Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ivan PPZ píše:
Já zase jsem moc reálných rad nečetl. Ona těžko bude s těma psama chodit na cvičák, natož s oběma. Problém vidím v malé angažovanosti partnera. Jak říkám, to se mělo řešit, když bylo ještě 6 měsíců času.
Tak jistě, ale to má teda byt ta reálná rada, že problém je v partnerovi?
realne rady jsou, že partner je na houno, a zakladatelka musí ty dva psy zvládnout sama spolu s miminem, pokud s nim chce být. Druhá reálná rada je vykaslat se na to, vztah ukončit a odstěhovat se.
Nereálné je setrvat v tomto stavu, psy necvicit, protože přece nejsou její, takže co, a jen si je nechat doma skákat po hlavě a očekávat, ze je partner bude nějak ovladat, i když doma s nimi není
jednou je ona s nimi doma, tak je proste zvládnout musí.
Další nereálná rada je dat psy pryc. Tyhle by si každý jistě moc rad vzal
Nehlede na to, ze jsou partnera, a ten je dat pryc nechce.
Ja bych promluvila s partnerem a zkusila to dát do ok stavu. Snad i jemu to vadí, doufám..
Tak předně, jak psali jiní, první chyba si začít někde s někým, kde mě to nevyhovuje, dokonce do toho dítě, lhostejno, zda chtěné/nechtěné, a pak nad tím lamentovat. Ale to už zpět nevezmeš.
Za druhé nechápu, proč si lidé jako tvůj partner pořizují psy, a to dokonce lovecké a tvrdohlavé! To, že je to pes malého vzrůstu neznamená, že je vhodný pro všechny a pouze na gauč. Jako gaučová a společenská plemena jsou úplně jiná! Takže pokud ten člověk nechtěl dělat lovecký výcvik, tak si měl pořídit nějakého jorkmuta. Ale pokud se vymlouvá na práci, tak si neměl pořizovat nic. Max kočku nebo rybičky. ![]()
Řešení situace: dát je pryč nebo začít s výcvikem-zavírat je do klece/bedny, udělat jim z toho jejich místo, kam se na povel odeberou. (A vůbec, umí alespoň nějaké povely?) Přísně a důsledně je naučit k venčení, k tomu má dopomoci i ta klec, donutí je to si o vyvenčení říct (dělat si do svého pelechu se jím chtít nebude). Takhle malí psi se s kočárem dají v pohodě zvládnout. Mám dva jezevčíky a dvojkočár, ovšem procházejí výcvikem, takže vědí, co je levá a nikde se nepletou. Pořiď si na ně lovecké vodítko s rozdvojkou. Můžeš přehodit přes rameno a ruce máš volné. Ovšem, musíš nejprve psy naučit na to chození u levé bez tahání. A nebo je mít přivázané na rukojeti kočárku a mít proutek ke korekci. (Švihne se jim před čumákem, aby se správně zařadili, brzy pochopí). Ale samostatný výcvik s kočárkem je dost obtížný ba nemožný, k tomu musíš zapojit druha. Ale pozor, musí se cvičit každý pes zvlášť. A odnaučit je tu fixaci na sebe. No je to dost práce, ale pak se to vyplatí a pro dítě to jsou dva parťáci na hraní. A s chlupama bych nedělal drama, žádné sterilní prostředí není dobře! ![]()
@topazio píše:
Psy ať na cvičák vezme její přítel a ne zakladatelka. Jsou to jeho psi.
Ano, ale poslouchat musí všechny členy domácnosti na sjednocené povely.
@Matt 02 Řeším to teď, protože než se malá narodila tak se tohle vůbec nedělo a už několikrát jsem s nim o tom diskutovala, ze takhle to dal nejde a hádali jsme se a jediné odpovědi se mi dostalo ze co má dělat mám je dat do útulku nebo co a konec diskuze.
@Dia917 píše:
@Matt 02 Řeším to teď, protože než se malá narodila tak se tohle vůbec nedělo a už několikrát jsem s nim o tom diskutovala, ze takhle to dal nejde a hádali jsme se a jediné odpovědi se mi dostalo ze co má dělat mám je dat do útulku nebo co a konec diskuze.
No ale tak to není od něj pěkný a ti psi nejsou primární problém, problém je chlap. Ví, že ti to vadí až tak, že kvůli tomu brečíš (nedivím se)a nic s tím nedělá? A ještě je pěkný prase, jestli mu to nevadí. Prostě ho musíš přesvědčit, aby se s těmi psy něco dělalo, jinak se nehnete z místa. Oni za to ti psi ve skutečnosti nemůžou.
@1Janinka1 Dříve se tohle vůbec nedělo, ani před otehotnenim ani behem. JRT ano ten nějaké povely umí a víceméně partnera poslouchá ale jak už jsem psala tak jezevčík ne. Na nej se s ex vysrali, takže neumí ani povel jako je sedni a pelechy si už také několikrát pochcali. Určitě tyhle možnosti poresim s partnerem a děkuji za rady.
@Dia917 píše:
@Matt 02 No, pravé me to udivuje, že mu to vadí ale nic pro to nedela.
No tak mu to evidentně tak nevadí a spíše to říká, protože to chceš slyšet. Jinak by to přece řešil.
Jen tedy čistě za mě. 2 psy kteří nefungují na vodítku bych si na sedák nebrala. Na sedáku chodím běhat se psy. Jsou to telata a kdyby se rozhodla jít, tak jdu taky. Ale bez povelů nevím.
@Dia917 píše:
Ty je máš dát do útulku? A to si představuje jak? To si dokážeš toho člověka pak vážit?
Ty psi za to nemůžou.
@kocourGarfield Říká “a co s tím mám dělat? Mám je snad dat do útulku nebo co?” Přitom ode me tohle vůbec nepadlo a a ani já sama bych je tam nedala
@Dia917 píše:
@kocourGarfield Říká “a co s tím mám dělat? Mám je snad dat do útulku nebo co?” Přitom ode me tohle vůbec nepadlo a a ani já sama bych je tam nedala
Ale tím s tebou akorát manipuluje a vyhýbá se zodpovědnosti s tím něco udělat.