Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@dada1511 Jasny, ja jsem reagovala jen na ten plat, nikoli na to, zda nastoupit ci nikoli…:)
@Januliiik píše:
@ity ale i tak, od takového prcka bych prostě za takové peníze pryč nešla. 5h denně je docela dost času a ten čas už nikdo nikdy nevrátí.
Nic nerikam:) reagovala jsem na to, ze tu nekteri psali, ze to snad není ani minimum…takze na ten plat, nikoli na to, zda odejit do práce nebo ne:) to, jestli jit do prace nebo ne zalezi na mnoha okolnostech a ani si nemyslim, ze by zakladatelce pomohly názory ostatních…stejne se musí rozhodnotut sama…ostatní muzou napsat, jakby to udelali oni, ale rozhodnuti je na ni…jestli chce jit do práce, duvody si najde, pokud ne, zustane doma s prckem, ani to tu neresi:) nemyslim to zle:)
To mi teda prijde brutalne malo na to, ze bys jestes musela platit chuvu. Si vem ze to mas cca 50,– na hodinu a chuva si bere 100-150,– na hodinu
tak si to rozhodni sama
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,raději anonymně.. jsem trošku bezradna a prosím Vás o rady..
jsme teď na rodičnové dovolené dcera ma 14 měsíců.. nemame se s manželem špatně.. nemusíme škudlit každou korunu.. ale peníze navíc se hodí vždycky..
Dostala jsem nabídku práce na 5 hodin denně za 5-6 tisíc měsíčně.. od září.. takže malé bude necelý rok a půl..
a ja holky váhám jestli do toho jít.. jak jsem psala peníze na víc by se nám hodily.. ale bojím se, že přijdu o to jak bude mala vyrůstat, nechci ji tak „odstrčit na druhou kolej“..
manžel pracuje na směny.. takže pár dní bude hlídat, pár dní mohou hlídat babičky, no ale na pár dní bude muset malá do jeslí, případně za nějakou soukromou chůvou..
pořád se mi to motá v hlavě..
co byste dělaly?
Pokud nemusíte extra šetřit, tak bych asi nešla, ale na druhou stranu 18m děťátko už není tak malé a jestli máš hlídání, tak aspoň můžeš vypadnout a přijít na jiné myšlenky a vydělat nějaké vlastní peníze…