Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanka.br., děkuji za odpověď, každopádně… pokud se to má stát, tak se to stane a nic nenaděláme.. není to to nejhorší na světě.. budeme bojovat
a v dnešní vývojové době se dá spravit cokoliv, ovšem vím, čím jsem si prošla a moje děti bych toho chtěla ušetřit..
@Alena89 Není to nejhorší na světě…to ne. Všechno jde hrozně kupředu, operace ihned po narození nám - a hlavně Karličce - hodně pomohla.
@hanka.br. nádherná holčička
přeji hlavně zdravíčko
kde vám malou operovali?
@hanka.br.
Musím, ale přeji kočce hodně zdraví. Museli jste si prožít teda…
K věci. Máme také rozštěp v rodině. Oba bratři ho měli a můj strejda na to zemřel. Byla mi doporučená kyselina listová minimálně tři měsíce před plánováním, protože to je téměř maximum co můžeš udělat. Jestliže jsi rozštěp měla sama, možná ti udělají genetiku automaticky, já jí měla dělanou až déle, kvůli jistým porblémum. Rozhdoně jí neoddaluj i kdyby tam bylo něco špatného je lepší to vědět a možná bys měla vzít zodpovědnost do obou rukou, protože celé mateřství je zodpovědnosti. Neboj se toho, co má se stát se stane.
Držím moc palce
@Alena89 Děkuju. Operoval je v Praze v Motole pan doktor Borský.
Myslíte teda, že na genetiku mám zajít 100% už před otěhotněním?
@Alena89 píše:
Myslíte teda, že na genetiku mám zajít 100% už před otěhotněním?
Pokud jsi z Prahy nebo okolí, doporučila bych ti objednat se na UZV k paní doktorce Frisové (Centrum fetální medicíny Profema Praha)Pozná rozštěp ve 13.tt, spolupracuje se mnou, rozštěpy se také zabývá mimo jiné. Jak říkáš, miminko by sis nechala, takže je možná zbytečné se tím dopředu trápit.
@Alena89 Prve se porad s gynekologem. Třeba t to udělá rovnou sam od sebe
@hanka.br. miminko bych určitě pryč nedala.. každopádně, chápu to dobre tak, ze co me na genetice reknou, tak to tak je a delat se s tim stejne nic neda..jsem ze Strážnice.. jižní morava
Příspěvek upraven 06.07.14 v 21:03
@Alena89 Ano, chápeš to dobře. Neexistuje účinná metoda prevence, ale podle mě se nemusíš bát. Pravděpodobnost, že letadlo spadne dvakrát na stejné místo je opravdu malá
Víš, jak to myslím. Bude to dobré.
@hanka.br. chápu
děkuju
nebudu se tím dál zatěžovat.. vitamíny papám a tak dáo uvidíme ![]()
@Alena89 Jsem z Brna, na genetice jsem byla v dětské nemocnici na Černopolní u MUDr. Kaliny (ten už je ale asi v důchodu), každopádně - ber dopředu tu kyselinu listovou, vyhýbej se škodlivinám (alkohol, cigarety,…) a až se zadaří, zajdi si na prvotrimestriální screening na Veveří k panu doktorovi Vlašínovi. Dokáže rozštěp poznat taky už ve 12./13. týdnu těhotenství - je to odborník. Hlavně se neboj - určitě budeš mít zdravé miminko! ![]()
@Alena89 opravdu mě to udivuje… po zadání do google hesla „prevence rozštěpových vad“ hned jako první vyjede http://www.rozstep.cz/…e-vysetreni/ info z rozštěpového centra, tady by sis mohla spoustu věcí načíst. jinak odpovědi v diskusi jsou.
@Zami No mě udivuje, že ti to stojí za to, abys do Aleny ryla. Když by si každý, kdo chce porodit, potratit, zažádat od dávky, vyprat koberec nebo vystěhovat tchýni vzal na pomoc google, emimino tady nemusí být. A zrovna u VVV je sdílení a osobní zkušenost velmi cenná. Pokud budeš rejt do holek, co se budou chlubit tím, že jdou na interrupci a nechce se jim hledat ceník, tak se k tobě i přidám, ale tady je to nevhodné.