Co se šneky? :)

681
26.7.12 08:50

Co se šneky :)

Zdravím. :mavam: Mám menší (větší problém), včera mi kamarád dal 2šneky, vůbec nevim co to je zač, natož jak se o to starat. :roll: :zed: :mrgreen: Prý jsou nějaký exotický, zatim mají tak 2-3cm a dorůstají 15- 20cm. Nevíte co by to mohlo být zač a hlavně jak se o to starat. :oops: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
26.7.12 08:53

Googli „achatina“ - tak se jmenujou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
26.7.12 08:56

Pravděpodobně achatina žravá, chovají se v akvárku/terárku, na dně vysypané kokosovou drtí, sežerou ledasco - okurku, salát, jablko, vodu nepotřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
26.7.12 08:57

http://hobby.idnes.cz/…azlicci.aspx?…

To bude africký šnek, u nás ho mají děti ve školce. Teda mají jich tam asi 15 :lol:. Jsou nádherný, velký. Mají je v terárku. Nenáročný zvířátka a paní učitelka říkala, že se rychle množí, takže kdybys nevěděla co s miminky, tak bych je asi prodala někam do zverimexu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
26.7.12 09:07

Myslim, ze na internetu bude dost receptu se sneky :)

• Citovat
  • Upravit
4476
26.7.12 09:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
26.7.12 09:22
@ncc1701 píše:
Myslim, ze na internetu bude dost receptu se sneky :)

O tom se přemýšlela včera, když jsem měla prázdnou ledničku. :lol: :lol: :lol:

Jinak to je ta Achatina, :palec: no ještě že je to tak nenáročný, ta snad přežijou, :oops: ale jestli se budou množit tak mě trefí. :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
26.7.12 09:33

Množit se budou zcela určitě… pokud nechceš mít malé šneky, tak vajíčka vyhazuj. Protože těch malých je spousty a nezbavíš se jich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
26.7.12 09:48

Teda nic proti, nedá mi to a musím říct: fůůůůj. Já mám zvířata ráda a když vidím šneka na cestě, tak ho přenesu do bezpečí, ale mít to jako mazlíka tak to je fakt úlet. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
26.7.12 09:51
@Petiik píše:
Teda nic proti, nedá mi to a musím říct: fůůůůj. Já mám zvířata ráda a když vidím šneka na cestě, tak ho přenesu do bezpečí, ale mít to jako mazlíka tak to je fakt úlet. :mrgreen: :mrgreen:
:lol: Taky si myslim, ale co mám dělat, když už je mám doma, přece je nevyhodim, mě bude líto vyhazovat i ty vajíčka. :roll: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.7.12 09:54

Sestra jednoho měla, neustále jí vylejzal z akvárka a jednou ho našla i v posteli, tak na to pozor, sliz byl uplně všude :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
26.7.12 09:56

@Jenver
ty jo ale s tím vyhazováním opatrně, ať se nevylíhnou někde, kde by mohli nadělat paseku, jsou schopni rychle se namnožit a žrát všechno co jim příjde do cesty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
26.7.12 10:13
@Jenver píše:
O tom se přemýšlela včera, když jsem měla prázdnou ledničku. :lol: :lol: :lol:Jinak to je ta Achatina, :palec: no ještě že je to tak nenáročný, ta snad přežijou, :oops: ale jestli se budou množit tak mě trefí. :zed: :mrgreen:

Množí se rychlostí blesku :mrgreen: „Nakladou“ odhadem tak 100 vajíček :lol:. My likvidujem vajíčka hned :oops: Co bychom s tolika šneky dělali? :mrgreen: Jinak jak už někdo psal, tak kokosovou drť, svítíme na ně žárovkou a stříkáme na ně vodu rozprašovačem - aby to připomínalo jejich podnebí. Kupujeme jim sépiovou kost, jinak salát, jablko, okurku.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
26.7.12 10:14
@Kačta píše:
Sestra jednoho měla, neustále jí vylejzal z akvárka a jednou ho našla i v posteli, tak na to pozor, sliz byl uplně všude :cert:

No tak jestli si akvárko nezabezpečila tak co čekala? :lol: :lol:

Pro zakladatelku : nahoře na akvárku máme mříž ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
26.7.12 10:15
@Kallkapa píše:
Množí se rychlostí blesku :mrgreen: „Nakladou“ odhadem tak 100 vajíček :lol:. My likvidujem vajíčka hned :oops: Co bychom s tolika šneky dělali? :mrgreen: Jinak jak už někdo psal, tak kokosovou drť, svítíme na ně žárovkou a stříkáme na ně vodu rozprašovačem - aby to připomínalo jejich podnebí. Kupujeme jim sépiovou kost, jinak salát, jablko, okurku.. ;)

100 vajíček 8o 8o 8o mě trefí, tak to budu taky likvidovat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný