Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím.
Mám menší (větší problém), včera mi kamarád dal 2šneky, vůbec nevim co to je zač, natož jak se o to starat.
Prý jsou nějaký exotický, zatim mají tak 2-3cm a dorůstají 15- 20cm. Nevíte co by to mohlo být zač a hlavně jak se o to starat.
![]()
Pravděpodobně achatina žravá, chovají se v akvárku/terárku, na dně vysypané kokosovou drtí, sežerou ledasco - okurku, salát, jablko, vodu nepotřebují.
http://hobby.idnes.cz/…azlicci.aspx?…
To bude africký šnek, u nás ho mají děti ve školce. Teda mají jich tam asi 15
. Jsou nádherný, velký. Mají je v terárku. Nenáročný zvířátka a paní učitelka říkala, že se rychle množí, takže kdybys nevěděla co s miminky, tak bych je asi prodala někam do zverimexu ![]()
@ncc1701 píše:
Myslim, ze na internetu bude dost receptu se sneky
O tom se přemýšlela včera, když jsem měla prázdnou ledničku.
![]()
Jinak to je ta Achatina,
no ještě že je to tak nenáročný, ta snad přežijou,
ale jestli se budou množit tak mě trefí.
![]()
Množit se budou zcela určitě… pokud nechceš mít malé šneky, tak vajíčka vyhazuj. Protože těch malých je spousty a nezbavíš se jich.
Teda nic proti, nedá mi to a musím říct: fůůůůj. Já mám zvířata ráda a když vidím šneka na cestě, tak ho přenesu do bezpečí, ale mít to jako mazlíka tak to je fakt úlet.
![]()
@Petiik píše:
Teda nic proti, nedá mi to a musím říct: fůůůůj. Já mám zvířata ráda a když vidím šneka na cestě, tak ho přenesu do bezpečí, ale mít to jako mazlíka tak to je fakt úlet.![]()
Sestra jednoho měla, neustále jí vylejzal z akvárka a jednou ho našla i v posteli, tak na to pozor, sliz byl uplně všude ![]()
@Jenver
ty jo ale s tím vyhazováním opatrně, ať se nevylíhnou někde, kde by mohli nadělat paseku, jsou schopni rychle se namnožit a žrát všechno co jim příjde do cesty ![]()
@Jenver píše:
O tom se přemýšlela včera, když jsem měla prázdnou ledničku.![]()
![]()
Jinak to je ta Achatina,
no ještě že je to tak nenáročný, ta snad přežijou,
ale jestli se budou množit tak mě trefí.
![]()
Množí se rychlostí blesku
„Nakladou“ odhadem tak 100 vajíček
. My likvidujem vajíčka hned
Co bychom s tolika šneky dělali?
Jinak jak už někdo psal, tak kokosovou drť, svítíme na ně žárovkou a stříkáme na ně vodu rozprašovačem - aby to připomínalo jejich podnebí. Kupujeme jim sépiovou kost, jinak salát, jablko, okurku.. ![]()
@Kačta píše:
Sestra jednoho měla, neustále jí vylejzal z akvárka a jednou ho našla i v posteli, tak na to pozor, sliz byl uplně všude
No tak jestli si akvárko nezabezpečila tak co čekala?
![]()
Pro zakladatelku : nahoře na akvárku máme mříž ![]()
@Kallkapa píše:
Množí se rychlostí blesku„Nakladou“ odhadem tak 100 vajíček
. My likvidujem vajíčka hned
Co bychom s tolika šneky dělali?
Jinak jak už někdo psal, tak kokosovou drť, svítíme na ně žárovkou a stříkáme na ně vodu rozprašovačem - aby to připomínalo jejich podnebí. Kupujeme jim sépiovou kost, jinak salát, jablko, okurku..
100 vajíček
mě trefí, tak to budu taky likvidovat. ![]()