Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@wacinka Není to pravda!!!Šnek je hermafrodit, to znamená, že má obojí pohlaví a sám se dokáže oplodnit..Můj šnek toho byl příkladem
Dostala jsem ho-byl tak půl cm velký, takže pochybuji, že by byl,,zbouchnutej´´
už od mala.No a v roce a půl nakladl sám-nikdo mu nepomohl vajíčka!! ![]()
@katule07 píše:
@wacinka Není to pravda!!!Šnek je hermafrodit, to znamená, že má obojí pohlaví a sám se dokáže oplodnit..Můj šnek toho byl příkladem
Jsou tam mechanismy, aby se to nestávalo, ale občas se to stane.
@eumedon Měla jsem zázračného šneka tedy…
Ale pozor, stalo se to dvakrát ![]()
Jaký vzhled mají ty vajíčka, jakou barvu a jak jsou velký? Za jak dlouho se vylíhnou šneci?
@rozmary Maličjé bílé kuličky, cca 2mm velké. Myslím, že během týdne už jsou z nich mrňavý šnečata ![]()
Ahoj, tak už jsme měly úrodičku od obou, od jednoho dvakrát, druhý třikrát, celkem nějakých 16000 vajíček
Chtěla jsem se zeptat jaké zvíře by se dalo dát k nim do akvárka, aby to šneky nesežralo. Měli jsme dva roky žabku, ale ta nám včera chuděra pošla.
@rozmary píše:
Ahoj, tak už jsme měly úrodičku od obou, od jednoho dvakrát, druhý třikrát, celkem nějakých 16000 vajíčekChtěla jsem se zeptat jaké zvíře by se dalo dát k nim do akvárka, aby to šneky nesežralo. Měli jsme dva roky žabku, ale ta nám včera chuděra pošla.
To je nejak moc, ne?
Co je to za druh?…no stejne je to moc ![]()
Se zviratkem neporadim, ja mam sneku hodne, takze tam cpu spis kytky ![]()
Co to je přesně nevím, má to vzhled jako jsou ty rybniční spičatý šneci, akorát má přes půl kila, druhý už ho dohání
Hledala jsem to i na netu, ale nejsem si jistá, má světlonce hnědou barvu. Schválně jsme ty vejce počítali, z první várky jich bylo 364,měla jsem takovou radost když jsem viděla první malé šnečky, druhej den už jsem neviděla do akvárka
Co jim tam dáváš za kytky? Mám obrovský terárko, chci tam taky něco dát, ale oni mi to stejně vyhrabou asi ne? Jé já jsem fakt blbá, to je překlep, bylo jich 1600 ![]()
@rozmary Ha ha, mne je to jasny, to by byli jinak superrekordmani a ty bys byla spis na masli
Tak to mas asi snecky Achatina Achatina, jsou nejvetsi
Ja mam retka a i tihle mi prijdou az moc velky…ale zas prezijou vsechno ![]()
Oni ty kytky spis sezerou
Davam jim jen lopatkovec, jiny kytky si najdi na webu…libi se mi dzungle
Dej jim to tam i s kvetinacem a je dobry do toho kvetinace dat kameny tak, aby se tam nemohli zahrabat, odtamtud se vajicka dostavaji fakt blbe.
@MarieOVMUC píše:
Já ty vajíčka hned po snuzce zalila horkou vodou.
Já nechala první várku vylíhnout a další vajíčka šly do mrazáku. Dětem jsem nakukala že je vezme táta do práce.
@rozmary no, já bych nevěděla, co s tolika šnekama, měla jsem achatiny, přes 20 cm, 4 kusy, 150 litrové akvárko a i tak to bylo všude oslizlé a humusné. D
No to mám, ale asi si moc neseděj