Co se šneky? :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
405
5.2.14 12:36

Nase sneci miminka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.2.14 13:15

Tak jsem dneska objevila taky hromadu vajíček, ještě pořád klade a druhý už se potvora taky zavrtává :roll: Nemáte někdo zájem? Klidně dodám plnou dávku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
46
14.4.14 10:30

Ahojky, včera mi volala mamka, že pořídila synkovi 3 obří šneky - dva dvouletý a jednoho menšího… Tak koukám co nás čeká. Ještě, že nejsou tak nároční na chov. Nejdřív jsem nadávala co to pořídila, protože mi přišlo divný chovat šneky… ale teď mi nic jiného nezbývá, protože syn je z nich nadšený :D
Teď už jen vymyslet jak je dát a pořídit jim bydlení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
24.5.14 21:22

Zdravím všechnny :D Jdu pro radu. Bude to asi úsměvné, ale vrtá mi to hlavou. Hrabala jsem trávu na zahradě a našla dvě ulity. Tak jsem honem dcerce ukazovala, jak vypadá šnek a vysvětlovala, že tam bydlí. Jedna byla jasně prázdná, u druhé jsem si nebyla jistá. Vzala jsem je domů a dala na do květináče na okno, jako ozdobu :) No a ta druhá tam další den nebyla :D Jen trošku slizu - čímž se vysvětlila otázka, zda byla ulita plná.
Ale otázka je, kde je šnek? Máme kočku, myslíte, že by ho sežrala??? Hledala jsem v okolí toho okna, nabytek tam není a šnek nikde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
24.5.14 21:27

@avm3 :mrgreen: :mrgreen: Nemyslím, že by ho sežrala kočka. Není někde nahoře na okně??

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
24.5.14 21:30

Sakra a já si chystala recept na petrželkové máslo. Kočka ho asi nesežrala, ale jestli ho potkala, tak si s ním mohla pohrát a pinknout ho kamkoli. Však on zase vyleze.

• Citovat
  • Upravit
25180
24.5.14 21:43
@Elenloth píše:
Sakra a já si chystala recept na petrželkové máslo. Kočka ho asi nesežrala, ale jestli ho potkala, tak si s ním mohla pohrát a pinknout ho kamkoli.Však on zase vyleze.

To mě právě děsí - za jedno ho nechci zabít, za druhé se na něm nechci zabít já, až na něj šlápnu, no a za třetí bych nerada, aby ho našla malá a ochutnala ho ona :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
24.5.14 21:44

@Jemys Tam jsem taky koukala… no necháme se překvapit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
24.5.14 21:46
@avm3 píše:
To mě právě děsí - za jedno ho nechci zabít, za druhé se na něm nechci zabít já, až na něj šlápnu, no a za třetí bych nerada, aby ho našla malá a ochutnala ho ona :zed: :mrgreen:

Tak to mě nenapadlo :oops: Bohužel neporadím, návnadu na šneky neznám.

• Citovat
  • Upravit
25180
24.5.14 21:48
@Elenloth píše:
Tak to mě nenapadlo :oops: Bohužel neporadím, návnadu na šneky neznám.

KAždopádně děkuji… já si myslím, že šnek se umí rychle schovat a i kdyby něco, tak ulitu nesežere, že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
24.5.14 21:55

@avm3 No hele, ono i kdyby došlo na nejhorší, tak jí to asi nic neudělá. Ale dost pochybuju, že by chtěla křoupat ulitu a živého šneka z ní nedostane, ten jde občas špatně vyndat i vařený.

• Citovat
  • Upravit
25180
24.5.14 21:56

@Elenloth No taky myslím… jinak s vařením zkušenost nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
24.5.14 22:32

@avm3 představa pro mě děsna mít doma někde šneka..já bych ho teda hledala dokud bych ho nenašla :D ale zajímalo by mě kolik takový šnek ujde než ho najdete :D

• Citovat
  • Upravit
141
24.5.14 22:44

Jsou to rychlíci, mám jednoho velikého a když ho pustím do záhonku, tak za chvilku odleze hrozně daleko:) Jinak zpět v diskusi se řešilo zavíčkování, šnek se zavíčkuje, když je v nějaké nepohodě, chlad, sucho, málo potravy, pomůže ho vzít a jemně polívat vlažnou až teplou vodou a během pár minut to víčko odlepí a vyleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
28.5.14 18:16

@Jemys @Elenloth @anubis25 @Marthalex Tak šnek se našel - lépe řečeno ulita. Byl vedle ve skleničce (měla jsem tam malou kytičku ve vodě), byla přilepená na listě, ale když jsem ho oddělala, tak vypadá prázdná - na 99% je. Znalkyně moje, co se stalo, zabily jsme ho? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný