Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer. Dcera má v pokoji postavenou šatnu, takže nemá klasickou skříň ale přímo malou místnost na oblečení. Včera v ni viděla malého pavoučka johanu. Jenže já nebyla doma takže tam zůstal než přijdu domů no když jsem se vrátila už tam nebyl. Dcera se toho proste boji a prej ze když si něco obleče tak na ni ta Johana poleze. Takže si všechno oblečení z šatny vytáhla a chce si to oprat. Šatnu si sice sama pro jistotu smetakem vymetla ale rekla ze si to oblečení už do šatny nedá. A já opravdu netuším jak ji vysvětlit že ten pavouk ji nic neudělá a ze klidně mohl nějakou škvírou vylézt. Prosím poraďte mi co ji mám říct aby se uklidnila nebo co udělat aby ty johany nelezli do šatny.
Ze pavouka zajímá něco jiného a do oblečení nepoleze. (Žere naopak breberky, které člověk nevidi.
) A kdyby náhodou na někoho pavouček vlezl, znamená to štěstí. Fakt! ![]()
Odkud má takovou šílenou fobii, to musela někde pochytit. Asi bych tam zkusila udělat nějakou fiktivní past na pavouky a pak ji řekla, že se tam chytil a že si ho vynesla ven.
No já ji naprosto chápu, pavouků se hrozně bojím. Je dobrá, že si to oblečení sama. vyndala a šatnu vymetla, to já bych nedala. Vždy čekám na manžela
najdete spolu na netu nějaký blviny, co jakože pomáhají proti pavoukum, dejte to do té šatny, proveďte očisty rituál…cokoliv, co jí psychicky pomůže a čemu sama uvěří, že to bude ok. Ale já bych teda měla slušný psycho v hlavě, kdybych si našla pavouka ve skříni, fakt ji chápu, neměj ji to za zlé a snaž se ji pochopit a pomoct ji to překonat.
Já ji chápu a obdivuji, že do šatny vešla a věci vynesla. Já bych tam nešla, seděla bych s brekem před domem a čekala až někdo přijde.😃 Neporadím, jen ji chápu.
Ji rekni, zes ho nakonec nasla a zabila. A kdyz se pavouk znovu objevi, tak to je urcite jen pribuznej. Co jinyho rict? Reci typu pavouk ti nic neudela a podobne… jsou na nic.
Na jednu stranu chápu, že je to pro tebe vopruz, co si dítě vymýšlí. Na druhou stranu, jen tak něčeho se neleknu, ale zrovna pavouky nesnáším a kdybych nějakého viděla lézt po oblečení, ještě pár dní budu mít hodně špatný pocit (a určitě bych tam všechno nepřeskládala, jako dcerka, co kdyby někde vyskočil
). Asi nepomůže nic, nech to pár dní být, pak se ten strach zahladí.
Ty se něčeho nebojíš? Myší, hadů apod? Jak by ti bylo, kdyby ti to přelezlo po oblečení, někde sedělo v koutě a někdo ti říkal, to nic nedělá, však už je to pryč. Nepomohlo by to, že? I když to rozumově víš. ![]()
@Bábrdl píše:
Co je pavouk Johana?
Johana se lidově říká pavoukovci sekáči. Není to ani pavouk, je jeho příbuzný. Ale vzhledem k tomu, že sekáči do bytů nelezou a teď jsou zazimovaní, jednalo se nejspíš o třesavku.
Zakladatelko, velmi politicky bych dceři vysvětlila, že pokud má fobii z pavouků, tak zrovna tento druh pavouka by si měla hýčkat, protože umí chytit a sežrat i mnohonásobně větší pokoutníky. Pokud tedy mluvíme o pavoukovi, co má tenký šedý tělo a velmi dlouhý tenký nohy…
@Janli píše:
Johana se lidově říká pavoukovci sekáči. Není to ani pavouk, je jeho příbuzný. Ale vzhledem k tomu, že sekáči do bytů nelezou a teď jsou zazimovaní, jednalo se nejspíš o třesavku.
Zakladatelko, velmi politicky bych dceři vysvětlila, že pokud má fobii z pavouků, tak zrovna tento druh pavouka by si měla hýčkat, protože umí chytit a sežrat i mnohonásobně větší pokoutníky. Pokud tedy mluvíme o pavoukovi, co má tenký šedý tělo a velmi dlouhý tenký nohy…
Johana s dlouhejma nohama
To dává smysl.
Sekáš je pavoukovec, pokud vím.
Sama se pavouku bojim takze bych ji jeste pomohla s tim oblecenim. A poradila aby priste toho pavouka vysala vysavacem, pokud ji to fobie dovoli.
Mi taky dcera v týdnu volala, když přišla domů, že viděla v patře Johanu. Taky jsem jí řekla, ať ho vysaje.
Odpověděla, že tam nepůjde. Pak se to nějak oboum vykouřilo. A od té doby nevím, kde Johana je.
Nepotkala jsem ji.
Ženský, vy si fakt neumíte poradit? Šatnu vystříkám biolitem na pavouky a ani nemusím nic prát… Podotýkám, že mám arachnofobii jak z praku, ale to bych se doma musela zvencnout, kdybych kvůli každýmu pavoukovi v šatně měla prát komplet garderobu…
@JancaS84 píše:
Odkud má takovou šílenou fobii, to musela někde pochytit. Asi bych tam zkusila udělat nějakou fiktivní past na pavouky a pak ji řekla, že se tam chytil a že si ho vynesla ven.
Nemusela. U nás v rodině se nikdo pavouků nebojí, já je jeden čas i chovala. A dcera z nich má od malička fobii. Kde ji vzala, to netuším. Leda zdědila po prababičce (která byla v době dceřina narození už skoro 10 let po smrti
).