Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj!
vyhlídla jsem si tyto dvoje golfky. jenže pouze na netu. a teď jsem potkala maminku s peg péregama a byla jsem dost zklamaná - zadní kolečka jsou šíleně blízko u sebe, takže mamina musela dělat pidi krůčky, aby nekopala do koleček… ![]()
bohužel tu nikde není obchod, kde by se takovéhle dražší golfky daly obhlídnout. proto se obracím sem a prosím, která z vás jedny či druhé má, můžete mi napsat, co je na nich fajn i co zas úplně ne?
a taky bych prosila o pro mě důležité změření - kolik cm je mezi zadními kolečky a kam až se dá vytáhnout rukověť ![]()
díky moc!
Máte zkušenost s Jané Solo sportovní kočárek?
Přidejte zkušenost s Jané Solo sportov...Ahoj. Je to pravda s těma kolečkama, obzvlášť debilní je to pro vyšší lidi. Já měla možnost porovnávat, taky jsem koukala na golfky od Jane, bohužel nevím už co to bylo za model, ale odradila mne délka zádové opěrky pro dítě. Lišilo se to cca o 5 cm, takže to vyhrály Plika, neboť mám i velkého prcka.
EDIT měřím 185 cm, takže kolečka vadí, jinak ale nemá chybu. Pěkně robustní konstrukce, předpokládám, že něco vydrží.
Příspěvek upraven 15.09.10 v 18:27
Ahojky, já mám Plika a jsem maximálně spokojená. O kolečka nezakopávám a to mám na rukojetích i tašku a moje výška je 170 cm a rukojeti jsou tak akorát. Je to lehký kočárek, unesu ho i s mimčem a lehce ovladatelný. Zatím jsem nepřišla na chybu, ale jezdím s ním jen chvíli.
Tak jsem to u Plika změřila. Mezi kolečkama je 30 cm a nejvyšší bod rukojeti jde vytáhnout do výšky 105 cm.
Taky mám plika (měla jsem dva typy) a nezakopávám o kolečka, mám 180. Jané solo jsem ještě nikde neviděla, ale nepředpokládám (pokud to nemá zadní kolečka jednoduchá) že to bude velký rozdíl.
Měla jsem pliko a do koleček taky kopala, pak jsem měla PP Sí- super, solo jsem viděla, a když jsem viděla tu pidi ložnou plochu tak jsem o nich hned přestala uvažovat.
Ale byly to solo reverse, tak nevím, zda nejsou třeba menší. Každopádně byly dost těžké.
taky jsem měla první golfky Pliko a i přesto, že jsem malá, tak jsem si do koleček kopala. Proto jsem je prodala a koupila Síčko, tam je to díky jednoduchým kolečkům v pohodě. Solo jsem nezkoušela, Janéčka mě nikdy nezaujaly.
já měřím 175cm, takže do plik budu taky kopat…
co to jané, to je fakt nikdo nemá? na těch se mi moc líbí, že mají spojené vodítko. a taky má pěkné barvy. nechápu, že u kočárků za téměř 10tis. nemůžou udělat trochu ucházející barvy ![]()
tak teda začínám pochybovat, jestli jedny či druhé kupovat… poradíte jiné? pro vysokého člověka, aby šly polohovat až do lehu a jinak je mi to celkem fuk ![]()
cybex callisto
rukoejeť je spojená a je hodně vysoko a ještě jde i vysunout. barvy nádherné, polohování jednoduché, skládání ale do dlouhého deštníku. v nové kolekci překlápěcí boudička a potah je UV 50+.
do plik se kopu i já se 175cm. jané solo jsem nezkoušela.. ale jak má rukojeť jinak dělanou, a dál od kočáru, myslím, že tam to kopání bude menší problém.. ale zádovka je určitě kratší než u plika..
Natašo, jdou fakt do lehu? jinak teda koukám, že jsou dosti levné. a jsou pevné a stabilní?
není to 180 °. ale jdou fakt hodně a já plánuju v nich vozit obyč vložnou tašku a novorozence. myslím, že ani pliko ani solo nejdou do 180 °. jen nové reverse 2010 od Jané a pliko switch..
odhadem je to tak 165°-170°, přesně to bohužel těžko změřím..
pevné sjoou podle mého dost..
ještě vloni stávaly osmičku..
jo a do callista se vleze můj Vojta, na svlj věk celkem slušně vysoký.. ,
zkus mrknout do zdejší callisto diskuze..
Pliko taky nejsou do úplného lehu, ale vozím tam mimi od 2. měsíců, kdy jsem si kočárek pořídila. Mám to vypodložené, aby se vytvořila rovina a vložnou tašku s pevným dnem, teda taková tvrdá deska zasunutá do tašky. Vložné tašky se dají přikoupit, nemusí to být zrovna originál, já třeba nemám originál. Teď když je chladněji tak už používám fleesový fusak a v něm je také přímo tvrdá deska, takže mi to slouží místo vložné tašky.
suzanne13 píše:
Pliko taky nejsou do úplného lehu, ale vozím tam mimi od 2. měsíců, kdy jsem si kočárek pořídila. Mám to vypodložené, aby se vytvořila rovina a vložnou tašku s pevným dnem, teda taková tvrdá deska zasunutá do tašky. Vložné tašky se dají přikoupit, nemusí to být zrovna originál, já třeba nemám originál. Teď když je chladněji tak už používám fleesový fusak a v něm je také přímo tvrdá deska, takže mi to slouží místo vložné tašky.
Heh, kdybyste to nenapsaly, tak si toho ani nevšimnu.
Ale je to tak. Když se tam dá vložná taška, tak to není znát, budu v tom asi vozit i novoše v tašce, pokud budu muset někam dojet autem a pak korzovat kočárem ![]()