Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Dia917 asi bych vyhledala odborníka s ním tu situaci celou probrala. Chtělo by to vidět, jak se psy komunikuješ, jak to cítí oni, atd… a tedy asi bych začala co nejdřív, protože osobně vnimam problém to mimino co se začne brzo pohybovat. Jako procházka jedna věc, chování doma druhá. Ono to spi zřejmě souvisí a pokud partnera psi poslechnout ( neznám tedy JRT který by se nenchal ukecat ), bude problém dál. Partnera ti psi u kočáru poslechnout? Chodí na straně, na prověšeném voditku u kočáru? Protože od by se měli pohybovat na povel volno nebo jdi, nebo jak to nazveš. Ten pes by mel.byt plne ovladatelný bez vodítka. Já bych tedy začala tím pevným vodítkem na rozdvojce. A vyběhat na stopovačce někde v parku.
@kocourGarfield Jezevčíka mám vždy já spolu i s kočárem a JRT má partner na vodítku a když jdeme takhle vedle sebe tak je schopny s námi udržet chůzi ale je proste živejsi má to v povaze. Bez vodítka jsme nikdy nesli protože bydlíme v menším městečku a opravdu psů je tu požehnané a JRT pravé na druhé psy startuje a je pak neovladatelný nebo naopak nejakej druhy pes začne startovat na nej. Je tu prý i možnost ze třeba to startovani je nějaký ochranářský pud? Chodíme také na plac kde se můžou vybehat ale pouze s nejdelším vodítkem protože se partner boji když se tam pohybují další psy
@Dia917 píše:
Je tu prý i možnost ze třeba to startovani je nějaký ochranářský pud?
Nemyslím, že v tomhle přřípadě JRT ochraňuje mimi/ kočárek. Pravděpodobně mu spíš ještě „vadíte“. JRT je prostě teriér, i když menší. Tvrdohlavý a běžně na jiné psy utočící. Někdy i hryzne, není to jen štěkání…
@Dia917 to je teda šílený, co je to za plemena? tebe nechápu že jsi do takové situace pořídíš mimino. přítel je moc nevychoval, zvládnutá hygiena je snad základ. oni si z bytu udělali wc a přítel to neřeší? Já bych do bytu kde si psi dělají co chtějí bydlet prostě nešla. kdo ví co udělají ž uvidí malé dítě na zemi. Vždyť nejsou vůbec vychovaní. Můžeš poděkovat příteli a snd je to on co to vše pere a uklízí ![]()
No, náš pes má 10 kilo a když se na vodítku rozhodne, že poletí za srnkou, tak mám co dělat, abych neletěla za ním. Táta se mi smál, že takovej malej prcek mě nemůže vyvést z rovnováhy a po jedný procházce s ním řekl, že dokud se nenaučí chodit u nohy, už s ním nejde. Naštěstí zrovna tahání se dá docela dobře odnaučit. V první řadě vyměň natahovací vodítko za pevný a ideálně postroj za obojek. Když bude tahat, pořádně s vodítkem cuknout a změnit směr chůze. Náš pes se tahání odnaučil za víkend. Začněte chodit na cvičák. Když všechno selže, ještě je možnost zkusit halti ohlávku, nicméně by bylo fajn se poradit s odborníkem, měla bych strach, že to může psovi ublížit.
Co se čůrání po bytě týče, tak to bych tedy nesnesla. První by bylo fajn jít na veterinu, aby vyloučili nějaký zánět a pak zkusit přijít na to, co je tak štve. Jen dítětem to snad není. Chce se jim to věnovat a dát jim pocit, že jste je neodsunuli na druhou kolej. A dokud nepřestanou čůrat doma, tak je prostě zavírat do nějaké místnosti, kde nemůžou nic zničit…a rada na závěr, na venčení s kočárkem se mi moc osvědčil canicrossový sedák. Chodíme se psem běhat a dokud jsem chodila s kočárkem, brala jsem sedák, abych měla volný ruce. Bylo to parádní ![]()
@Markéta80 Než se mala narodila tak se tohle vůbec nedělo právě ☹️a jak jsem psala venčený jsou úplně stejně jako před mimi
@Ivan PPZ Je teda i pravda, ze kdyz mala pláče když ji něco trápí apod takže hodně tak začal strašně knucet až výt
Psy mám rada, sama jednoho mám. Ale toto bych nedala, psi by šly z domu, oba.
@Dia917 tak to dělají úmyslně, co pro to dělá přítel? jedině ohrádku, přece si nenecháš chcát na vše a kdykoliv. Já počítala že jde o obr psy, le na výchovu tvrdohlavec je taky peklo. Tohle je šílený, co ty pásy proti čůrání? nepomohlo by to? S kočárem a ještě nevychovaní psi? nevychovaní budou když ani nevydrží jeden sám doma ![]()
@Markéta80 pravé ze vůbec nic. Dostala jsem tu radu ze já mám jít s kočárem na cvicak jenže když jsem si zajišťovala informace tak s miminem to je pro me nereálný takže uvidím co přítel až přijde z práce a hodime řec
@Dia917 píše:
@Markéta80 pravé ze vůbec nic. Dostala jsem tu radu ze já mám jít s kočárem na cvicak jenže když jsem si zajišťovala informace tak s miminem to je pro me nereálný takže uvidím co přítel až přijde z práce a hodime řec
Ma to dve reseni:
Vyzaduje to maximalni usili vas obou s pritelem!
Jednicku podle me nedate, takze dvojka.
Zadne jine zazracne reseni neexistuje.
@Lucie_Sx Málokdy s tebou souhlasím, ale tady jsi to shrnula velice hezky. ![]()
@Dia917 píše:
Ahoj, asi se jdu vyzpovídat a nevím jak dal řešit situaci, už jsem z toho vážně na prášky a vyčerpána.
Bydlíme v panelakovem bytě. Přítel ještě než jsme se poznali si pořídil dva psi a tu nastává problem.
Narodila se nám holcicka, ktere je teď 5m a já už jsem vážně na dne. Jde o to, že já proste nemůžu venčit dva psy najednou s kočárem, proste to nepřipadá v úvahu, prootze jeden hrozně ale hrozně tahá a už, když jsem byla těhotná 7,8 měsíc, tak jsem se opravdu bála ze me jednou pošle na zem. Kdybych vzala jen jednoho a pak jednoho, tak ten co by byl doma by se zbláznil a sousedi nás sežrali, už jednou jsme s nimi spor kvůli psům řesili. Přítel s nimi chodi, co nejvíce to jde a na nejdelší dobu, aby byli poradně vyvenčeny.
Teď ten probelem- věcně máme v bytě nachcáno a to opravdu často a už jsem z toho vážně psychicky na dne. Když jdu v noci na záchod a když jsem rozespala, tak občas zapomenu úplně zavirt dveře a máme pak zechcaný veškeré toaletaky co mám vyskládané. Máme na chodbě kocar, ten má také porad zechcaný kola. Vždycky když někam jdeme z bytu, tak je předem vyvencime než odejdeme. Dvakrát se mi stalo, že jseem opravdu pospíchala a nezavrela do ložnice a malá už plakala, tak jsem rychle šla z bytu a dopadlo to katastrofou. Jednou jsem se rozbrecela, když jsem to viděla. Máme postylku v ložnici a pod postylkou krásný růžový kobereček, který jsme pořídili malý. A v ten den jsem postavila hrací dečku, co mám přišela a ta byla také v ložnici. Když jsem tam vesla, tak byl ten koberec posraný a decka pocurana, opravdu jsem se tam ze zoufalosti složila a brecela. Po druhé nám vlezli na postel a kompletně pochcali periny. Na chodbě máme botník a vždycky jsou ty boty rozházené všude možné a také i několikrát pochcane. Nějaký moje dražší boty si musím schovávat, protože nemíním mít pochcaný boty za 6k. Neustálý stekot a úplně bezdůvodně i když na chodbě nikdo není. Kolikrát se malá tak strašně lekne i já. Nejvíc to miluju když ji uspavam a ona se lekne a hned se probudí. Malá bude co nevidět lezt po zemi a můžu zametat i luxovaz 10× denně tak chlupů na zemi se nezbavím a představa, že mi malá bude lezt po zemi a bude mít chlupy úplně všude tak to opravdu nedávám, už i teď ji z pusy taham chlupy a jsem už toho tak zoufalá, vyrizena, že opravdu nevím jak dal. Já jsem neměla možnost volby. Nikdy jsem psa za celých 23let, co ziju neměla a teď musím mít dva najednou.
P. S - nejsem zvědavá na chytré řeči pejskaru apod, já pejskař nejsem. Na me je jeden pes v bytě už příliš. A mít dva psy a malé miminko to vážně v mym světě dohromady nejde. Aby si nikdo nemyslel, já nemám nějakou nenávist k psům, rada je pomazlim, koupim veškeré věci co potřebuji ale tohle je už na me opravdu příliš. Co mám dělat? Předem dekuju
Oba milujeme psi, oba jsme měli psi už v dětství a v dospívání, teď máme dva, každý jsme si přivedli do společného života zh svého, teď už jsou naši. Dítě máme už téměř dvouleté. Ale to co popisuješ ty, to je masakr, to bych nedal a to jsou pro mě psi životně důležití, se vy žijete hůře jak ve chlívě. A není to psů vina, je to vina chlapa, že je nedokázal vychovat a zajistit jim takový podmínky aby byli klidní, na pohodu vychovaní a bezproblémoví miláčci rodiny. A tvoje z části taly, proč to řešíš, až e dítě na světě? Ti psi museli být na zblazněnínuz předtím, tak nechápu, proč to řešíte až teď. Buď budete muset na tom oba honem rychle zamakat, nastavit psům pravidla, ale zároveň je unavit psychicky i fyzicky, zde to práce, bude to stát dost času a není to jednorázové, je to už na pořád, dokud tu budou. A nebo je dejte pryč. Já jsem proti tomu, ale v tomhle případě, pro všechny lepší, pokud s tím nebudete chtít nic udělat a změnit svůj přístup těm psům.
@kocourGarfield Ano, to vim a také JRT poslouchá hlavně přítele. Od přítele je nauceny. Umí všelijaké kousky za odměnu apod.. umí ho usměrnit i venku, jenže já si asi u nej neumím vybudovat nějakou autoritu nebo nevím, co dělám blbě. Bohužel jezevčíka si pořídil, protože jeho bývala přítelkyně chtěla a když se rozešli, tak ho nechtěla a na něho se me samotné přijde vykaslali. Nevím teď přesně, jak to je u jezevicku, ale ten neposlechne ani když mu řeknete sedni když mu chcete dat pamlsek.