Pečeme bez laktózy

24
3.1.12 21:22

pečeme bez laktózy

Ahojte děvčata,potřebuji poradit.Měla bych upéct nějaký dobrý dezert ke kávě,ale musí být bez laktózy. :think: Máme s kamarádkami jednou za 14 dní vaření.Jedna upeče druhá uvaří a tak se střídáme.Donedávna se mi peklo a vařilo vesele než jedna s mích kamarádek zjistila,že má alergii na laktózu. Tak ty naše dýchánky máme trochu ztížený. Tak prosím o rady né moc těžké recepty.předem děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65235
3.1.12 22:04

Já myslím, že v podstatě všechno, co dosud, jen tuk dát bez laktozy (třeba stella), místo klasického mlíka dávám třeba kokosové, sušené, normálně se rozmíchá ve vodě, stojí asi 60 Kč celá krabice, vydrží dlouho, samozřejmě do kafíčka žádné mlíčko nebo smetánku, ale jinak to docela jde. Dcera může i tvaroh, zakysanou smetanu nebo sýr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
3.1.12 22:24

ahoj, omlouvám se za OT, ale tohle téma mě zaujalo, dcera má částečnou intoleranci laktózy a dle dr. může všechny mléčné výrobky jen UM má speciální :roll: To se dá ta alergie ještě dělit přímo na různé druhy a nebo dělám chybu když jí dávám vše jako normálně? Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
3.1.12 22:25

Tak kup mleko bez laktozy,prodava treba DM. Ja z nej varim a davam do kafe a chut je dobra. Mam odkzkousene snad vsechny druhy nemlecnych mlik, ta chut je ale proste jina.A misto masla muzes dat olej nebo ja pouzivam casto margarin vive bio :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65235
3.1.12 22:31

Tak bezlaktozovavá je i perla tip a stella myslím ta rodinná, to je třeba se podívat na krabičku.
rybkabezvody: u tohohle asi ani sami doktoři neví, každý říká něco jiného, dceři to zjistili asi před rokem, z krve, měla pozitivní a-milk a nějaké ty třídy, tak řekli, že když už je tak stará (18 let) tak to není alergie na mléko, ale intolerance laktozy. Ona má jako hlavní příznak průjem, takže jí to, co jí nedělá zle. U některých věcí to má vychytané, vadí jí takové ty sýry jako hermelín, navinulé a tak, do omáček dáváme kys. smetanu, prý je tam jiný proces kvašení než třeba u jogurtů, té laktozy je tam méně. Ale taky občas někde v jídle „ujede“ a je problém. Tady asi fakt platí metoda pokus - omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
3.1.12 22:42
vokishka píše:
Tak bezlaktozovavá je i perla tip a stella myslím ta rodinná, to je třeba se podívat na krabičku.
rybkabezvody: u tohohle asi ani sami doktoři neví, každý říká něco jiného, dceři to zjistili asi před rokem, z krve, měla pozitivní a-milk a nějaké ty třídy, tak řekli, že když už je tak stará (18 let) tak to není alergie na mléko, ale intolerance laktozy. Ona má jako hlavní příznak průjem, takže jí to, co jí nedělá zle. U některých věcí to má vychytané, vadí jí takové ty sýry jako hermelín, navinulé a tak, do omáček dáváme kys. smetanu, prý je tam jiný proces kvašení než třeba u jogurtů, té laktozy je tam méně. Ale taky občas někde v jídle „ujede“ a je problém. Tady asi fakt platí metoda pokus - omyl.

děkuji, malá má stejný problém, jenže po zjištění intolerance průjmy stejně nepřestaly, tak si říkám kde je chyba :roll: Ještě jednou díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65235
3.1.12 22:46

Tak my ještě čekáme na výsledky vyšetření na celiakii, má pozitivní protilátky, tak bych to zkusila ještě tímto směrem, pokud jste to ještě nezkusili. U nás to taky nikdo v rodině neměl a najednou to zjistili u mladší dcery a to měla mnohem menší potíže než ta starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
3.1.12 22:54

tak o tom mám zase načteno trochu já, také jsem si to myslela, ale z krve se toho moc nepozná( i když teď se zase objevila na trhu nějaký nový test?), jediná jistota je prý udělat test sondou a ten dělají mám ten pocit až od tří let ( takže možná pro vás dobré, i když bych to teda dceři nepřála 8o )Malé lepek dávám, ne moc, ale třeba těstoviny a domácí buchtu si dá, ale myslím že v našem případě tudy cesta nevede. Držím pěsti ať u Vás také ne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65235
3.1.12 23:01

Tak obě holky už mají toto vyšetření za sebou, ta mladší už má potvrzenou celiakii, u starší by měly být výsledky tento týden. Obě měly jen lehce zvýšené protilátky, ten domácí test jsme dělali jen té starší, ale vyšel negativní, přitom z krve pozitivní. Ona bohužel ani ta biopsie nemusí být přesná, prý někteří mají to střevo postižené mozaikovitě a když se doktor netrefí, tak je to falešně negativní, proto se má toto vyšetření dělat co 2 roky (pokud je negativní ale příznaky nebo rodinná anamnéza na to ukazují). Je to všechno strašně složité a někdy v tom nemají jasno ani někteří doktoři, hlavně ti dětští nebo obvodní. Na jednu stranu bych byla i ráda, kdyby se ukázala pozitivita i u té druhé, protože by to bylo konečně řešení jejich problémů. Ale je to docela náročné jak na nakupování, tak hlavně finančně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
3.1.12 23:05

ta finanční stránka je mi jasná, ale zase na druhou stranu když už jednou nakupuješ bez lepku tak už je to jedno. Ta nejistota je děsná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
4.1.12 11:39

Děkuji za typy.V penny jsem koupila máslo na pečení bez laktózy,ale zase je tam spoustu jiných přísad který se mi nelíbí,ale budiž. Upeču mrkvoví šátečky místo tvarohu tam prdnu povidla mám domácí nebo marmeládu a myslím že si pochutnáme.Jinak kamarádka zjistila že má intoleranci na laktózu v 29 letech.Taky jí věčně bolelo břicho až jí manžel tzv.dokopal na pořádné vyšetření a teď si změnila jídelníček a už je jí líp. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí