Pavouk v šatně

1
16.2.22 21:56

Pavouk v šatně

Dobrý večer. Dcera má v pokoji postavenou šatnu, takže nemá klasickou skříň ale přímo malou místnost na oblečení. Včera v ni viděla malého pavoučka johanu. Jenže já nebyla doma takže tam zůstal než přijdu domů no když jsem se vrátila už tam nebyl. Dcera se toho proste boji a prej ze když si něco obleče tak na ni ta Johana poleze. Takže si všechno oblečení z šatny vytáhla a chce si to oprat. Šatnu si sice sama pro jistotu smetakem vymetla ale rekla ze si to oblečení už do šatny nedá. A já opravdu netuším jak ji vysvětlit že ten pavouk ji nic neudělá a ze klidně mohl nějakou škvírou vylézt. Prosím poraďte mi co ji mám říct aby se uklidnila nebo co udělat aby ty johany nelezli do šatny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5384
16.2.22 22:02

Ze pavouka zajímá něco jiného a do oblečení nepoleze. (Žere naopak breberky, které člověk nevidi. :mrgreen: ) A kdyby náhodou na někoho pavouček vlezl, znamená to štěstí. Fakt! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
16.2.22 22:04

Že jsi Johanu už chytila za nohy a měla leteckej den? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36007
16.2.22 22:05

Odkud má takovou šílenou fobii, to musela někde pochytit. Asi bych tam zkusila udělat nějakou fiktivní past na pavouky a pak ji řekla, že se tam chytil a že si ho vynesla ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
16.2.22 22:10

No já ji naprosto chápu, pavouků se hrozně bojím. Je dobrá, že si to oblečení sama. vyndala a šatnu vymetla, to já bych nedala. Vždy čekám na manžela :mrgreen: najdete spolu na netu nějaký blviny, co jakože pomáhají proti pavoukum, dejte to do té šatny, proveďte očisty rituál…cokoliv, co jí psychicky pomůže a čemu sama uvěří, že to bude ok. Ale já bych teda měla slušný psycho v hlavě, kdybych si našla pavouka ve skříni, fakt ji chápu, neměj ji to za zlé a snaž se ji pochopit a pomoct ji to překonat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
16.2.22 22:14

Já ji chápu a obdivuji, že do šatny vešla a věci vynesla. Já bych tam nešla, seděla bych s brekem před domem a čekala až někdo přijde.😃 Neporadím, jen ji chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
16.2.22 22:20

Ji rekni, zes ho nakonec nasla a zabila. A kdyz se pavouk znovu objevi, tak to je urcite jen pribuznej. Co jinyho rict? Reci typu pavouk ti nic neudela a podobne… jsou na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
16.2.22 22:21

Na jednu stranu chápu, že je to pro tebe vopruz, co si dítě vymýšlí. Na druhou stranu, jen tak něčeho se neleknu, ale zrovna pavouky nesnáším a kdybych nějakého viděla lézt po oblečení, ještě pár dní budu mít hodně špatný pocit (a určitě bych tam všechno nepřeskládala, jako dcerka, co kdyby někde vyskočil :P ). Asi nepomůže nic, nech to pár dní být, pak se ten strach zahladí. :nevim: Ty se něčeho nebojíš? Myší, hadů apod? Jak by ti bylo, kdyby ti to přelezlo po oblečení, někde sedělo v koutě a někdo ti říkal, to nic nedělá, však už je to pryč. Nepomohlo by to, že? I když to rozumově víš. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.2.22 22:34

Co je pavouk Johana?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.2.22 22:39
@Bábrdl píše:
Co je pavouk Johana?

Johana se lidově říká pavoukovci sekáči. Není to ani pavouk, je jeho příbuzný. Ale vzhledem k tomu, že sekáči do bytů nelezou a teď jsou zazimovaní, jednalo se nejspíš o třesavku.
Zakladatelko, velmi politicky bych dceři vysvětlila, že pokud má fobii z pavouků, tak zrovna tento druh pavouka by si měla hýčkat, protože umí chytit a sežrat i mnohonásobně větší pokoutníky. Pokud tedy mluvíme o pavoukovi, co má tenký šedý tělo a velmi dlouhý tenký nohy…

• Citovat
  • Upravit
36556
16.2.22 22:48
@Janli píše:
Johana se lidově říká pavoukovci sekáči. Není to ani pavouk, je jeho příbuzný. Ale vzhledem k tomu, že sekáči do bytů nelezou a teď jsou zazimovaní, jednalo se nejspíš o třesavku.
Zakladatelko, velmi politicky bych dceři vysvětlila, že pokud má fobii z pavouků, tak zrovna tento druh pavouka by si měla hýčkat, protože umí chytit a sežrat i mnohonásobně větší pokoutníky. Pokud tedy mluvíme o pavoukovi, co má tenký šedý tělo a velmi dlouhý tenký nohy…

Johana s dlouhejma nohama :lol: To dává smysl.

Sekáš je pavoukovec, pokud vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5151
16.2.22 22:52

Sama se pavouku bojim takze bych ji jeste pomohla s tim oblecenim. A poradila aby priste toho pavouka vysala vysavacem, pokud ji to fobie dovoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.2.22 22:57

Mi taky dcera v týdnu volala, když přišla domů, že viděla v patře Johanu. Taky jsem jí řekla, ať ho vysaje.
Odpověděla, že tam nepůjde. Pak se to nějak oboum vykouřilo. A od té doby nevím, kde Johana je.
Nepotkala jsem ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.2.22 23:02

Ženský, vy si fakt neumíte poradit? Šatnu vystříkám biolitem na pavouky a ani nemusím nic prát… Podotýkám, že mám arachnofobii jak z praku, ale to bych se doma musela zvencnout, kdybych kvůli každýmu pavoukovi v šatně měla prát komplet garderobu…

• Citovat
  • Upravit
9796
16.2.22 23:05
@JancaS84 píše:
Odkud má takovou šílenou fobii, to musela někde pochytit. Asi bych tam zkusila udělat nějakou fiktivní past na pavouky a pak ji řekla, že se tam chytil a že si ho vynesla ven.

Nemusela. U nás v rodině se nikdo pavouků nebojí, já je jeden čas i chovala. A dcera z nich má od malička fobii. Kde ji vzala, to netuším. Leda zdědila po prababičce (která byla v době dceřina narození už skoro 10 let po smrti :,( ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný