Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky!
Potřebuji radu, koupili jsme v Globusu krásnou orchidej, na kořenech v květináči bylo pár pavučinek, které jsme brali, že tam jsou asi ještě někde ze skladu. Teď se nám ta pavučina začala velmi zvětšovat ( pořád v kořenech a na listech orchideje), já mám obrovskou fobii z pavouků, tak jsem manžela vyslala na průzkum, aby našel toho záškodníka. Našel ho, prý je asi ve velikosti nehtu na malíčku, je hnědý, ale hrozně chlupatý. Slyšela jsem pár hrůzostrašných historek o tom, jak si lidé přinesli domů např. palmy s hnízdy sklípkanů, tak mám docela strach, aby to nebylo něco podobného
. Ale otázka je, jak toho pavouka dostat ven! Každý jistě ví, jak vypadají kořeny orchideje, ještě navíc ta kůra v květináči…pavouk se tam vždy schová a dělat mu bytnou rozhodně nechci
. Existuje nějaký přípravek, který zabije pavouka, ale neublíží květině?
Díky moc za tipy!
Vyhodit kvítko
to bych udělala já jakože bych umřela strachy se toho chytit a hledat a dík za tip, už nikdy si nekoupím kvítko ![]()
Já bych to vyhodila, ale kdyby byla nááádherná, ponořila bych ji do vody, kytka se napije a pavouk chcípne ![]()
@suricata
vyhazovat to nechci, je fakt krásná
, nezdechne ta orchidej, když ji dám do vody? Prý se nemá přepíjet…
@verjanku píše:
@suricata
vyhazovat to nechci, je fakt krásná, nezdechne ta orchidej, když ji dám do vody? Prý se nemá přepíjet…
)švagrová má několi orchidejí a co týden jim dopřává koupel, do plna na dvě hodiny a pak to vyleje a má nádherné orchideje ![]()
Určo bych taky zkusila vodu už sem to jednou praktikovala
s orchidejí byli v kořenech divní broučci a nějak mi uvadala, asi ji ožírali, voda brouky zlikvidovala a orchidku mám doteď ![]()
Orchideje zásadně namáčím do vody- naleju do obalu i s hnojivem a nechám rostlinu klidně 2 hodiny „pít“,pak slívám.
TAKY MYSLÍM, ŽE TI PAVOUCI ZDRHNOU, OVŠEM BÝT TEBOU, TAK TO UDĚLÁM pro jednou někde venku, aby nezdrhli do bytu ![]()
Ja bych to ale jistila, myslim, ze pavouk vyleze, kdyz to das do vody.
Odkud jsi, chci toho pavouka.. jinak pokud máš strach, zabal do igelitu, utěsni, dones na veterinu, nebo zoo.. oni ho najdou, identifikují… šup sem foto.. mmchdm, né každý pavouk vyleze, když ho dáš do vody, některý si udělaj vzduchovou bublinu a vegetěj i tak
![]()
@martina.se píše:
Odkud jsi, chci toho pavouka.. jinak pokud máš strach, zabal do igelitu, utěsni, dones na veterinu, nebo zoo.. oni ho najdou, identifikují… šup sem foto.. mmchdm, né každý pavouk vyleze, když ho dáš do vody, některý si udělaj vzduchovou bublinu a vegetěj i tak![]()
blázne
![]()
Hodila bych kytku do vany a prchovala tak dlouho, dokud by pavouk nevylezl - no a samozřejmě utopit. Bych asi zdechla strachem, mít doma neznámou chlupatou potvoru
![]()
Já byla včera s dětmi koupit krmení pro králíka a tam byl v terárku sklípkan. No fuj, úplně se mi udělalo špatně, jsem myslela, že tam sebou seknu…
Ta historka s palmama ve kterych byly hnizda sklipkanu je hoax ( klamna, poplasna retezova zprava)
http://www.hoax.cz/…y-s-pavouky/
Ja si myslim ze je to normalni pavouk. Precti si vyjadreni ohledne pavouku v kytkach tady v tom odkazu.