Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj , jsem tu úplně nová, měla bych dotaz, máte někdo zkušenosti s kočárkrm Peg Perego pliko 2008 MOOD, já jsem si ho koupila, od paní ze slovenska, úplně nový a se zárukou, ale připadá mi že se špatně a težce ovládá. Měla jsem starší kolekci snad 2006 clasico a ovládal se mnohem jednodušeji, třeba i jednou rukou, což u toho nového není vůbec možné.
Koukala jsem a jinak řešené brzdy, tak nevím co stím.
děkuji za rady Michaela ![]()
Ahoj, a nebyla by třeba fota, aby se mohli podívat ostatní majitelé plik zda to mají jako ty či jinak? Já mám PP pliko Revi Orange (2007?) a jezdí taky těžce, jenže to asi proto že mi dřou kolečka. A jednou rukou na normálním povrchu rovným ovládat jdou (myšleno i chodník, jen ne sklopený k silnici jako jsou nájezdy, tam taky potřebuju obě ruce).
Tak posílám foto.Mrkněte třeba budete mít někdo podobnou zkušenost.
Já myslela třeba fotky těch koleček, ne sedáku
Z toho nepoznám jestli je brzda jinak než máme my třeba…
Já mám Centro a mě pomáhá ho jednou za dva měsíce promazat třeba concorem.. ![]()
Ze zkušenosti se Centro ovládá úplně jinak než Pliko… A hlavně se PP nemá promazávat v podstatě ničím jiným než teflonovým olejem nemastným, aby na sebe nelepil písek a prach a nedělal brusnou pastu.
Mám ten samý, ale v zelené a ovládá se super. Jen to není 2008, ale 2007, takže paní kecala. ![]()
Brzdy už má řešené jinak, ale to by nemělo mít vliv, nemáš vyrachtaná kolečka? To dřelo strašně, manžel mi je sklepnul jakoby k sobě a zase jede super.
Katttko, neměla by jsi prosím návod jak je sklepnout?
Taky je potřebujeme upravit… A bojím se aby je tou úpravou manžel spíš neodpravil ![]()
No já nevím, sundal krytky, nějak poklepal na tu osku, ještě to nějak otočil drátkem. Ale já fakt nevím. ![]()
Ten kočárek byl úplně nový ještě originál zabalený, a vůbec nejetý, tak by kolečka vyrachtaný neměly být, připadá mi ,jako kdyby měl kočárek úplně jinde těžiště. Když chci zatočit musím oběma rukama , jinak s ním ani nehnu, špatně překonává jakoukoliv nerovnost, musím ho vždy nadzvednout.
![]()
Stále porovnávám s tím , co jsem měla, ten starý typ plika, to se nedá srovnat, absolutně ovladatelné, kočárek jel pomalu sám. A tohle je tuh1ý, neovladatelný, no opravdu
nevím v čem je problém.
Já bych řekla že to asi bude opravdu kolečky… Jen nechápu jak, když máš nové. Ale my podle toho co jsem našla že má tato kolekce máme ty samé (ale vyviklané) a taky se s tím jezdí těžko… Myslela jsem že jen kvůli tomu že to dře (protože na rovině to jednou rukou ovládat jde), ale nemám porovnání s jinými pliky…