Pečený čaj a jiné dobroty

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.12.12 21:55

Pečený čaj a jiné dobroty

Ahoj :mavam:
Předem se omlouvám za anonym, ale mám to jako dárek pro kamarádku z emimi, tak ať ji nepřipravím o překvapení ;)
Chystám se udělat pečený čaj a tak se chci poptat, jaké ovoce se vám osvědčilo a jaký máte postup výroby? Našla jsem jich celkem dost a hodně se liší, hlavně teplotou při pečení :think: Pak mám ještě dotaz, jak je to s citrusama (přemýšlím nad pomerančem). Prý při tom pečení zhořknou. Nerada bych pak vyhodila celý plech ovoce. No a poslední věc, jak je to s trvanlivostí? Budu dárek posílat poštou, myslíte, že to těch pár dní vydrží, než si to dotyčná strčí do lednice?
Jinak pokud máte nějakej recept na jinou domácí dobrůtku, šup sem s ním :pankac: Myslím věci jako oříšky v medu a podobné laskominky, které se dají i darovat a udělají radost :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
10.12.12 22:00

Ja jsem ted caj delala prvne - vanocni - jablko a prave zmineny pomeranc a citron. Nakrajeny v celku na kosticky. Plus koreni a cukr, rozinky. Delala jsem si to tak nejak podle sebe a myslim, ze dobry. Trochu horke to je, ale podle me to nevadi :nevim:

jinak ja jsem to davala do horke do sklenic a pak otocila dnem vzhuru a myslela jsem ze tak to vydrzi jako zavarenina, ze to nemusi byt v lednici.

Znama mela z malin, byl taky dobry.

jo a pekla jsem to v domaci pekarne, asi hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
10.12.12 22:15

Já jsem dělala tento:
PEČENÝ ČAJ
1kg rybízu
1kg jiného drobně nakrájeného ovoce (já jsem dala třešně a maliny, kamarádka švestky…)
1kg cukru krystal
2 lžíce skořice
1-2dcl rumu

Vše smícháme v hrnci (nebo na plechu), pečeme á 15 min. přikryté a potom odkryté dalších 25 min. Občas promícháme. Za horka plníme do šroubovacích sklenic, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Podává se 2-3 lžičky přelité horkou vodou.

Z ovoce jsem dala červený rybíz, třešně, borůvky, jahody, švestky, meruňky a víc si nepamatuju ale v každém případě se povedl a je výborný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.12.12 22:18
Prosím prosím, nenapsal bys mi, jak ho udělat? I v té pekárně? Ráda bych ho zkusila, ale vůbec netuším, nikdy jsem to nedělala, to bys byla moc hodná.
@suik píše:
Ja jsem ted caj delala prvne - vanocni - jablko a prave zmineny pomeranc a citron. Nakrajeny v celku na kosticky. Plus koreni a cukr, rozinky. Delala jsem si to tak nejak podle sebe a myslim, ze dobry. Trochu horke to je, ale podle me to nevadi :nevim:

jinak ja jsem to davala do horke do sklenic a pak otocila dnem vzhuru a myslela jsem ze tak to vydrzi jako zavarenina, ze to nemusi byt v lednici.

Znama mela z malin, byl taky dobry.

jo a pekla jsem to v domaci pekarne, asi hodinu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
10.12.12 22:29

@terinka4444 nakrajela jsem ovoce, od oka, cca pet jablek, dva citrony, jeden velky pomeranc, velkou hrst rozinek, skorice, hrebicek, anyz hvezdicky, dala bych rum, kdybych mela. a cukr, ten jsem nevazila, mohl by byl sladsi, ale to si pak kazdy muze jeste prisladit. V receptu bylo kilo jablek a kilo cukru…tolik cukru jsem teda ani nechtela obetovat. Dala jsem to do pekarny na program peceni (teplotu nastavit nemuzu), na hodinu, obcas promichla (rucne), haky jsem vyndala…to bych asi jinak musela delat na program marmelada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.12.12 22:30

No paráda, to zní jednoduše, děkuju, zítra to zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.12 22:35

Holky děkuju :)
@Kaspinka být léto, taky udělám nějakej podobnej. Bohužel mám jen jablka, hrušky a dneska jsem koupila půl kg mražených malin. Jsou pěkně drahý :x Mám ještě sušený švestky a brusinky, může být? :think:
Přemýšlím, jestli zkusit i ten pomeranč. Že bych si dala tu práci a oloupala ty bílý slupičky. Podle mě je to hořký kvůli tomu.
A koření mám od vitany na svařák, je tam celá skořice, hřebíček a badyán. A asi ho ještě po upečení trošku ovoním rumem. Hmmm, slintám :lol:

• Citovat
  • Upravit
13503
10.12.12 23:28
@Anonymní píše:
Holky děkuju :)
@Kaspinka být léto, taky udělám nějakej podobnej. Bohužel mám jen jablka, hrušky a dneska jsem koupila půl kg mražených malin. Jsou pěkně drahý :x Mám ještě sušený švestky a brusinky, může být? :think:
Přemýšlím, jestli zkusit i ten pomeranč. Že bych si dala tu práci a oloupala ty bílý slupičky. Podle mě je to hořký kvůli tomu.
A koření mám od vitany na svařák, je tam celá skořice, hřebíček a badyán. A asi ho ještě po upečení trošku ovoním rumem. Hmmm, slintám :lol:

Ja pomeranc davam uz tretim rokem a vzdy v pohode..davam cely, Jen nakrajeny na kostky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cybele
11.12.12 06:06

Xxx

Příspěvek upraven 01.04.14 v 15:31

• Citovat
  • Upravit
1067
11.12.12 11:10

Dělala jsem s pomerančem a fakt to bylo hořké, někomu to nevadí, mně jo ;) Doporučuju pomeranč nakrájet na dílky viz. http://www.fissler.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.12 13:48

Všem děkuju, dneska si u tchýně vezmu nějaké sklenice a večer se na to asi vrhnu. Tak pak dám vědět jak to dopadne :mavam:

• Citovat
  • Upravit
22824
1.10.18 07:21

Pečený čaj

Já jsem si tady našla recept na jablkový pečený čaj a nemá chybu :jazyk: hned jdu dělat další a další várky, je to pracné s těmi jablky, ale opravdu je skvělý.

A ještě tu je recept na vánoční domácí pečený čaj ;)

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport