Co se šneky? :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24379
26.7.12 19:41
@blorchi píše:
Neee fakt jsou to ty mini :pankac: Hej sak pockej ja cekam az odjede na dovolenou. Prijede a bude mit doma mega urodu sneku :mrgreen:

No to nemuze byt mozny, pred 3 rokama jsem ho shanela, nikde nic a nikdo, az jsem se spojila s pani co taky chtela a dala mi anglicky odkaz, ze jsou chovy v zahranici a ta cena!!!ale varovali pres tema cinskyma mini prasatkama, ze vyrostou klidne do velikosti stredniho psa i vic coz mini(jsou dva druhy, uz nevim ty nazvy) jsou ve velikosti civavy max. a vic nevyrostou.no i kdyby bylo za krasny usmev, tak uz mam doma mimino:-D…a k tem snekum, pockej jak ti vlezou od souseda k tobe do zahrady:-D:-D:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
26.7.12 22:29
@wildcherry píše:
No to nemuze byt mozny, pred 3 rokama jsem ho shanela, nikde nic a nikdo, az jsem se spojila s pani co taky chtela a dala mi anglicky odkaz, ze jsou chovy v zahranici a ta cena!!!ale varovali pres tema cinskyma mini prasatkama, ze vyrostou klidne do velikosti stredniho psa i vic coz mini(jsou dva druhy, uz nevim ty nazvy) jsou ve velikosti civavy max. a vic nevyrostou.no i kdyby bylo za krasny usmev, tak uz mam doma mimino:-D…a k tem snekum, pockej jak ti vlezou od souseda k tobe do zahrady:-D:-D:-D

Aha, tak to potom jo, ja myslela ze jsou jen jedny mini, to pak budou ty vetsi mini teda :lol: civavove jsem jeste nepotkala :think:

• Citovat
  • Upravit
128
28.7.12 20:09

S těma vašema prasátkama se to má tak… V čechách seženete maximálně Gottingenské, ten stojí kolem 15k a dorůstá tak 10-15kg. Ta malinkatá co známe z fotek, tak ty přesně nevím jak se jmenují, ale mají kolem 5 kilo a v čechách je nekoupíte. Jedině import, nejlépe z USA, což je velice drahé a špatně se sem dostávají kvůli veterinárním prohlídkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
12.2.13 08:32

Holky teda nevím jak je to možný, ale šneky máme doma už přes třičtvrtě roku a ještě se nenamnožili 8o, máme dva, jeden má tak 8 cenťáků, ten druhej asi tři. Akvárko obří, podmínky ideální, ale zatím ani vajíčko, nejsou ještě malí?

• Citovat
  • Upravit
4466
12.2.13 08:45

@rozmary taky nemáme vajíčka a máme je přibližně stejně dlouho. Buď ráda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
12.2.13 08:51
@Žirafátko píše:
@rozmary taky nemáme vajíčka a máme je přibližně stejně dlouho. Buď ráda :lol:

Je to divný ale že jo? Holčina je slíbila půlce třídy, tak furt chodí jestli už tam něco máme, že jinak bude za trubku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
712
12.2.13 09:00

@rozmary Když se koukneš na inzerce tak se jich plno všude daruje. Tak kkdyby se nemnožilo, tak si od někoho vem a at malá ve třídě řekne, že to je Váš odchov :-D Jinak já mám šneky taky dlouho a pořád nic. Jenže já mám 8 druhů :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
12.2.13 09:02

@rozmary hele já nevim, terárko mají super, jídla mají dost, kosti taky, rosím, svítím, co víc by chtěli? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3119
12.2.13 09:07

Holky je to paradox, moje neteřinka má taky a je jí 7 let, prakticky se o ně nic moc nestará jen je orosí a dá jim nažrat pak vymění jednou za čas a množí se jí to jak blbý. Takže nevím co bych poradila, aby se vám rozmnožili. Máme od ní šnečka od minulého roku, to byl fakt mimino měl tak 4mm fakt mimčo, myseleli jsme že ho nevypipláme, ale teď je velikánskej. Ale máme jen jednoho, nechtěla jsem, aby se množili :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
12.2.13 09:15

No počkej, já myslela že to jsou hermafroditi 8o nebo to není jako normální šnek?

• Citovat
  • Upravit
712
12.2.13 09:21

@rozmary jsou hermafrodi, ale nedokážou oplodnit sami sebe. takže při styku dochází k oplodnění jednoho nebo i obou šneků :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
12.2.13 09:24

Né oni se neoplodňujou sami, oni jsou schopní v sobě až rok udržet ty vajíčka. To jsme vyčetla na stránkách o achatinách :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
12.2.13 09:53
@katule07 píše:
@wildcherry Ne,nekouše… :P Jen když už je opravdu velky, tak spíš silněji cumlá :jazyk: :jazyk:
Oni většinu dne jsou zalezlí a večer vyrážejí, tedy aspoň Richard to tak dělal…

Suchozemští šneci mají nalá ústa a drsný jazyk zvaný radula, kterým krouhají potravu jako kolesovým rypadlem. Takže maximálně tím jazykem šimrá:
 http://www.gireaud.net/…l_radula.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3119
12.2.13 12:46

@rozmary na rozmnožování potřebuješ dva šneky, neumí se oplodnit sám :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
12.2.13 13:50