Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hBod odhlásit ho musí ten kdo je v techničáku, ale přihlásit na smlouvu nebo fakturu u nového auta jde běžně.
@Kaspinka @hBod @j.a.n.i1 Auto je momentálně v odhlášce, druhý majitel který auto koupil už ho nepřihlásil a prodal ho. Pak ho po něm měli ještě asi další tři lidi. A od jednoho z nich ho koupila kamarádka. Ale koupila ho od člověka, který auto sice vlastnil měl od něj veškeré papíry, ale v techničáku je jako majitel uveden stále druhý majitel. Problém který kamarádka řeší je jestli auto, které je v odhlášce psané na druhého majitele jde přihlásit na její jméno, aniž by musela jezdit po republice a shánět toho člověka který měl s autem jako „poslední“ co dočinění a to je stále ten druhý majitel..
Pochopitelně kupní smlouvu s člověkem jako s majitel vozu, který je uveden v techničáku nemá. Jen kupní smlouvu od člověka kterého auto kupovala..
Je to děs já vím sama to nechápu, proto se ptám jestli se to dá nějak řešit.. ![]()
@mybaby píše:
Pokud bude mít kupní smlouva všechny náležitosti a máte velký techničák, nebude to problém, uvidíteKrásný večer
Ale ona má kupní smlouvu od člověka, který vlastně nemá s autem nic společnýho, protože není uvedený v techničáku jako majitel.
Ale asi to udělat nějak jde, taky jsem prodávala auto, na dopraváku ho přehlásila na novýho majitele, ale hned za několik dní jsem ho našla na inernetu v jednom bazaru, ještě s mýma značkama. Takže novej majitel ho prodával a určitě ho neměl ještě na sebe přepsaný.
Jinak teoreticky se dá jezdit i bez přepsanýho auta, dělá se to u těch starších vraků, kde je kupní cena menší než eko daň. Stačí se nahlásit na pojišťovnu jako pojistník, ale asi bude vadit ten procvaklej malej techničák, no.
Možná by bylo nejlepší auto vrátit a sehnat si jiný.
@PetraJ tak od druhého majitele potřebuje kopii kupní smlouvy s prvním majitelem. Tu doložit a k tomu ostatní doklady, co jsem psala a není v tom problém.
@hBod to není pravda, přihlašovala jsem na sebe tímto způsobem několik aut, byl to stejný případ a nikdy v tom nebyl problém. Ono spíš záleží na lidech, co tam sedí, na koho natrefíte.
@mybaby píše:
@PetraJ tak od druhého majitele potřebuje kopii kupní smlouvy s prvním majitelem. Tu doložit a k tomu ostatní doklady, co jsem psala a není v tom problém.
Tak to jo, jestli to takhle jde. Ale myslím, že v tomhle případě bude problém, protože auto změnilo majitele několikrát a pochybuju, že kamarádka bude mít všechny kupní smlouvy. Možná by se měla zamyslet, proč tolik lidí to auto prodalo a fakt ho vrátit.
@Anonymní píše:
@Kaspinka @hBod @j.a.n.i1 Auto je momentálně v odhlášce, druhý majitel který auto koupil už ho nepřihlásil a prodal ho. Pak ho po něm měli ještě asi další tři lidi. A od jednoho z nich ho koupila kamarádka. Ale koupila ho od člověka, který auto sice vlastnil měl od něj veškeré papíry, ale v techničáku je jako majitel uveden stále druhý majitel. Problém který kamarádka řeší je jestli auto, které je v odhlášce psané na druhého majitele jde přihlásit na její jméno, aniž by musela jezdit po republice a shánět toho člověka který měl s autem jako „poslední“ co dočinění a to je stále ten druhý majitel..Pochopitelně kupní smlouvu s člověkem jako s majitel vozu, který je uveden v techničáku nemá. Jen kupní smlouvu od člověka kterého auto kupovala..
Je to děs já vím sama to nechápu, proto se ptám jestli se to dá nějak řešit..
zkontaktovat majitele, který jí auto prodal, on musí dát kopii smlouvy s majitelem, od kterého vůz koupil. Pak to půjde.
@PetraJ tak to je druhá otázka, proč to tak je. Buď má vozidlo nějakou skrytou vadu a proto pořád takhle koluje a nebo je to starší auto, platí se tam vysoká ekodaň a proto to nikdo nedohlašuje. Jelikož nejsem automechanik, tak bych si v první řadě při koupi ojetého vozu vzala s sebou někoho, kdo autům rozumí, abych nekoupila auto, které bylo komplet zbořený a je přešitý z dalších několika aut a nebo mu odejde motor, převodovka atd. To jsou nejčastější průšvihy. Já takhle koupila mondeo, v techničáku byl majitel, kterého přeskočily už další 3 a zapsaní tam nebyli. Ale měla jsem kupní smlouvy od všech- protože každý z nových majitelů si dělal kopie právě kvůli dohlášce- Ten poslední měl 2 předchozí kupní smlouvy, udělal mi kopie. A pak je tu řešení- mít tam známého ![]()
Jo a ještě jedna věc, pokud se jedná o přepis v rámci okresu, je to menší problém, než pokud je to mezi okresy. To by potom zakladatelka musela odhlásit majitele v okresu, kde je auto naposled přihlášeno a dohlásit u sebe, v místě bydliště.
Mne tefa neni jasna jedna vec. To s tim autm pak uz nikdo nejezdil? Protoze jinak musi mit technical v poradku a v nem musi byt zmeneni drzitele auta!! Pokud ne, tak s nim z nejakeho duvodu nejezdili a auto bych nekupovala. Jinak ja se o to ted starala, lisi se to asi trochu urad od uradu, nejlepe se povivat na internet. Je potreba kupni smlouva, technicak a auto musi byt odhlaseno. Pokud neni, musi byt u toho i puvodni majitel anebo podepsana plna moc.
Kazdopadne nechapu, proc to auto nema v poradku papiry.
@blumen No auto odhlášené je, ale je psané na druhého majitele, který měl auto přihlásit. První majitel auto odhlásil, proto aby si ho ten druhý majitel mohl přihlásit, ale ten už to neudělal asi kvůli EKO dani platí se 3000,–. Takže momentálně je auto v odhlášce. ![]()
@blumen A nás by zajímalo jestli může přijít na úřad předložit techničáky pojistku a může si na sebe auto přihlásit. Jestli vůbec něco takového jde udělat, protože kupní smlouv s majitelem nemáme a ani ji už nikdo nikdy asi nedohledá. Jinak auto je po technické stránce v pořádku má technickou, která je dělaná asi před dvěma měsíci. ![]()
@Anonymní píše:
@blumen No auto odhlášené je, ale je psané na druhého majitele, který měl auto přihlásit. První majitel auto odhlásil, proto aby si ho ten druhý majitel mohl přihlásit, ale ten už to neudělal asi kvůli EKO dani platí se 3000,–. Takže momentálně je auto v odhlášce.
Podle me, pokud je v odhlasce, tak to problem neni. Ale musi mit kupni smlouvu. Ja fakt nechapu, proc nebylo auto prehlasene, co kdyby toho dalsio majitele zastavili policajti a kontrolovali technicak??? Je to nejake cele podezrele, ne? Proc ho neprihlasili ani ti druzi? Nejak cele te pohadce o eko dani neverim
aby to auto jeste jezdilo a fungovalo
@Anonymní píše:
@blumen No auto odhlášené je, ale je psané na druhého majitele, který měl auto přihlásit. První majitel auto odhlásil, proto aby si ho ten druhý majitel mohl přihlásit, ale ten už to neudělal asi kvůli EKO dani platí se 3000,–. Takže momentálně je auto v odhlášce.
Výše jsem psala, co je třeba udělat, jiná rada není.:) Od druhého majitele si vyžádat kupní smlouvu s prvním majitelem- kopii. A odnést to všechno na STK.
@blumen tak řekne, že ho zrovna koupil a dohlásí si ho.- i když to není pravda. Tak to prostě chodí.