Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sunnyho.motylek píše:
Pošly mi odkaz na jeho profil já si ho proklepnu
Tím nic nezjistíš. Pokud je to pedofil, násilník, vrah, starej dědek…a bude něco chtít spáchat, tak bude opatrný. Bude budit důvěru!
Zamknout profil a nekomunikovat!
Proc ma tvoje dcera verejne pristupny profil? Mela bys ji vysvetlit, ze by si mela fb stranku zablokovat jenom pro pratele, pak ji zadnej takovej nemuze kontaktovat.
Jinak je super, ze mate takovou komunikaci a ze ti o tom vsem rekla.
Na jedne strane - takova diskuse s trinactiletou v poradku neni, pokud klukovi bylo opravdu pres 15, tak si zahrava. Az mu priste holka rekne, ze ji je 13, tak at bez dalsich otazek zdrha.
Na druhe strane - nevim, jaka je definice pedofila presne, ale tvrda realita je, ze dceri bude za rok 15 a to uz bude podle zakona klidne moct mit sexualni vztah s kymkoliv. Takze bude asi nejvyssi cas si uvedomit, ze uz neni mala holcicka…
Co se tyce Facebooku atd, ja bych doporucovala opravdu zmenit nastaveni, aby ji nemohli psat „cizi“ a v pratelich mit jenom proverene lidi. V 13 by stejne nemela mit vlastni ucet a kdyz uz tak ne bez dozoru. Sice dnes je tech moznosti tolik, ze stoprocentni ochrana (krome toho pusteho ostrova snad;-)) opravdu neexistuje, ale je dobre udelat aspon to mali, co jde a s dcerou si promluvit o nebezpecich internetu.
My jsme si hrali ven a take nam rodice rikali, at nemuvime s cizimi lidmi a nikam s nimi nejdeme…
Nahlásit, zablokovat a pak je nějaká linka pro kriminalitu na internetu, myslím, že na FB je taky nějaký odkaz
![]()
Já mám čerstvě 14letou sestru, od 11 let se vydává za starší, píše si s klukama 18 a víc, tohle psaní mi přijde úplně normální od kluka jeho věku, je prostě nadrženej. Ale je fakt že by si měli vybírat starší holky..I když v dnešní době nejde rozeznat třináctka od osmnáctky..
To co si psala sestra s klukama by se ani nedalo snad zveřejnit, takže buď ráda že je tvá dcera taková jaká je a na to psaní mu neskočila a nezačla mu psát stejnou mincí
Mě kdysi také obtěžovali kluci takovýma zprávama, většinou ti co se mi vůbec nelíbili, takže jsem ignorovala
Upřímně řečeno neznám moc 14letých holek co by si nepsalo se staršíma klukama a některé si dokonce domlouvají i schůzky ![]()
To chování z jeho strany mi přijde nevhodné, obtěžující. Pedofil to asi nebude, pedofily přitahují hlavně prepubertální děti. Mohl by to být hebefil, ale také může být zaměřený na dospělé, přeci jen 13letá dívka může už být docela vyspělá. Navíc naprosto běžně muži zaměření na dospělé ženy např. reagují poměrně výrazně i na dospívající a velmi lehce i na děti při falografickém vyšetření. Pedofilovi rozhodně může být i 15 let a 5 let rozdíl neříká nic o tom, jestli je dotyčný pedofil, pokud nebereme v ohledu jeho věk - pokud se 12letému líbí 7leté, tak asi pedofilem bude (i když v pubertě nebývá sexuální zaměření ještě tak vyhraněné, navíc pokud je někdo na starší děti, tak se to špatně poznává). Pokud je někdo zaměřený na puberťáky nebo na staré lidi, tak pedofil není. (I když snad by někdo mohl být zároveň na děti i na starší lidi, na obě skupiny výrazně, pak bychom ho za pedofila považovat mohli).
Nakonec přeci vůbec nezáleží na tom, jestli je dotyčný pedofil nebo ne, ale jestli se chová vhodně, nevhodně nebo dokonce protizákonně.
@monatkaa píše:
Nahlásit, zablokovat a pak je nějaká linka pro kriminalitu na internetu, myslím, že na FB je taky nějaký odkaz![]()
jaká kriminalita?
Jsem tady jediná, které to nepřipadá jako zločin?
@Vera111 píše:
jaká kriminalita?Jsem tady jediná, které to nepřipadá jako zločin?
Psala jsem jen, jaké jsou možnosti…
Facebook je od 15let pokud vím, tak proč uz ma profil vaše dcera ve 13ti letech? ![]()
Ahoj jsem tu poprve a zoufalá. Dozvedela jsem se ze sousedkou ze jeden sousef fotil nase dcery nahé a chtel vydet i Pipi a pusu. Vse je nahlášené ale mi nic nemůžem a on tu chodi jako nic je stale na svobode nevime co mame delat
![]()
@Bara032 píše:
Ahoj jsem tu poprve a zoufalá. Dozvedela jsem se ze sousedkou ze jeden sousef fotil nase dcery nahé a chtel vydet i Pipi a pusu. Vse je nahlášené ale mi nic nemůžem a on tu chodi jako nic je stale na svobode nevime co mame delat![]()
![]()
![]()
@Bara032 a kde viděl soused vaše děti nahé? a tak zblízka, aby s nimi i komunikoval, co mu mají ukázat? a kde jste byly vy dvě?
@Bara032 píše:
Ahoj jsem tu poprve a zoufalá. Dozvedela jsem se ze sousedkou ze jeden sousef fotil nase dcery nahé a chtel vydet i Pipi a pusu. Vse je nahlášené ale mi nic nemůžem a on tu chodi jako nic je stale na svobode nevime co mame delat![]()
![]()
![]()
Pokud je to nahlášené tak je asi nejlepší nedělat nic a počkat na výrok soudu.