Roštěp rtu a patra

37
18.3.14 11:49

roštěp rtu a patra

Manžel má roštěp rtu, narodila se nám však krásná dceruška, ráda bych ještě jedno miminko, ale máme strach že by právě to druhé miminko tohle postihlo, máte někdo nějakou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37
18.3.14 11:53

roštěp rtu a patra

Jsme strašně štastni, hlavně manžel, že máme zdravou a krásnou holčičku, rádi bychom toto štěstí skusili ještě jednou, ale jsou už obavy. Bojím se, že by na ultrazvuku už nemuselo být vše v pořádku jako u prvního miminka, za vaše názory budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
18.3.14 11:55

Kamaradka je po kompletním rozštěpu a má dvě krásné zdravé děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.3.14 11:58

@silsinka nikde není dané, že to druhé ten rozštěp mít bude - otázka taky, jak moc velký - jestli jen kosmetický nebo větší vada atd.. nebála bych se - ty kontroly zjistí rozsah velmi brzy, dnes se to dá dobře chirurgicky řešit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
18.3.14 12:02

Té mojí kamarádce nedoporučili teda třetí, já si myslím ale, že oni jí všechno vysvětlovali na genetice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2935
18.3.14 12:11

@silsinka
rozštěpy se dají zjistit už ve 12. týdnu na NT+ screeningu, poradila bych se s gynekologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
18.3.14 12:14

Oni ti nedělali genetický utz? Kamarádka měla rozštěp v rodině a proto těhotným v celé rodině dělají minimálně genetický utz a často i odběr (teď nevím jestli placenty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
18.3.14 12:19

@silsinka Název diskuze je rozštěp rtu a patra. A v diskuz píšeš, že manžel měl rozštěp rtu.To je dost zásadní diagnoza. Rozštěp rtu je jen kosmetická záležitost, velice dobře řešiteltelná. U rozštěpu patra je důležité v jakém je rozsahu. Může být zasažen i mozek, což je potom vzhledem k budoucnosti dítěte s nejistou prognózou.
Určitě jste byli na genetice-co vám radili? Jak veliké je riziko, že dítě bude mít rozštěp?
Určitě bych druhé dítě chtěla, s dnešními testy se dá tato vada odhalit brzy a určit její rozsah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.3.14 12:32

roštěp rtu a patra

Na genetice jsme byli, to riziko není tak vysoké že by dítě roštěp rtu a patra mělo po manželovi, strašne bych si však přála aby bylo vše v pořádku, chteli bychom chlapečka, manžel mi vyprávěl, co musel podstoupit jako malý kluk, a nikomu by to nepřál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
18.3.14 12:48

http://zanovymusmevem.cz/…video-vizita

toto sem dala nedávno jedna maminka, koukala jsem tak taky koukni, třeba tam říkají jaká je pravděpodobnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
18.3.14 13:03

:mavam: Myslím, že my všechny chceme aby naše dítě bylo v pořádku..mě se narodil syn s rozštěpem měkkého patra a ten na utz vidět není. ano, obrečela jsem to, ale myslím, že jsou i horší věci. Ano, je mi líto, že musí na operaci, ale vím, že to pomůže a já se nebudu děsit každého krmení, protože mu mlíčko lítá nosem a nemůže popadnout dech. I kdyby mi na utz řekli, že bude mít obličejový rozštěp, rozhodně by to nebyl důvod k ukončení těhotenství. Manžel ti možná vyprávěl, ale považ kolik je to let zpět..medicína je úplně jinde a děti se operují takřka od narození. Na ty stránky se podívej, je tu taky maminka Karličky a spíš ta by ti mohla vyprávět, má napsaný krásný deníček..Jen jsem chtěla říct, že je bohužel spousta jiných postižení, která na utz neodhalíš a nejsou řešitelná jako rozštěpové vady..spíš pro zamyšlení

Příspěvek upraven 18.03.14 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
18.3.14 13:04

@silsinka Chápu, že se bojíš. Já byla na genetickém ultrazvuku kvůli VV miminek sestry od partnera a i když to bylo jen pro sichr pro doktory, tak jsem se bála, aby byla malá v pořádku.
Druhé mimčo bych zkusila, pokud je tam ta pravděpodobnost fakt malá + dnes se vše léčí líp, když by náhodou rozštěp mělo. Operují se i už v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.3.14 15:22

Na ty stránky jsem se dívala, je to obdivuhodné, je pravda že dnes je jiná doba, operují roštěpy ty nejlepší lékaři. Holky ráda si s vámi dopisuji, akorát nevím jestli když jsem se teprve zaregistrovala, zda to dělám dobře, stále nevím jak odepsat azadávám nový příspěvek, tak budu ráda za další názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
19.3.14 12:13

Moc hezky jste mi všichni odepsaly, děkuji vám a pokud se nám zadaří a budeme mít ještě miminko, budu mít z něj radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
19.3.14 12:25

Urcite se zadari a radost bude velika..nemyslim si, ze je velka pravdepodobnost, ze miminko rozstep mit bude a navic budete pecliveji sledovani. Rozstepovych deti je bohuzel hodne, ale radost delaji rodicum stejnou jako ty zcela v poradku.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová