti necele tri.

Taky tak. První akutní a dost jsem po operaci trpěla. Ještě skoro měsíc doma jsem měla problém vstát z postele.
Další dvě už byly plánované. tu druhou si moc nevybavuju, jak bolelo břicho, protože jsem měla šílené bolesti hlavy, nosila jsem i límec, tak to přebilo naprosto vše. te´d po třetí ekci jsem druhý den víceméně fungovala normálně, jen jsem chodila trošku v předklonu. třetí den nás převáželi do jiné nemocnice a to už jsem si připadala naprosto OK.

• Citovat
  • Upravit
11.8.17 09:29

@ajinka-t muzu se zeptat v jakych tydnech jsi rodila? Pokud byly rezi planovane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí