Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem snažilkám,
s přítelem se snažíme 16.měsíců o miminko a pořád se nám nedaří. Podstoupila jsem 4× stimulaci Clostíkem, ale nereagovala jsem a ovulka stále nikde. 25.10. první konzultace v Gyncentrum, kde mi Dr. sdělil z UZ, že mám přepážku v děloze, ale nejvíc mě znepokojilo, že vaječníky mají silnější obal a jevý se jako z „porcelánu“. V lékařský zprávě jsem se pak dočetla, že mám ovaria s naznač. PCO syndromem. Bohužel mi to nedá spát, tak jsem se chtěla zeptat, jaká úskalí skrývá tato nemoc a jaké jsou šance k otěhotnění?
Budu vděčná za každou informaci.
Děkuji moc
Paja01 píše:
Ahoj všem snažilkám,s přítelem se snažíme 16.měsíců o miminko a pořád se nám nedaří. Podstoupila jsem 4× stimulaci Clostíkem, ale nereagovala jsem a ovulka stále nikde. 25.10. první konzultace v Gyncentrum, kde mi Dr. sdělil z UZ, že mám přepážku v děloze, ale nejvíc mě znepokojilo, že vaječníky mají silnější obal a jevý se jako z „porcelánu“. V lékařský zprávě jsem se pak dočetla, že mám ovaria s naznač. PCO syndromem. Bohužel mi to nedá spát, tak jsem se chtěla zeptat, jaká úskalí skrývá tato nemoc a jaké jsou šance k otěhotnění?
Děkuji moc
Ahoj, vidím, že tě čeká laparka, což dosti lidem pomůže a hned po laparce otěhotní. Držím ti pěsti. Pokud by to nešlo ani po laparce nějakou dobu, asi by bylo na místě IVF. Dávají i silnější stimulky určitě, než je clostil. Ale zběhlá v tom nejsem. Takže více neporadím. ![]()
sad 1
Děkuji za příspěvěk
Pravda, že medicína je mocná. Taky mi Dr. říkal, že po laparoskopii žádný půst, tak se budeme tulit a tulit.
sad 1 píše:Paja01 píše:Ahoj, vidím, že tě čeká laparka, což dosti lidem pomůže a hned po laparce otěhotní. Držím ti pěsti. Pokud by to nešlo ani po laparce nějakou dobu, asi by bylo na místě IVF. Dávají i silnější stimulky určitě, než je clostil. Ale zběhlá v tom nejsem. Takže více neporadím.
Ahoj všem snažilkám,s přítelem se snažíme 16.měsíců o miminko a pořád se nám nedaří. Podstoupila jsem 4× stimulaci Clostíkem, ale nereagovala jsem a ovulka stále nikde. 25.10. první konzultace v Gyncentrum, kde mi Dr. sdělil z UZ, že mám přepážku v děloze, ale nejvíc mě znepokojilo, že vaječníky mají silnější obal a jevý se jako z „porcelánu“. V lékařský zprávě jsem se pak dočetla, že mám ovaria s naznač. PCO syndromem. Bohužel mi to nedá spát, tak jsem se chtěla zeptat, jaká úskalí skrývá tato nemoc a jaké jsou šance k otěhotnění?
Děkuji moc
Jinak gratuluji k těhulkování ![]()
Ahoj Páji,
já mám taktéž PCO.
mám za sebou také laparku - skarifikaci(= narušení ztluštělého obalu vaječníku)
po laparce mi nechali 2-3 cykly ,,přirozeně,, nezadařilo se, ale i tak reakce vaječníků byla znatelně lepší.
vzhledem k tomu, že jsem se hned po zjištění PCO léčila v CAR Pronatalu, po laparce jsem pokračovala tam. stimulovala jsem injekcemi Menopuru na IUI(inseminaci) a zadařilo se, za 3 týdny rodím
![]()
moje gyndařka velký díl úspěchu přičítala právě laparce - líp jsem tak reagovala na stimulaci..
hodně štěstí, určitě se zadaří..
![]()
Ahoj Marbora,
tak hned mám lepší náladu
laparoskopie jsem se bála, ale už se na ní začínám pomalu tešit.
Tobě přeji hodně stěstí u porodu a ať má hladký průběh ![]()
Páji,
děkuju.. taky doufám, že porod obě zvládneme
čekáme holčičku.
laparky se neboj, nic to není.. udělají ti 3 dírky do bříška, jizvičky nepatrné.. zkontrolují ti i průchodnost vejcovodů, což je taky dobrý vědět, jestli jsou průchodné.
já jeden den nastoupila, druhý den mi ji udělali, další den jsem šla domů
účinek této laparky říkají že je cca 6 měsíců, pak se zas obal ,zacelí,.
přeju hodně štěstí, ať se Vám zadaří
![]()
Marbora,
holčičku bych si taky moc přála
u mě bude ještě problém ta přepážka, ale Dr. ji vyřízne a pokud bude silnější, tak mi tam dá tělísko na tři měsíce, aby mi to nezarostlo. Jen doufám, že by to nebude to tělísko, který se používá místo antikoncepce, to jsem se z té nervozity nezeptala ![]()
ahoj,
ono dost zalezi aj na tom, ci mas pco, alebo pcos. pcos je syndrom, to znamena stav trvaly a pco je stav momentalny.
ale ako baby pisu, laparka dost casto pomoze.
keby nedajboze nie, tak si daj urobit testy na inzulinovu rezistenciu, tam byva casto pricina v pco.
stitnu zlazu mas vporiadku?
keby to bolo v tej IR, tak sa predpisuje metformin- po nom zvyknu baby otehotniet do troch mesiacov ![]()
drzim palce ![]()
soldi píše:
ahoj,ono dost zalezi aj na tom, ci mas pco, alebo pcos. pcos je syndrom, to znamena stav trvaly a pco je stav momentalny.
ale ako baby pisu, laparka dost casto pomoze.
drzim palce
keby nedajboze nie, tak si daj urobit testy na inzulinovu rezistenciu, tam byva casto pricina v pco.
stitnu zlazu mas vporiadku?
keby to bolo v tej IR, tak sa predpisuje metformin- po nom zvyknu baby otehotniet do troch mesiacov
Ahoj,
ve zprávě mám ovaria s náznakem PCO syndromem, tak čekám, že laparkou to jenom utvrdí. Když tak nad tím přemýšlím,tak s pravidelností MS jsme měla problémy vždycky, akorát že se to neřešilo, pak jsem dostala antikoncepci a bylo po problému. Jinak na štítnou žlázu mi testy nedělali.
Ahoj,taky mě asi bude čekat laparka.Když nezabere clostik mám ho na 3mesice tedka od listopadu brát.štítnou žlázu mám výbornou a menstruace mi chodi jak hodinky 28-30dní po vysazeni HA.2roky neberu HA a nic.podle vsech ultrazvuku vše v pořádku, tak nevim.spermiogram byl -pomalé a málo spermii.po dobráni vitaminu vše v normalu už.akorát mi chybi hormonálni profil ten mi nedelali.treba bude chyba v nejakém hormonu.
raffaella
to mě clostík nezabral, ale třeba tobě zabere
Cyklus máš ukázkový, to můžu tiše závidět. Já bych to bez utrogestanu měla jak na houpačce.
Tak přeji hodně štěsti ![]()
Ahoj holky, taky se připojím. Mám také PCO, ovu jsem snad ještě neměla (podle bazálky). S příťou se taky snažíme, máme za sebou jednu stimulaci IVM bez ET a druhou s ET ale bez úspěchu. Teď nám dělají ještě genetiku a po imunologii mi bylo sděleno, že mám zvýšenou tvorbu protilátek proti spermiím a mám si skočit ještě na endokrinologii kvůli štítné žláze.
Máte někdo nějaké zkušenosti?
Díky!
A co ti nato daji? když máš zvýšenou obranu proti spermiim.To můžu mit i já. ![]()
raffaela: tak to ještě nevím. S výsledkama jsem v CARu ještě nebyla. Ani nevím jestli to je tak moc rozhodující nebo jak. Teď jsem byla opět na vyvolávačce, protože ms opět jak jsem čekala nepřišla a pak jsme s dok. nasadili Duphaston… pže HAKu jsem nechtěla. Přeci jen.. co kdyby se náhodou chtělo zadařit, že jo?
Počkám asi teď až bude hotová genetika, možná si mezi tím oběhnu tu endokrinologii ať to mám komplet a pak asi zajdu zase do CARu a uvidí se co dál… ![]()
Už toho lítání po doktorech ale mám celkem plný zuby… ![]()