Peníze nejsou všechno, jít do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3168
25.5.13 20:56

Myslím, že 5 hodin denně za 5-6 tis. je katastrofálně nízký plat, jestli chceš pracovat, určitě pracuj, ale tady asi néé, to snad není ani minimální mzda, pokud by se to propočetlo na klasický počet hodin na měsíc :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
25.5.13 20:56
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
raději anonymně.. jsem trošku bezradna a prosím Vás o rady..
jsme teď na rodičnové dovolené dcera ma 14 měsíců.. nemame se s manželem špatně.. nemusíme škudlit každou korunu.. ale peníze navíc se hodí vždycky..
Dostala jsem nabídku práce na 5 hodin denně za 5-6 tisíc měsíčně.. od září.. takže malé bude necelý rok a půl..
manžel pracuje na směny.. takže pár dní bude hlídat, pár dní mohou hlídat babičky, no ale na pár dní bude muset malá do jeslí, případně za nějakou soukromou chůvou..
a ja holky váhám jestli do toho jít.. jak jsem psala peníze na víc by se nám hodily.. ale bojím se, že přijdu o to jak bude mala vyrůstat, nechci ji tak „odstrčit na druhou kolej“..
pořád se mi to motá v hlavě..
co byste dělaly?

Pět hodin každý den, od čtrnáctiměsíčního dítěte, za pět tisíc a s tím, že ty peníze vlastně nijak zvlášť nepotřebuješ.

Na druhou stranu, nepíšeš, jak to doma zvládáš po psychické stránce, to je taky důležité.

Já osobně bych za těchto podmínek nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
25.5.13 20:58

Ja po skole pracovala 6hod denne za 18.000,– to uz by se asi jinak premyslelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
25.5.13 21:00

Nešla bych do toho.
Před 2 měsíci jsem nastoupila do práce, téměř po 6letech /2 RD po sobě/.
Starší holčičku jsem dala do školky v 3,5letech, byla jsem poté doma ještě s klukem (v té době 1,5/ a teď s odstupem času lituju, že jsem si je nenechala doma a neužívala si jich více (nebo si říkám, že jsem malou mohla mívat doma aspoň v pátky/.

Do práce se ještě nachodíš až až, ale s dětmi budeš už jen o víkendech a odpo po práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
25.5.13 21:02

No, budeš muset se rozhodnout sama, důležité je, jestli jsi doma spokojená, nebo potřebuješ zapojit taky mozek i za cenu (podle mně) hrozně nízkého platu. Pokud budeš ještě platit chůvu, nezbyde z toho už nic. A jesle taky něco stojí, navíc, takhle malé dítě bude z jeslí asi dost nemocné, tak musíš promyslet, jak to budeš řešit. Předpokládám, že budeš dál pobírat rodičák a nejsem si jistá, jestli máš pak nárok na ošetřovačku. Navíc kombinovat hlídání tatínek - babičky - jesle, chůva, mi přijde pro takhle malý dítko moc… Takže za mně za těchto okolností nee (a jsem z oracujících matek)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
25.5.13 21:02

Taky bych řekla, že to za ty peníze nestojí. Ono to není jen těch 5 hodin, ale čas zabere i vypravovani, doprava. A tohle absolvovat každý den, nevím nevím. Kdyby to bylo třeba jen 2× týdně, tak jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
25.5.13 21:03

Zalezi, na jake platove ohodnoceni jsi zvykla. Pokud je techto 50-60 Kc na hodinu -tvoje bezne platove ohodnoceni, tak bych sla. Jinak ne. Zajistovat hlidani ovlivni celou rodinu, bude neco stat chuva a pak vysledna castka bude jeste nizsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
25.5.13 21:05

Je fakt, že ty peníze jsou malé ale záleží, na co jsi zvyklá. Já brala za běžných 170-180 hodin měsíčně kolem 8-9000 Kč :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
25.5.13 21:14

Ahojky, já by jsem šla,5 hodin není moc. Já až porodím, mám v plánu být doma s malým jen dva roky a taky si najít práci, dnes to bohužel bez peněz nejde. Taky se bojím, jak to bude probíhat, ale tobě držím palce a na 5 hodin, by jsem nic neřešila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.13 21:15

Doplnění zakladatelka

Holky jsem rada, že se Vás tolik zapojilo :-) ještě bych dodala par informaci..

trošku jsem to totiž napsala blbě.. :-) je to 5 hodin denně tak je to ve smlouvě.. ale počítám do toho i přípravu.. je to přesně poloviční úvazek hodiny čístého 5500 + příplatky (0-1000 - je to nějaké ohodnocení, které stanovuje vedoucí… ).
no je to učitelka ve polské družině s angličtinou.. takže 3 hodiny budu s těma dětma a další 2 je příprava, kterou některé dny MUSÍM dělat ve družině a jiné mohu doma..

Jinak pracovala jsem taky i při vysoké škole.. a navíc napracuji se taky dost ještě.. jsem rada, že jsem doma.. ale občas bych chtěla vypadnout.. ale jenom některé dny v týdnu…
jinak jak tady někdo psal za kolik jsem zvyklá dělat.. mám VŠ pedagogiku.. ale pracovala jsem v bance.. takže plat nějakých 17čístého..

kolik berou učitele, nebo pracovnice v družině nevím..

• Citovat
  • Upravit
1207
25.5.13 21:16

Za takové peníze bych nešla, když to není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.5.13 21:19

Ten plat je fakt hodne nizky :roll: pokud chces pracovat nemas sanci sehnat neco lepsiho?
jinak jeste dost zalezi, od kdy do kdy je tech 5 hodin a taky kolik ti to zabere casu celkem - dostat se z domu, doprava, atd.
Pokud by to bylo treba od 12 do 17, s tim, ze z domu musis v 11 a domu se vratis v 18 a v 19 jde dite spat, tak to bych nedala urcite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
25.5.13 21:20

Za ty peníze leda by to byla práce, která tě opravdu velmi baví nebo by ti jinak hrozilo, že při návratu dostaneš rovnou výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906

Pokud vás netrápí finance, nešla bych do toho ani náhodou. Chápu, že asi chceš mezi lidi…i když tady bys byla mezi školkovejma dětma. Budeš vycucnutá a pak se ještě věnovat dcerce?
Mě ty peníze teda připadaj naprosto tragický a za to bych dělat nešla.
V dnešní době maj i učitelky ve školce slušný platy oproti tomu, jak to bylo dřív. Nevim, jak se to pohybuje, já učim na 1.stupni. Ale jak byla ta „reforma“ platů ve školství, tak nejvíc si přilepšily právě učitelky MŠ…podle mě maj určitě 15 a víc čistýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814

Pokud peníze nejsou potřeba, tak bych do toho nešla. pět hodin denně mi na takhle malé dítě přijde docela dost, to i od tříleťáka jsem nastupovala na kratší úvazek :nevim: (a za víc peněz, tedy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí