Jak přepsat auto?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85350
21.3.14 09:15
@Anonymní píše:
@blumen A nás by zajímalo jestli může přijít na úřad předložit techničáky pojistku a může si na sebe auto přihlásit. Jestli vůbec něco takového jde udělat, protože kupní smlouv s majitelem nemáme a ani ji už nikdo nikdy asi nedohledá. Jinak auto je po technické stránce v pořádku má technickou, která je dělaná asi před dvěma měsíci. :think:

Jo aha, v te smlouve neni puvodni majitel vlastne! Tak to je uplne blbe. Jak tu psali ostatni, to by byly potrebne vsechny kupni smlouvy. :think: mimochodem v technicaku ale neni napsany majitel vozidla, ale drzitel, tak to mame my a nevime presne, co to znamena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
21.3.14 09:17
@Anonymní píše:
@blumen A nás by zajímalo jestli může přijít na úřad předložit techničáky pojistku a může si na sebe auto přihlásit. Jestli vůbec něco takového jde udělat, protože kupní smlouv s majitelem nemáme a ani ji už nikdo nikdy asi nedohledá. Jinak auto je po technické stránce v pořádku má technickou, která je dělaná asi před dvěma měsíci. :think:

to technickou neznamená, že s ním něco není. Když si připlatíte a někoho tam znáte, tak vám technickou dotyčný udělá, aniž byste tam vůbec musela, takže tohle není směrodatné. A chápu to správně, že kamarádka koupila auto a nemá kupní smlouvu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85350
21.3.14 09:18
@mybaby píše:
@blumen tak řekne, že ho zrovna koupil a dohlásí si ho.- i když to není pravda. Tak to prostě chodí.

To by ale mohl rict kazdy zlodej auta ;) neni nahodou potreba papit, ze mu majitel auta to auto pujcil na tu cestu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85350
21.3.14 09:19

@mybaby asi tak… po znamostech se da domluvi technicka lehce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
21.3.14 09:20

@blumen tak pokud vozidlo není hlášeno jako kradené, tak je to nesmysl, že? ;) To je jako by Vám půjčil kamarád auto a při kontrole Vás v něm sebrali, že nejste v techničáku. To je hloupost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
21.3.14 09:22

@blumen nejenom technická, všechno. Znám případ, že nový majitel ztratil veškeré doklady, techničák- malý i velký, kupní smlouvu a přišel tam s OP, a auto mu i tak přepsali :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
21.3.14 09:29
@mybaby píše:
to technickou neznamená, že s ním něco není. Když si připlatíte a někoho tam znáte, tak vám technickou dotyčný udělá, aniž byste tam vůbec musela, takže tohle není směrodatné. A chápu to správně, že kamarádka koupila auto a nemá kupní smlouvu? 8o

Tak kupní smlouvu má, ale ne od majitele, který je ve velkým techničáku, takže jí je u přepisu k prdu. Já odhlašovala auto v pondělí a kupní smlouvu si na dopraváku ofocovali.

Jestli je na to auto ekodaň tři tisíce, tak to zas takovej starej krám nebude, ne? Kolik za něj kamarádka dala? Pochopím, že když si někdo koupí dvacet let starýho Favorita za pět tisíc, tak se mu nechce dávat desítka za ekodań, ale ty tři tisíce nejsou zas tak moc. Já bych takový auto nekoupila, pokud by mělo takovej bordel v papírech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
21.3.14 09:31
@mybaby píše:
@blumen nejenom technická, všechno. Znám případ, že nový majitel ztratil veškeré doklady, techničák- malý i velký, kupní smlouvu a přišel tam s OP, a auto mu i tak přepsali :))

V tomhle případě asi nebude problém, aby si na dopraváku zjistili, že to auto bylo na novýho majitele fakt přepsáno, určitě jsou ty dopraváky propojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85350
21.3.14 09:34

@mybaby no pockat, ale kdyz ti pujci kamarad auto, tak musis mi papir na to, ze ti ho pujcil :nevim: teda my to tak zname a delali jsme to tak vzdy. Nekde z internetu jsme si stahli predlohu, vytiskli a on nam to podepsal. Ja myslim ze by to s policajty tak jednoduche nebylo.

Příspěvek upraven 21.03.14 v 09:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
21.3.14 09:34

@PetraJ tak někdo z těch předchozích majitelů, ale kupní smlouvu se jménem majitele v velkém techničáku má určitě. Takže pokud ten majitel, který prodával zakladatelce auto naposledy trochu myslel, má ty kupní smlouvy od předchozích majitelů ofocené, zavolala bych jemu a vyžádala si je. S nimi už by to potom nebyl problém, auto dohlásit. Pokud ne, je to o známostech na úřadě, pak to taky není problém. Pokud není ani jedna z těch věcí možná, tak to už pak problém je. Tak eko 3 tisíce je i na 10-12 let staré auto :) A eko se tu neřeší, 3000,– po takovém nákupu je skoro prd, hlavně, že to vůbec někdo přepíše a dá doklady dopořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
21.3.14 09:36

@blumen tak já si nedokážu představit, že mi kolega v práci půjčí auto, abych si zajela pro svačinu na benzínku a sepisovali jsme u toho papír o zapůjčení vozu :) Možná, pokud se jedná o dlouhodobé zapůjčení vozu, ale takhle… Zastavit Vás můžou kdykoliv, i když si jedete pro svačinu na benzínku. Možná je to doporučováno, ale určitě to není praxe a není to zákonem dané :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85350
21.3.14 09:38

@mybaby noo tak to si tak jista nejsem. Teoreticky ten papir proste potrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
21.3.14 09:41

@blumen a prakticky ho nepotřebuji :) Teorie a praxe se podstatně liší. Třeba teď, mám od kamaráda půjčené auto, stojí mi před barákem. Moje je v servisu. Včera mě zastavili policajti- otáčení se v křižovatce, pokuta kilo :)), ale nikdo po mě nechtěl žádnej papír, že mám auto půjčené. A vozidlo samozřejmě ověřovali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85350
21.3.14 09:45

@mybaby no tak ale kamarad dela v podstate taky chybu, neni jasne, kdo ruci za eventuelni nehodu s autem, poskozeni auta a podobne. Teorie a praxe je jina, to jo, ale neni receno, ze jina policejni hlidka by to neresila.. Za otaceni v kriovatce se nedostavaji trestne body? Asi ne. Jinak by je teoreticky dostal ten majitel, ne? To je priklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
21.3.14 09:59

@blumen ne,to se fakt nedávají, :) A i kdyby dávali, tak se proboha strhnou řidiči, ne majiteli vozu. Je podstatné mít zaplacené povinné ručení a platnou technickou. V případě nehody by se volalo na pojišťovnu bez ohledu na to, kdo vůz řídil. Ve smlouvě není doložka o výlučném řidiči :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová