Peníze na cizím účtě

Anonymní
21.3.14 15:44

peníze na cizím účtě

Ahoj,
mám dotaz. Může exekutor sáhnout na peníze, které jsou dlužníka, ale má je na cizím účtu ke kterému nemá žádná dispoziční práva?

Děkuju

Jo a ještě se chci zeptat. Exekuce s příslušenstvím to znamená jako že už je ta částka"konečná"?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6842
21.3.14 15:52

Je to konečná částka pro věřitele, ale ještě tam mohou naskákat odměny exekutora
Exekutor může zabavit vše co je dlužníka, takže pokud ví, že si dlužník ulívá peníze jinam, tak na ně může také sáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.14 15:56

@subsomi Aha :(.A já si najivně myslela, že aspoň tam jsou zatím v bezpečí

• Citovat
  • Upravit
35765
21.3.14 16:13

NO a co s nima zaplatit a nedelat, ze nejsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.14 16:17

@pikola No to by byl obr nákup :oops:.Vím asi si teď říkáte. A proč to nezaplatí? Protože by nám s toho nic moc nezbylo. Schovávám ty peníze na léčbu mojí smrtelně nemocné dcery. Její léky atd mě vyjdou na 10000 měsíčně. Chci jim něco dát a pak se domluvit na splátkách, ale najednou to dát nemůžu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.14 16:19

Je to dědictví po někom, koho jsem milovala a strašně moc sem si ho vážila. Nemohla bych v klidu spát, kdyby jsem ty peníze jen tak rozházela za kraviny.

• Citovat
  • Upravit
35765
21.3.14 16:42

Penize jsi rozhazela asi uz driv kdyz mas exekuci. Byt tebou zaplatim a budes mit pokoj, jinak to bude horsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.3.14 17:37
@subsomi píše:
Je to konečná částka pro věřitele, ale ještě tam mohou naskákat odměny exekutora
Exekutor může zabavit vše co je dlužníka, takže pokud ví, že si dlužník ulívá peníze jinam, tak na ně může také sáhnout.
:think:

Příspěvek upraven 23.03.14 v 14:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
21.3.14 21:02

Já myslím, že to nejde. Jedni známí si ke mě nechávali posílat výplatu, protože oni měli různé exekuce a měli strach, aby o vše nepřišli. Než jsem jim povolila, aby si to ke mě posílali, tak jsem si zjistila u své banky, jesli mi nemůže jejich exekuce zablokovat účet, případně vzít jen jejich peníze a v bance mi tvrdili, že to nelze, že ten účet je pouze můj, na mé jméno a na to exe. nemá právo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.14 23:16

@lovesmile taky sem se ptala a taky mi tvrdi ze to nelze.Neco jsem vybrala a neco sem tam nechala…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová