PDF dokumenty - skenování

1244
21.3.10 08:23

PDF dokumenty- skenování

Ahoj holky, potrebovala bych poradit s timto:kdyz naskenuji dokument a chci ho ulozit jako PDF, tak se mi takto ulozi jen separovane stranky,tzn. pokud mam treba 3strankový dokument, tak se mi vytvori 3 PDFka, pricemz kazde z nich obsahuje jen jednu stranu.
Problem je v tom, ze nevim jak je sloucit do jednoho dokumentu, jde to nejak? Nevite nekdo? Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
21.3.10 08:38

Zcela určitě to jde - jenom nevím, jestli můj postup bude pro tebe použitelný. Já mám tiskárnu/skener Epson FX 105 a používám program EPSON Scan. Tam je možnost volit jak formát souboru (od toho se odvíjí následující) tak i ukládací cestu (tj. do které složky se naskenované věci ukládají) ve stejném okně. Takže zvolím formát souboru (musí být pro tuto možnost buď PDF nebo multi-tiff), zadám cestu - a teď pozor - ve spodní půlce karty vlastností zaškrtnu volbu „Po skenování zobrazit dialogové okno "Přidat stránku“ ". To dialogové okno se tě ptá, jestli chceš skenovat další stránku nebo jestli chceš soubor uzavřít a uložit na místo předepsané cestou.
Takže to je v kostce skenování vícestránkového dokumentu - speciální efekty si necháme na jindy… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
21.3.10 08:50

Já používám Adobe Acrobat Professional a z více PDF jde udělat jednoduše jedno PDF takto: File > Create PDF > From Multiple Files (v cz Soubor > vytvořit PDF > z několika souborů). Ale bohužel nevím, jestli to umí třeba i jen Acrobat Reader. Tak záleží, co používáš. Snad jsem aspoň poradila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.3.10 08:56

Bayuska:

A dá se pak za takového vícestránkového souboru zhotovit „výřez“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
21.3.10 09:00

Jura007 ještě kdybych tak věděla, co tím výřezem myslíš :oops:. Omluvám se, jsem mimo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
21.3.10 09:02

Jo a koukám, že pod tou možností create PDF from Multiple Files je ještě možnost přímo From Scanner
tak to už by snad vůbec nemusel být problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
21.3.10 09:06

Pokud to přímo neumožňuje tvůj skener, tak bych zkusila program PDF Creator, ta poslední verze to umí a je volně ke stažení na Internetu, třeba tady:
http://www.sosej.cz/PDFCreator.html
Ale musí se to trochu složitě - postupuješ, jako bys chtěla dokument vytisknout, ale místo tiskárny zvolíš právě PDF Creator, a pokud si v něm nastavíš volbu „Pozastavit tisk“ a pak si vytvoříš tiskový úlohy všech stránek, nabídne ti to pak možnost „Sloučit dokumenty“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.3.10 09:06

Jde mně o to: naskenuju třeba šest stránek jednoho článku a pošlu mailem kolegovi. Ten bude chtít použít polovinu jediné stránky, aby sis ní ve svém počítači něco okomentoval - např. fotku, kterou jsme pořídili na společné „výpravě“. Doposud jsme to dělali trochu krkolomně - skenovala se každá stránka zvlášť, ty se potom připíchly do wordovského dokumentu jak na nástěnku - a pak se případně pořídil výřez jen z jedné konkrétní stránky.

Jde o to, že většina mailových bran ti umožní poslat jen jediný přivěšený soubor. taky jde sólo skeny poskládat do prezentace a tu pak v cíli mailové pošty „rozhodit na součástky“, ale to už mně přijde až moc složité…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
21.3.10 09:19

Jura007 takto vytvořený soubor se chová jako normální PDF, takže jestli ten výřez jde u běžných PDF, tak by to asi jít mělo. Ale jistě to nevím, nezkoušela jsem. Kdybych věděla jak, vyzkouším, ale nikdy jsem to nedělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.3.10 09:22

Dík za odpověď. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
21.3.10 09:32

Jura007
Tak mě to nedalo a něco jsem zkoušela. Spojila jsem dvě náhodná PDF a potom normálně jde vybrat libovolný text a zkopírovat do schránky a nebo vyříznout libovolnou část stránky a taky vložit do schránky jako obrázek. No a s tímhle už pak lze dělat cokoli. Je to ono???
Nebo jsem fakt mimo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.3.10 09:36

Jo, to je přesně ono… Ještě jednou díky. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
21.3.10 12:04

Diky moc vsem za rady, zitra to vyzkousim, preji vsem krasny zbytek vikendu a jeste jednou dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
25.7.12 19:18

Holky nevíte zda je naskenovany podpis platný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.15 20:40

Ahoj, potřebuji naskenovat vícestránkový dokument, ale skener mi ukládá jednotlivé stránky - každá stránka je jeden soubor. Nevím, jak udělat, aby se všechny stránky uložily do jednoho souboru. Máte s tím někdo zkušenost? Jde o skener Canon.

Anonym, protože se stydím, že to neumím a nechci, aby to každý věděl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová