Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
pomohla někomu čínská medicína vyřešit neplodnost?
Začala jsem chodit k paní Ivaně Chutné do Děčína a zajímají mě Vaše zkušenosti.
Díky
Ahoj,mám za sebou všelico a tak i čínskou medicínu, brala jsem léky půl roku,nepomohlo to a ani jsem necítila nějakou změnu.Každý to může mít ale jinak..
Ahoj, podle me uz tady jedna takova diskuze je, zkus to najit, protoze si pamatuju, ze jsem do toho prispivala ![]()
My se snazili rok, uz jsme meli i termin do CARu. Posledni tri mesice jsem chodila mesic k cinance a pak jsem asi 6 tydnu brala dle jejiho receptu ty cinske byliny..
Nevim, jestli to pomohlo (chodila jsem tam jako kvuli myomum v deloze, psychice a vubec celk. zdravotnimu stavu, s tim teda souvisi i to otehotneni), ale do mesice po dobrani bylin jsem otehotnela..
Je taky fakt, ze jsme dali s manzelem vypoved v praci a 7 tydnu jsme jezdili po Asii.. TAkze nejaka dieta, procisteni tel obou dvou, „nemysleni na to“ a podobne u nas mozna fungovalo..
Ta cinanka mi delala banky, akupunkturu kazde sezeni, masaze, chodilo se tam 10 dnu v kuse na hodinu, mela jsem tyto sezeni 2× (2× 10 dni) chvili od sebe.
Je to v Praze, kamaradka chodila taky v Praze, do institutu cinske mediciny, nebo jak se to jmenuje, taky se ji tusim povedlo otehotnet (ale mozna tam chodila az potom na celkove procisteni a uzdraveni organismu), to ze otehotnela, byla vice mene nahoda, protoze druhe mimco mela az na 3.pokus IVF, vse s darovanymi vajicky… ![]()
TAkze nevim jestli to pomaha.. nekomu staci vira, nekomu asi opravdu pomuze ta „dieta“ (pijes jen vlaznou vodu, caj ze zazvoru, omezeni v jidle atd…), nekomu to treba nepomuze vubec… ![]()
Drzim palce..
Děkuju za příspěvek,
byla jsem u té paní teprve jednou a ona říkala, že má velkou úspěšnost.Dokonce k ní jedna místní gynekoložka posílá pacientky.Celkově to na mě působilo dost pozitivně.Dostala jsem čaj na 4dny rumělku v bobulích a bounty star.Uvidíme co to semnou udělá.
kdo ví
před 2. pokusem ivf jsem absolvovala 10× akupunkturu a kůru čínskými bylinami - a tentokrát se to povedlo ![]()
svagrovka brala leta, nic ji to nevylecilo, ale pry se citila celkove lepe.
Já chodila na AKU skoro rok, měla jsem i jeden IVF cyklus sve spoluprácí s AKU + permanentní jehly + nějaké bylinné bobule. Nezabralo nic.
Podotýkám ale, že mám endometriozu a ne idiopatickou sterilitu.
Děkuju za příspěvek, já mám podle všeho PCO ale podle té léčitelky(té co dělá tu čínskou medicínu) mám málo krve takže uvidíme.Určitě se pak podělím jak to dopadlo.
zatím nevím, chodím na akupunkturu (4 sezení z 10) a začala jsem pít speciální čaj, takže uvidíme … ale věřím tomu, že ty čínské bylinky orzhýbávají organismus a že to pomůže …
taky chodim, mam nejaky zanet a zlepseni uz se dostavilo..ted mam obdobi po absolvovani te desetidenni kury a beru jen byliny, 10/1 mam prinest vysledky krve a rozhodne se co dal..budu klidne informovat ![]()
Ahoj,nechci odrazovat,ale nemyslim si,ze by Cinska medicina pomohla.Hodne stesti preji.
Ahoj a co tě k tomu vede?Máš nějaké zkušenosti?Zajímá mě každý názor.Dík
Příspěvek upraven 15.01.12 v 13:47
siskaborova píše:
taky chodim, mam nejaky zanet a zlepseni uz se dostavilo..ted mam obdobi po absolvovani te desetidenni kury a beru jen byliny, 10/1 mam prinest vysledky krve a rozhodne se co dal..budu klidne informovat
piš piš všechno mě zajímá, já teda zlepšení pociťuji taky.A ke komu chodíš taky do dc?
Já chodila 2 měsíce na akupunkturu (1. měsíc 1× za týden, 2. měsíc 1× za 14 dní) a brala bylinky. 2. měsíc jsem otěhotněla. Předtím jsme se snažili 13 měsíců. Oba jsme však zdraví, manžel má spermií na darování a u mě se při běžné kontrole nic nenašlo.
Ahoj tak to je super, snad se nám to taky podaří.Přítel má spermie taky na dárcovství a mě při běžných kontrolách 2 roky tvrdili že jsem úúúúplně v pořádku.Přišli mi na to až v caru a to po roce a půl.
Ze začátku jsem brala bylinné bobule ted piju čaje asi měsíc a příště tj.1.2. mě k těm čajům čeká akupunktura.
Nezbývá než věřit a doufat. ![]()