Péče o těhotné v Německu

10
8.8.10 13:23

péče o těhotné v Německu

Ahoj, najde se tu nějaká maminka, která byla těhotná v Německu? Já se tam teď na konci srpna chystám. Jsem na začátku těhotenství - 6.týden. TZN k lékaři tam půjdu v nějakém 9.-10.týdnu. Funguje to tak, že si najdu lékaře (nějakého v státním zařízení), u něj zaplatím 1/4letní pojištění a pak k němu můžu běžně chodit? Nebo co byste mi doporučily pro hladký průběh? Dívala jsem se na německých stránkách, že vše jinak probíhá zhruba stejně jako v Čechách. V Německu budu jen do Vánoc, rodit pak chci doma. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116
10.8.10 15:54

pokud budes mit normalne zdravotni pojisteni, pak uz u dr. zaplatis jen 1× za 1/4 roku 10 eur registracni poplatek (myslim, ze to tak nazyvaji). dr. si vyberes sama, stejne jako v CR. jaka vysetreni a v kterem tydnu by se melo dat najit na strankach tve pojistovny.
aspon u me to takhle fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
27.8.10 19:05

Ahojky

Ahoj Noet, jsem nyni v 5 tydnu a do Nemecka se stehuji k 1.10. Jen prestupuji k zdravotni pojistovne v Nemecku…Kazdopadne, pokud by jsi jeste mela zajem o nejake informace, klidne pisni:-) Zatim pa a preji prijemny pobyt :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí