Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím ![]()
Zajímalo by mě, jestli některá z vás neslyšela o tom, že když se zaevidujete na Úřadu práce a potencionální zaměstnavatel vám napíše příslib zaměstnání, pokud budete mít řidičský průkaz (a vy ho v té době ještě mít nebudete), tak vám jej ÚP zaplatí? Říkala mi to známá, že jí to prý takhle jedna pracovnice na pracáku řekla, ale já jsem se o tom nikde nic nedočetla
Už dříve jsem slyšela o tom, že vám ÚP může zaplatit rozšířený ŘP, třeba jiného typu než máte, pokud to potencionální zaměstnavatel požaduje, ale o tomhle ještě ne. Prý je to od letoška nové.
Doufám, že jsem to napsala srozumitelně. Děkuji za případné reakce ![]()
Nevím, ale přišlo by mě to logické, že by to mohl ÚP platit.Jen tam bude muset být nejspíš předem písemná domluva s budoucím zaměstnavatelem, že dotyčného zaměstná a určitě na nějakou min. dobu.
To bylo už v roce 2010, jsem byla chvilinku na up a řešila jsem to.
Už jsem to slyšela před cca 3 lety, takže to asi tak fakt funguje
Mělo by to tak být, známému udělali dokonce na kamion a jinému svářečák.
Ano, ale ne na „Béčkový“ řidičák, aspon mě to bylo minulý měsíc řečeno na ÚP.
Ahoj prosím o radu nebo o podporu. Nemám řidičák a dost se zato stydím, když to někde řeknu, všichni na mě koukají, jako bych byla z jiné planety. Já se ale za prvé řídit dost bojím a za druhé, nemám momentálně na řidičák peníze. I kdybych ho udělala, manžel stejně jezdí do práce autem nemá možnost se jinak dostat za prací. Na dvě auta nejsou finance. Neomezuje mě to moc, máme ve městě všechno, omezuje mě to z části, že musíme všude pěšky, ale připadám si méněcenná
jako bych měla nějaký handicap oproti ostatním. Všichni do mě hučí, že jsem divná, jak je to svazující nemít papíry a tak dále. Je mi 26 let a moje sestra v 18 už suprově řídí a to chodí do školy.
Co si o tom myslíte? Mám i noční můry, že nezvládnu řízení, kde vzít peníze a jak často se dostanu řídit, když druhé auto stejně neuživíme? Žiju hlavně dětmi, jinak jsem spokojená v životě i ve vztahu, jak si nebrat ty řeči a nepřipadat si jako něco míň než ženy řidičky? Když je kousek odsud ve vesnici kamarádka a chce mě pozvat na kafe, musí pro mě a děti dojet
je to trapné, jí to nevadí, je to dobrá kámoška ale mě je hanba. Ach jo, cítím se kvůli tomu mizerně. Myslím, že až budu po mateřské v práci, že bych se pak mohla přihlásit do autoškoly a řídit alespoň víkendy k babičce, co do té doby jak si nebrat ty řeči jak nebýt za,,divnou,,?
No já nevim, ale pokud se řídit bojíš a to až tak, že máš noční můry, tak se na řidičák vykašli, nestojí to za to
a ještě další věc, co to je za lidi, že tě mají za „divnou“ kvůli tomu, že nemáš řidičák?
vykašlala bych se na ně a vůbec bych se s nima o tom nebavila ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj prosím o radu nebo o podporu. Nemám řidičák a dost se zato stydím, když to někde řeknu, všichni na mě koukají, jako bych byla z jiné planety. Já se ale za prvé řídit dost bojím a za druhé, nemám momentálně na řidičák peníze. I kdybych ho udělala, manžel stejně jezdí do práce autem nemá možnost se jinak dostat za prací. Na dvě auta nejsou finance. Neomezuje mě to moc, máme ve městě všechno, omezuje mě to z části, že musíme všude pěšky, ale připadám si méněcenná![]()
![]()
jako bych měla nějaký handicap oproti ostatním. Všichni do mě hučí, že jsem divná, jak je to svazující nemít papíry a tak dále. Je mi 26 let a moje sestra v 18 už suprově řídí a to chodí do školy.
Co si o tom myslíte? Mám i noční můry, že nezvládnu řízení, kde vzít peníze a jak často se dostanu řídit, když druhé auto stejně neuživíme? Žiju hlavně dětmi, jinak jsem spokojená v životě i ve vztahu, jak si nebrat ty řeči a nepřipadat si jako něco míň než ženy řidičky? Když je kousek odsud ve vesnici kamarádka a chce mě pozvat na kafe, musí pro mě a děti dojet
je to trapné, jí to nevadí, je to dobrá kámoška ale mě je hanba. Ach jo, cítím se kvůli tomu mizerně. Myslím, že až budu po mateřské v práci, že bych se pak mohla přihlásit do autoškoly a řídit alespoň víkendy k babičce, co do té doby jak si nebrat ty řeči jak nebýt za,,divnou,,?
Taky nemám řidičák a nestydím se za to
Autoškolu jsem dělala, ale když mě 2× vyhodili od zkoušek - jízdy a řekli mi, že si mám zopakovat celou autoškolu, tak jsem se na to vykašlala. Něž někoho zabít radši budu jezdit autobusem ![]()
Já taky nemám řidičák a to ze stejného důvodu, bojím se v autě, ale teda nikdy jsem neměla pocit že bych kvůli tomu měla být nebo si připadat méněcenná
@Verunecka289 Moc díky za reakci, každej tvrdí, že je to jednoduché, že řídit umí každý blbec
je mi to líto. Ano manžel a kamarádky mi říkají, že to není nutné, ať se nepřemáhám, ostatní kolektiv se kterým se scházím kvli mému koníčku, to odsuzuje. Myslím, že je to v lidech, jsou hrozně zlý a mě to ubižuje. Další věc je ta, že manžel vydělává sám a já mám jen rodičák, šetřím peníze, dětem spořím a dávám stranou peníze na rekonstrukci bytu, který plánujeme tak za dva roky, občas mám brigádu a získané peníze jdou třeba na Vánoční dárečky pro děti. Nechci půjčky a přemýšlím, že radši než mít půjčky a auta na leasing, tak budu spokojená bez dluhů a zaopratřím co budu moct své děti. Nevím, jestli se nedržím zbytečně na svůj věk zpátky, ale mě to přijde spíš jako zlo ty půjčky a ten frmol aby měl každej všechno, mám radši klid a pohodu, díky které jsem 7 let šťastná s manželem. Jen se s tím smířit, že asi budu pro všechny jak mimozemšťan ![]()
Ahoj, já ho mám, ale neřídím, mám stejné noční můry jako ty. Dělala jsem ho ještě ve škole ani mi nebylo 18,jízdy na potřetí
. Pak jem seděla asi o 4 roky později v automatu a super
a od té doby cca 12let nic. Do převodovky nesednu, manžel automat odmítá. Nezbývá mi než se přizpůsobit jemu. Do práce stejně jezdím MHD.
Pokud se bojíš, tak to nehroť.
Můj otec 59let má jako voják řidičák úplně na všechno, včetně tanku a plovoucích vozidel
,dokonce dělal zkoušky za kolegy, ale nejezdí, bojí se. Auto jsme nikdy jako rodina neměli.
Řidičák mám, řídit se bojím takže neřídím. Vždycky čas od času podlehnu tlaku okolí, jdu na kondičky do autoškoly, pak občas řídím a pak zas ne a pořád dokola…Bydlím v Praze, tady se dostanu téměř všude bez auta, řídit auto v Praze je pro mě horor, mimo Prahu to jde. Nemá cenu to hrotit, když se na to necítíte a navíc byste další auto neuživili. Kamarádka takto podlehla tlaku okolí, ve 30ti si udělala řidičák, koupila autu, bála se řídit, jela parkrát a pak po pár letech auto zas prodala a prostě neřídí.
Nedej na řeči okolí. Mě máma pořád říká, že na řízení nic není, že to umí všichni…sama řidičák nemá
a manžel, řidič z povolání, je na mé straně…bojíš se? Tak se nenech do ničeho tlačit…