Pejsci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Dia917
5.3.24 13:38

Pejsci

Ahoj, asi se jdu vyzpovídat a nevím jak dal řešit situaci, už jsem z toho vážně na prášky a vyčerpána.
Bydlíme v panelakovem bytě. Přítel ještě než jsme se poznali si pořídil dva psi a tu nastává problem.
Narodila se nám holcicka, ktere je teď 5m a já už jsem vážně na dne. Jde o to, že já proste nemůžu venčit dva psy najednou s kočárem, proste to nepřipadá v úvahu, prootze jeden hrozně ale hrozně tahá a už, když jsem byla těhotná 7,8 měsíc, tak jsem se opravdu bála ze me jednou pošle na zem. Kdybych vzala jen jednoho a pak jednoho, tak ten co by byl doma by se zbláznil a sousedi nás sežrali, už jednou jsme s nimi spor kvůli psům řesili. Přítel s nimi chodi, co nejvíce to jde a na nejdelší dobu, aby byli poradně vyvenčeny.
Teď ten probelem- věcně máme v bytě nachcáno a to opravdu často a už jsem z toho vážně psychicky na dne. Když jdu v noci na záchod a když jsem rozespala, tak občas zapomenu úplně zavirt dveře a máme pak zechcaný veškeré toaletaky co mám vyskládané. Máme na chodbě kocar, ten má také porad zechcaný kola. Vždycky když někam jdeme z bytu, tak je předem vyvencime než odejdeme. Dvakrát se mi stalo, že jseem opravdu pospíchala a nezavrela do ložnice a malá už plakala, tak jsem rychle šla z bytu a dopadlo to katastrofou. Jednou jsem se rozbrecela, když jsem to viděla. Máme postylku v ložnici a pod postylkou krásný růžový kobereček, který jsme pořídili malý. A v ten den jsem postavila hrací dečku, co mám přišela a ta byla také v ložnici. Když jsem tam vesla, tak byl ten koberec posraný a decka pocurana, opravdu jsem se tam ze zoufalosti složila a brecela. Po druhé nám vlezli na postel a kompletně pochcali periny. Na chodbě máme botník a vždycky jsou ty boty rozházené všude možné a také i několikrát pochcane. Nějaký moje dražší boty si musím schovávat, protože nemíním mít pochcaný boty za 6k. Neustálý stekot a úplně bezdůvodně i když na chodbě nikdo není. Kolikrát se malá tak strašně lekne i já. Nejvíc to miluju když ji uspavam a ona se lekne a hned se probudí. Malá bude co nevidět lezt po zemi a můžu zametat i luxovaz 10× denně tak chlupů na zemi se nezbavím a představa, že mi malá bude lezt po zemi a bude mít chlupy úplně všude tak to opravdu nedávám, už i teď ji z pusy taham chlupy a jsem už toho tak zoufalá, vyrizena, že opravdu nevím jak dal. Já jsem neměla možnost volby. Nikdy jsem psa za celých 23let, co ziju neměla a teď musím mít dva najednou.
P. S - nejsem zvědavá na chytré řeči pejskaru apod, já pejskař nejsem. Na me je jeden pes v bytě už příliš. A mít dva psy a malé miminko to vážně v mym světě dohromady nejde. Aby si nikdo nemyslel, já nemám nějakou nenávist k psům, rada je pomazlim, koupim veškeré věci co potřebuji ale tohle je už na me opravdu příliš. Co mám dělat? Předem dekuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
811
5.3.24 13:45

Jsem zarytý pejskař, psi jsou mým hlavním koníčkem, aktivně cvičím, jezdím po zkouškách a závodech…Ale takový prasata nevychovaný bych prohodila oknem… Psi za to samozřejmě nemůžou, na vině je majitel…Co přítel, to jsou přeci jeho „dárečci“, ne? Ať si uklízí a pere prochcaný peřiny atd..Já bych ho i v noci vyburcovala, ať si to uklidí, fuj. Musíte přeci apelovat na něj, ať on se stará!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.3.24 13:49
@Dia917 píše:
Ahoj, asi se jdu vyzpovídat a nevím jak dal řešit situaci, už jsem z toho vážně na prášky a vyčerpána.
Bydlíme v panelakovem bytě. Přítel ještě než jsme se poznali si pořídil dva psi a tu nastává problem.
Narodila se nám holcicka, ktere je teď 5m a já už jsem vážně na dne. Jde o to, že já proste nemůžu venčit dva psy najednou s kočárem, proste to nepřipadá v úvahu, prootze jeden hrozně ale hrozně tahá a už, když jsem byla těhotná 7,8 měsíc, tak jsem se opravdu bála ze me jednou pošle na zem. Kdybych vzala jen jednoho a pak jednoho, tak ten co by byl doma by se zbláznil a sousedi nás sežrali, už jednou jsme s nimi spor kvůli psům řesili. Přítel s nimi chodi, co nejvíce to jde a na nejdelší dobu, aby byli poradně vyvenčeny.
Teď ten probelem- věcně máme v bytě nachcáno a to opravdu často a už jsem z toho vážně psychicky na dne. Když jdu v noci na záchod a když jsem rozespala, tak občas zapomenu úplně zavirt dveře a máme pak zechcaný veškeré toaletaky co mám vyskládané. Máme na chodbě kocar, ten má také porad zechcaný kola. Vždycky když někam jdeme z bytu, tak je předem vyvencime než odejdeme. Dvakrát se mi stalo, že jseem opravdu pospíchala a nezavrela do ložnice a malá už plakala, tak jsem rychle šla z bytu a dopadlo to katastrofou. Jednou jsem se rozbrecela, když jsem to viděla. Máme postylku v ložnici a pod postylkou krásný růžový kobereček, který jsme pořídili malý. A v ten den jsem postavila hrací dečku, co mám přišela a ta byla také v ložnici. Když jsem tam vesla, tak byl ten koberec posraný a decka pocurana, opravdu jsem se tam ze zoufalosti složila a brecela. Po druhé nám vlezli na postel a kompletně pochcali periny. Na chodbě máme botník a vždycky jsou ty boty rozházené všude možné a také i několikrát pochcane. Nějaký moje dražší boty si musím schovávat, protože nemíním mít pochcaný boty za 6k. Neustálý stekot a úplně bezdůvodně i když na chodbě nikdo není. Kolikrát se malá tak strašně lekne i já. Nejvíc to miluju když ji uspavam a ona se lekne a hned se probudí. Malá bude co nevidět lezt po zemi a můžu zametat i luxovaz 10× denně tak chlupů na zemi se nezbavím a představa, že mi malá bude lezt po zemi a bude mít chlupy úplně všude tak to opravdu nedávám, už i teď ji z pusy taham chlupy a jsem už toho tak zoufalá, vyrizena, že opravdu nevím jak dal. Já jsem neměla možnost volby. Nikdy jsem psa za celých 23let, co ziju neměla a teď musím mít dva najednou.
P. S - nejsem zvědavá na chytré řeči pejskaru apod, já pejskař nejsem. Na me je jeden pes v bytě už příliš. A mít dva psy a malé miminko to vážně v mym světě dohromady nejde. Aby si nikdo nemyslel, já nemám nějakou nenávist k psům, rada je pomazlim, koupim veškeré věci co potřebuji ale tohle je už na me opravdu příliš. Co mám dělat? Předem dekuju

Moznost volby jsi teda mela - nedelat si s nim dite.

Co to je za plemeno?

Poridte ohradku, oddelte kus pokoje a psy nechte tam.

Nebo jim najdete noveho majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
5.3.24 13:49

Ble, ta tak tam bych nebydlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35483
5.3.24 13:50
@Dia917 píše:
P. S - nejsem zvědavá na chytré řeči pejskaru apod, já pejskař nejsem. Na me je jeden pes v bytě už příliš. A mít dva psy a malé miminko to vážně v mym světě dohromady nejde. Aby si nikdo nemyslel, já nemám nějakou nenávist k psům, rada je pomazlim, koupim veškeré věci co potřebuji ale tohle je už na me opravdu příliš. Co mám dělat? Předem dekuju

No chtělo by to ty psi vychovat. Když na to nemáte tak je darujte někomu kdo se o ně postará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
5.3.24 13:52

Přítel měl psy ale před tím, než jste se poznali, takže jsi musela vědět, že má v bytě nevychované a necvičené psy. To se mělo řešit okamžitě, nejdéle po sestěhování… jak dlouho jste spolu? Ty pejskař nejsi, on má dva psy, kterým dovolí dost přes čáru, to mi nepřipadá jako kompatibilní pár. Kdyby šlo o štěňata nebo psí seniory, nemocné pejsky… ale dva dospělí psi si takové věci přece nemůžou dovolit. Copak přítel byl zvyklý xkrát denně vytírat, prát, uklízet po nich? Nebo je to tak trochu čuňátko? Okamžitě musí začít s důsledným výcvikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia917
5.3.24 13:52

@Zita Aussig
No už hodněkrát jsme se kvůli tomu pohádali. Hlavně říká, že už to jsou naše a ne jen jeho. A furt mi jen argumentuje ze neví co má s tím dělat, to je mám dat do útulku a takový řeči. Ja proste chci aby moje dítě bylo vychovány v čistotě. Dnes byla opět zechcaná kompletně celá chodba ale opravdu skoro celá. Už jsem to neuklizela, uklidil to on a pravé to už byla pro me poslední kapka a už to chci řešit

• Citovat
  • Upravit
10236
5.3.24 13:53

Možnost pořídit si nebo pronajmout bydlení se zahradou nemáte?
Psi domu čůrali vždycky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia917
5.3.24 13:55

@Kníže Ignor Tohle predtim nedělali pravé. Ani když jsem byla těhotná a dostávala se jim stejná pozornost i venceni atd..jako je teď. Akorát s tim, že už teď nesmí na gauč a na to si už zvykli.

• Citovat
  • Upravit
2607
5.3.24 13:56

Mam rada zvirata ale tohle je peklo na zemi 8o
Copak je pritel vubec nevychovaval a necvicil? V tomhle se prece neda zit..jeste s miminkem… Jestli jsou takhle extremne nevychovani tak bych se bala ze jednou ublizi prckovi.. Ve vasem byte vladnou psi.. A oni to vi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia917
5.3.24 13:57

@Lucie_Sx tak to je docela zcestné ne? Dítě nebylo plánováné a měla jsem jít na potrat kvůli psum? Jeden je jezevčík a druhy je Jack russell

• Citovat
  • Upravit
Dia917
5.3.24 13:59

Já hlavně nemám žaludek mu třeba říct ať je dá nekomu jinému který by se o ne staral ještě o 1000% lépe třeba protože je má strašně dlouho ale takhle dal žít už nevydrzim

• Citovat
  • Upravit
2190
5.3.24 14:00

Jak neví co s tím. Ať se poradí třeba s Desenským. Dá se k němu objednat a zajet. Jsou nevychovaní. Buď to zvládne dát do latě, nebo musí z domu. V tomto nemůžete s batoletem žít. To neexistuje, aby se pes doma vyčural. Jediná omluva je pro starého a nemocného, který se pak stydí, že to neudržel, ne pro mladé zmetky, kteří to dělají z pomsty nebo zábavy. :zed: Jé vidím Jack, tak ten potřebuje strašně moc pohybu. Denně s ním běhat 7 km nebo jet s kolem a pak teprve bude ok. To přítel určitě dělá, že?

Příspěvek upraven 05.03.24 v 14:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.3.24 14:02

Socializujte ty psy. Co jiného?
Jako naučit 2 psy netahat na vodítku a nečůrat doma snad nedá tolik práce. Doma je naučte na ohradku / klec v době vaší nepřítomnosti.
Jinak je nauč na povel kočár, je to stejné jako u nohy.

Příspěvek upraven 05.03.24 v 14:03

• Citovat
  • Upravit
5889
5.3.24 14:02

Pro psy ohrádku, přítel s nimi povinně na cvičák, zaplatit venčení přes den(dokud nebudou vychovanější a nezvládne se to i s kočárkem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný