Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@dostaljanka píše:
Ahoj holky,
mám za sebou 4 císaře(2005/2008/2010/2020 a o Silvestru, půl roku po 4.cs,chceme s manželem zkoušet kluka, i když při našem štěstí do bude 7.holka(manžel má 2 z předchozího manželsVšichni, kromě mého gynekologa a operatérky mě odrazovali a už při 4.tém si klepali na čelo a chodili se na mě koukat jak na zvířátko v ZOO, Můj pan gynekolog řekl „v Londýně to vůbec nepočítají“,operatérka mi při porodu říká"neměla bych Vám to říkat, ale klidně jděte do páteho, dělohu máte lepší než některá maminka po jedné sekci, po operaci jsem se sice zbarvila jako velikonoční vajíčko, ale už večer stála ve sprše a fungovala od druhého dne nonstop.Pak mi akorát museli čistit jizvu udělala se mi krevní sraženina, ale po vyčištění vše ok. Jizvu občas cítím, ale nebolí, jen při změně počasí, to jsem cítila vždy. Samo že mám trochu obavy, aby se nám miminko narodilo v pořádku, ale vzhledem k našemu věku nemůžeme moc dlouho čekat. No snad nikdy nebudeme litovat.
Kdyby si doktor klepal na čelo a viděl mou jizvu zevnitř, asi bych se do dalšího nepouštěla. Byla bych vděčná za to, co mám a dělohu už nechala odpočívat. Zažila si toho dost.
Nevím no, já mám tři sekce, hojení perfektní, ale přeci jenom je to velká operace, mi teda stačilo. Při posledním už jsem se modlila, ať vše dobře dopadne a myslela hlavně na ty děti doma…ono každým porodem ženská riskuje dost, nejen sekcí. Za mě teda ne…
Vaz si toho co mas… honenim za cimkoliv, muzes prijit o vse… ale tvoje volba ![]()
Za me ses blazen, kor tak kratce po CS. Nejen ty, ale i manzel, ze to hodla riskovat - ze by tu mohl na deti zustat sam. Jako vazne kvuli klukovi?
Operaterka urcite na 100% vi, co se muze stat no…no je to tvuj zivot a tve zdravi, ale mela bys hlavne myslet na ty deti, co uz mas…ze taky muzou byt bez mamy.
Osobně bych nešla ani do tolika dětí, natož do pátého císaře. Nezapomeň, že opravdový stav jizvy se často projeví až s rostoucí delohou. Hodně štěstí.
Ja nemam z toho, co mi rikali u Apolinare, s 5 cisari zadny mentalni problem.
Nicmene nechapu, ze pul roku po poslednim. ![]()
Je to samozrejme na Vas.
@Russet píše:
Kdyby si doktor klepal na čelo a viděl mou jizvu zevnitř, asi bych se do dalšího nepouštěla. Byla bych vděčná za to, co mám a dělohu už nechala odpočívat. Zažila si toho dost.
Ale ona pise, ze krome doktoru si lidi klepou na celo.
Mimochodem rizika 6. cisare nejsou statisticky vyssi nez 4.
@rozand píše:
Ale ona pise, ze krome doktoru si lidi klepou na celo.
Já vím. Pro mě by byl názor lékaře rozhodující. Kdyby on si klepal na čelo, nešla bych do toho. Ale já bych nešla do tolika dětí i bez císaře.
@dostaljanka takovy risk a jeste jenom kvuli pohlavi, tzv. vyzkouset, jestli se naaaaaahodou nepovede kluk, mi prijde ujety. Ale ty do toho evidentne chces jit, dokazat si, ze to jeste das a pak to davat do frcu mezi ostatnima lidma, aby koukali a placali te po zadech, tak teda smele do toho a good luck..
No říká se že od cs by měl uplynout rok než zase otěhotníš, ale tak když tvoje mudr vidí do budoucnosti a ví že to je bezpečný a ty jí slepě věříš ![]()
@dostaljanka píše:
Ahoj holky,
mám za sebou 4 císaře(2005/2008/2010/2020 a o Silvestru, půl roku po 4.cs,chceme s manželem zkoušet kluka, i když při našem štěstí do bude 7.holka(manžel má 2 z předchozího manželství:D).Všichni, kromě mého gynekologa a operatérky mě odrazovali a už při 4.tém si klepali na čelo a chodili se na mě koukat jak na zvířátko v ZOO, Můj pan gynekolog řekl „v Londýně to vůbec nepočítají“,operatérka mi při porodu říká"neměla bych Vám to říkat, ale klidně jděte do páteho, dělohu máte lepší než některá maminka po jedné sekci, po operaci jsem se sice zbarvila jako velikonoční vajíčko, ale už večer stála ve sprše a fungovala od druhého dne nonstop.Pak mi akorát museli čistit jizvu udělala se mi krevní sraženina, ale po vyčištění vše ok. Jizvu občas cítím, ale nebolí, jen při změně počasí, to jsem cítila vždy. Samo že mám trochu obavy, aby se nám miminko narodilo v pořádku, ale vzhledem k našemu věku nemůžeme moc dlouho čekat. No snad nikdy nebudeme litovat.
Přijde mi to riskantní. Touha po klukovi může přinést komplikace. Nevěřím, že ti tohle řekli přímo na sále…sama jsem doktor. Možná to byla jen řečnická otázka v té dané chvíli. Navíc dopředu nemohl nikdo vědět, jak se zhojí děloha po tom posledním císaři.
@maja45 píše:
Přijde mi to riskantní. Touha po klukovi může přinést komplikace. Nevěřím, že ti tohle řekli přímo na sále…sama jsem doktor. Možná to byla jen řečnická otázka v té dané chvíli. Navíc dopředu nemohl nikdo vědět, jak se zhojí děloha po tom posledním císaři.
Mne treba doktor pri propousteni z porodnice po sekci rekl, ze za nej 4 nebo 5 cisaru neni problem udelat… Vedel, ze chci hodne deti (byl u porodu, kdyz jsem se rozhodovala pro cisar).
A sem to píšeš proč? Abys ukázala, jaká jsi silná žena a nebo aby ses ujistila? Jinak asi operatérka má věšteckou kouli, že už po zašití věděla, jak se ti jizva po 4.císaři zahojí. Jo, v Londýně to neřeší, tam se těhotenství celkově bere jako normální stav a když chceš péči navíc, musíš na ni mít. Otázka je, jak dalece je to dobře. Osobně mám za sebou dva dobře probíhající císaře se skvělým hojením a do třetího už bych nešla. Navíc takovou chvíli po předchozím. Ani ten kluk by mi za to nestál.
A kolik těch holek musí být, než se provede ten kluk a ty holky jsou méněcenné nebo co? Mi to přijde ujetý a zajímalo by mě, kolik vám teda je, že už nemůžete čekat. Řídila bych se názorem Dr a zdravým rozumem