Jak přepsat auto?

Anonymní
20.3.14 21:12

Jak přepsat auto?

Ahoj maminky, kamarádka koupila před dvěma dny auto. Kupovali ho večer když už byla tma a nevšimla si při koupi procvaknutého malého techničáku. :roll: Auto je v polopřevodu a druhý majitel už ho na sebe nepřihlásil, aby nemusel platit EKO daň. Po něm auto koupili ještě asi dva majitelé a třetí byla ona. Technickou má na dva roky všechno je v pořádku. Jen neví co s tím dál. Auto by chtěla přepsat na sebe a zaplatit EKO daň. Jak by měla dál postupovat, ten druhý majitel nejde dohledat a neví jestli je procvaknutej techničák problém, aby nedostala ještě někde pokutu, když by v něm jezdila. Je možné, že jí na odboru dopravně správním poradí a nebo podají info?? Máte s tím někdo zkušenosti, poraďte prosím chtěla bych jí nějak pomoct… :kytka: Děkuji za jakoukoliv radu.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
20.3.14 21:17

Tak na dopraváku jí určitě poradí nejlíp. Asi bude potřeba udělat znovu evidenčka a přihlásit auto na sebe.

• Citovat
  • Upravit
12429
20.3.14 21:18

Co znamená procvaknutý techničák? Jako že mu ustřihli rožek a tím ho znehodnotili při přepisu? Normálně ať zajde na dopravní, vyplní žádost a oni jí to přepíší. Ale musí mít pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 21:22

@Kaspinka jj je to znehodnocené, mělo se to právě hned přepsat jak to odhlásil první majitel, ale asi se na to pak někdo vyprdl…no a tak to dopadlo…Takže tzn. že tomu udělají nový techničák…a není k tomu potřeba ten majitel na kterého je to ted napsané?

• Citovat
  • Upravit
1715
20.3.14 21:23

Když jsem prodala auto a šla ho odhlásit, tak mi ho taky procvakli, já jsem pak doklady poslala novému majiteli, který si skočil na dopravní a přehlásil auto na sebe.

edit: ale je fakt, že měl už změnu uvedenou ve velkém techničáku a kupní smlouvu…neporadím ti s tím, co vše potřebuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
20.3.14 21:26

Nevím kde to bude přepisovat ona, ale v Brně to dělají tak, že vyplníš žádost kde se všechno vypíše, musí mít sebou kupní smlouvu, zelenou kartu a novou evidenčku. Nemyslím si, že by s tím měl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101604
20.3.14 21:39

Problém by to být neměl, akorát tedy by měla být kupní smlouva/plná moc podepsaná tím dotyčným, na kterého je to aktuálně odhlášeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
20.3.14 21:40

Jediný problém by mohl být v tom, že auto se odhlašuje na někoho konkrétního a ten si ho pak má přihlásit. Ale má kupní smlouvu, tak snad problém nebude.
Já bych se teda víc bála toho, že auto „vlastnili“ minimáně tři lidi.

• Citovat
  • Upravit
800
20.3.14 21:47

..

Příspěvek upraven 29.04.14 v 00:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
20.3.14 21:50

..

Příspěvek upraven 29.04.14 v 00:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
20.3.14 22:58

Musí na STK, udělat dohlášku, kupní smlouva stačí- tedy alespoň v Praze ano, ve smlouvě musí být napsané, že převod auta si zajistí kupující, ne prodávající, musí mít i velký techničák, zaplatí si evidenčku a pokud je tam eko, tak i ekodaň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101604
20.3.14 23:00

@mybaby S tou kupní smlouvou /plnou mocí mi to přijde dle úřednice… řešila jsem převod již několika aut a pokaždé to bylo jinak :roll: já tedy preventivně tvořím obojí, takže vytáhnu požadované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
20.3.14 23:02

Pokud bude mít kupní smlouva všechny náležitosti a máte velký techničák, nebude to problém, uvidíte :) Krásný večer :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
20.3.14 23:15

..

Příspěvek upraven 29.04.14 v 00:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101604
20.3.14 23:19

@hBod Tak setkala jsem se s tím, že udělali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová