Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@mackA159 @e008 Já jen, že paní psala o tom, že rodina podepíše souhlas. Jinak o službě terénní sestry něco vím. Mamka měla v dlouhodobé péči příbuzného a také sestra dojížděla ( ale ne z Charity, byla to jiná služba jménem Diana ). Měla na to žádanku lékaře. Bohužel já nemám kompetence k tomu rodině manžela cokoliv říkat. Spíš to ani slyšet nechtějí. Nějací sousedi měli nemocného dědu a prý po nich Charita za tu péči chtěla peníze. Možná jen za určité služby, nevím ale už tohle je odradilo. Třeba na to teď přistoupí. Manželův strýc si to chce organizovat sám, dokonce to tak naznačil i tchýni ať se o nic nezajímá. Ale stejně nakonec věci okolo babičky zařizuje ta vzdálená příbuzná. Jak jsem psala předtím, vztahy jsou u nich složité.
@NovápaníA
Co se týče té charitní pečovatelské služby, tak opravdu ji hradí klient. K tomu dostává příspěvky na péči. Poraďte se s vaším praktickým lékařem.
@mackA159 kde jsi vzala informaci, že péče charity je zdarma?
@kvetanak já to už příbuzným říkala před delší dobou, ať se obrátí na praktika. Doteď na to neslyšeli. Spíš na to nechtěli slyšet.
@kvetanak píše:
@NovápaníA
Co se týče té charitní pečovatelské služby, tak opravdu ji hradí klient. K tomu dostává příspěvky na péči. Poraďte se s vaším praktickým lékařem.@mackA159 kde jsi vzala informaci, že péče charity je zdarma?
Charita je zdarma. Žádný klient si ji nehradí. Dělám na LDN, a mimo jiné charita jezdila i ke mě domů.
@kvetanak píše:
@NovápaníA
Co se týče té charitní pečovatelské služby, tak opravdu ji hradí klient. K tomu dostává příspěvky na péči. Poraďte se s vaším praktickým lékařem.@mackA159 kde jsi vzala informaci, že péče charity je zdarma?
Nepletes si to s terénní sestrou?
@mackA159 některé úkony a služby hrazené jsou, ale ne všechny.
Ono to pak vyznívá trochu zvláštně, jakože charitní služba vaří a dováží obědy zdarma dle potřeby…
@kvetanak píše:
@mackA159 některé úkony a služby hrazené jsou, ale ne všechny.Ono to pak vyznívá trochu zvláštně, jakože charitní služba vaří a dováží obědy zdarma dle potřeby…
Tak to je samozřejmý že sluzku charita zdarma neděla… Jinak nechápu co je za problém umístit člověka na ldn. Pokud mám s určitou LDN problém, můžu se poptat po jiné v okolí.
@mackA159 píše:
Charita je zdarma. Žádný klient si ji nehradí. Dělám na LDN, a mimo jiné charita jezdila i ke mě domů.
No mě to u těch sousedů také překvapilo. Třeba to neměli přes doktora, nevím. Mamka měla Dianu a sestra tam jezdila jen dělat rehabilitace, max. převazy. A měla to přes doktora, stejně jako když je žádanka na vozík nebo sedátko na záchod. Příbuzní poslouchají co jim řekl soused a tak to je směroplatné. Jestli jsem to pochopila dobře, platili 10.000,– měsíčně. Kolegyně měli také nějakou službu a platili třeba za koupání.
Prasklo mi mozkové aneurysma - hemoragická (krvácivá) mrtvice. Měsíc na JIP si nepamatuju vůbec a pak mě na 6 týdnů zavřeli do LDN. Pohybově jsem neutrpěl. Mám 56 let a místní rehabilitační doktorka říkala, že tam ještě nepatřím. Psychicky jsem potřeboval nějaké stimuly a péči, jestli nemám poškozené kognitivní funkce, zatížení krátkodobé paměti. Stále jsem měl organický psychosyndrom - trpěl bludy při plném vědomí. Navíc ostatní LDN v okolí byly obsazené, tak mě šoupli dost daleko od podpory příbuzných. Hrozné jídlo a rehabilitace absolutně nulová. Jen mě cpali nějakými oblbováky (můžu uvést), i psychiatrička se následně divila, a já celý den čuměl do zdi. Navíc naprosto divný spolupacient. V 7 večer zhasl vypnul TV, padl do postele a chrápal. V jednu ráno se s bolavou nohou začal šourat po pokoji a v 7 ráno z úsměvem rozsvítil. Byl prakticky neslyšící. Dodones se z pobytu vzpamatovávám - fyzicky i psychicky,