Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak na dopraváku jí určitě poradí nejlíp. Asi bude potřeba udělat znovu evidenčka a přihlásit auto na sebe.
Co znamená procvaknutý techničák? Jako že mu ustřihli rožek a tím ho znehodnotili při přepisu? Normálně ať zajde na dopravní, vyplní žádost a oni jí to přepíší. Ale musí mít pojištění.
@Kaspinka jj je to znehodnocené, mělo se to právě hned přepsat jak to odhlásil první majitel, ale asi se na to pak někdo vyprdl…no a tak to dopadlo…Takže tzn. že tomu udělají nový techničák…a není k tomu potřeba ten majitel na kterého je to ted napsané?
Když jsem prodala auto a šla ho odhlásit, tak mi ho taky procvakli, já jsem pak doklady poslala novému majiteli, který si skočil na dopravní a přehlásil auto na sebe.
edit: ale je fakt, že měl už změnu uvedenou ve velkém techničáku a kupní smlouvu…neporadím ti s tím, co vše potřebuješ
Nevím kde to bude přepisovat ona, ale v Brně to dělají tak, že vyplníš žádost kde se všechno vypíše, musí mít sebou kupní smlouvu, zelenou kartu a novou evidenčku. Nemyslím si, že by s tím měl být problém.
Problém by to být neměl, akorát tedy by měla být kupní smlouva/plná moc podepsaná tím dotyčným, na kterého je to aktuálně odhlášeno.
Jediný problém by mohl být v tom, že auto se odhlašuje na někoho konkrétního a ten si ho pak má přihlásit. Ale má kupní smlouvu, tak snad problém nebude.
Já bych se teda víc bála toho, že auto „vlastnili“ minimáně tři lidi.
Musí na STK, udělat dohlášku, kupní smlouva stačí- tedy alespoň v Praze ano, ve smlouvě musí být napsané, že převod auta si zajistí kupující, ne prodávající, musí mít i velký techničák, zaplatí si evidenčku a pokud je tam eko, tak i ekodaň.
@mybaby S tou kupní smlouvou /plnou mocí mi to přijde dle úřednice… řešila jsem převod již několika aut a pokaždé to bylo jinak
já tedy preventivně tvořím obojí, takže vytáhnu požadované.
Pokud bude mít kupní smlouva všechny náležitosti a máte velký techničák, nebude to problém, uvidíte
Krásný večer ![]()
Ahoj maminky, kamarádka koupila před dvěma dny auto. Kupovali ho večer když už byla tma a nevšimla si při koupi procvaknutého malého techničáku.
Auto je v polopřevodu a druhý majitel už ho na sebe nepřihlásil, aby nemusel platit EKO daň. Po něm auto koupili ještě asi dva majitelé a třetí byla ona. Technickou má na dva roky všechno je v pořádku. Jen neví co s tím dál. Auto by chtěla přepsat na sebe a zaplatit EKO daň. Jak by měla dál postupovat, ten druhý majitel nejde dohledat a neví jestli je procvaknutej techničák problém, aby nedostala ještě někde pokutu, když by v něm jezdila. Je možné, že jí na odboru dopravně správním poradí a nebo podají info?? Máte s tím někdo zkušenosti, poraďte prosím chtěla bych jí nějak pomoct…
Děkuji za jakoukoliv radu..