Pavouk v orchideji

7797
26.7.12 09:09

Pavouk v orchideji

Ahoj holky!
Potřebuji radu, koupili jsme v Globusu krásnou orchidej, na kořenech v květináči bylo pár pavučinek, které jsme brali, že tam jsou asi ještě někde ze skladu. Teď se nám ta pavučina začala velmi zvětšovat ( pořád v kořenech a na listech orchideje), já mám obrovskou fobii z pavouků, tak jsem manžela vyslala na průzkum, aby našel toho záškodníka. Našel ho, prý je asi ve velikosti nehtu na malíčku, je hnědý, ale hrozně chlupatý. Slyšela jsem pár hrůzostrašných historek o tom, jak si lidé přinesli domů např. palmy s hnízdy sklípkanů, tak mám docela strach, aby to nebylo něco podobného 8o. Ale otázka je, jak toho pavouka dostat ven! Každý jistě ví, jak vypadají kořeny orchideje, ještě navíc ta kůra v květináči…pavouk se tam vždy schová a dělat mu bytnou rozhodně nechci :nevim:. Existuje nějaký přípravek, který zabije pavouka, ale neublíží květině?
Díky moc za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
26.7.12 09:12

Vyhoď tu kytku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24603
26.7.12 09:13

Vyhodit kvítko :lol: to bych udělala já jakože bych umřela strachy se toho chytit a hledat a dík za tip, už nikdy si nekoupím kvítko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
26.7.12 09:15

Já bych to vyhodila, ale kdyby byla nááádherná, ponořila bych ji do vody, kytka se napije a pavouk chcípne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
26.7.12 09:18

@suricata
vyhazovat to nechci, je fakt krásná :nevim:, nezdechne ta orchidej, když ji dám do vody? Prý se nemá přepíjet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
26.7.12 09:21
@verjanku píše:
@suricata
vyhazovat to nechci, je fakt krásná :nevim:, nezdechne ta orchidej, když ji dám do vody? Prý se nemá přepíjet…

)švagrová má několi orchidejí a co týden jim dopřává koupel, do plna na dvě hodiny a pak to vyleje a má nádherné orchideje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184

Určo bych taky zkusila vodu už sem to jednou praktikovala ;) s orchidejí byli v kořenech divní broučci a nějak mi uvadala, asi ji ožírali, voda brouky zlikvidovala a orchidku mám doteď :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka

@verjanku zdechne

• Citovat
  • Upravit
29577
26.7.12 09:23

Orchideje zásadně namáčím do vody- naleju do obalu i s hnojivem a nechám rostlinu klidně 2 hodiny „pít“,pak slívám.
TAKY MYSLÍM, ŽE TI PAVOUCI ZDRHNOU, OVŠEM BÝT TEBOU, TAK TO UDĚLÁM pro jednou někde venku, aby nezdrhli do bytu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.7.12 09:26

Ja bych to ale jistila, myslim, ze pavouk vyleze, kdyz to das do vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.7.12 09:26

Odkud jsi, chci toho pavouka.. jinak pokud máš strach, zabal do igelitu, utěsni, dones na veterinu, nebo zoo.. oni ho najdou, identifikují… šup sem foto.. mmchdm, né každý pavouk vyleze, když ho dáš do vody, některý si udělaj vzduchovou bublinu a vegetěj i tak ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
26.7.12 09:28
@martina.se píše:
Odkud jsi, chci toho pavouka.. jinak pokud máš strach, zabal do igelitu, utěsni, dones na veterinu, nebo zoo.. oni ho najdou, identifikují… šup sem foto.. mmchdm, né každý pavouk vyleze, když ho dáš do vody, některý si udělaj vzduchovou bublinu a vegetěj i tak ;) :mrgreen:

8o 8o 8o blázne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533

Hodila bych kytku do vany a prchovala tak dlouho, dokud by pavouk nevylezl - no a samozřejmě utopit. Bych asi zdechla strachem, mít doma neznámou chlupatou potvoru :oops: :lol:
Já byla včera s dětmi koupit krmení pro králíka a tam byl v terárku sklípkan. No fuj, úplně se mi udělalo špatně, jsem myslela, že tam sebou seknu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956

Ta historka s palmama ve kterych byly hnizda sklipkanu je hoax ( klamna, poplasna retezova zprava)

http://www.hoax.cz/…y-s-pavouky/

Ja si myslim ze je to normalni pavouk. Precti si vyjadreni ohledne pavouku v kytkach tady v tom odkazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.7.12 09:29

@1simona1 chovam pavoučky.. klidně uvítám nového :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie