Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych šla, 5 hodin denně není zas tak moc. A 18 měsíců už není žádný mimino, společnost jiných lidí jí prospěje.
Pokud nemate krizi, ja osobne bych zustala s malou. ale to uz musis rozhodnout ty ![]()
Já bych do toho šla. Přijdeš na jiné myšlenky, získáš nějaké zkušenosti a malá bude alespoň zvyklá i na někoho jiného ![]()
Jak se k tomu staví manžel? Kdyby to bylo 16-17 tisíc, tak bych o tom uvažovala.
Tohle mi přijde jako pakatel. Záležíi na tom, jestli to je v tvém oboru a pomůže ti to z toho nevypadnout. A tak dále…
Záleží na vás, jak vás ta nabídnutá práce přitahuje. Doba je složitá, určitě vás nikdo neodsoudí, pokud půjdete do práce. Pokud se ptáte na to, co bychom dělaly my (ostatní mamky) - já bych byla s malou, dokud by to šlo. Opravdu to hrozně rychle uteče a nikdy se ty okamžiky nevrátí.
Já bych teda nešla, pokud by nebyla nouze o peníze a neohrozilo to časem nějakým způsobem mou pracovní pozici, ale každá žena je jiná a to si bohužel musíte rozhodnout sama ![]()
@ivana-domca píše:
Já bych teda nešla, pokud by nebyla nouze o peníze a neohrozilo to časem nějakým způsobem mou pracovní pozici, ale každá žena je jiná a to si bohužel musíte rozhodnout sama
přes ně tak.. rozhodnutí je na mě.. a to je to nejhorší..
už nad tím přemýšlím delší dobu..
Můžeš to přece zkusit a když to nepůjde, tak to můžeš zase zabalit. Nebo ne?
@dani24687 píše:
Pokud nemate krizi, ja osobne bych zustala s malou. ale to uz musis rozhodnout ty
krizi nemáme.. ale peníze navíc se hodí vždycky.. ale za jakou cenu, že..
kdyby to třeba bylo na kratší dobu.. to by bylo rozhodnutí lehčí.. trvají na té pracovní době..
Počítám správně, že by to vycházelo cca 50-60korun na hodinu? A ještě bys z toho musela platit částečně chůvu? Stojí to za to? Šla bych do toho, kdyby to byla otázka chleba na stole a neodpojené elektřiny, jinak by mi to nějak nestálo za to
@adam75 píše:
Můžeš to přece zkusit a když to nepůjde, tak to můžeš zase zabalit. Nebo ne?
no to je taky pravda.. ale myslím si, že by to vůči nim asi nebylo fér.. protože kdybych na to nekývla tak by spustili vyběrové řízení.. není to žádná pomoc ve skladu nebo něco takového kde by hned někoho našli…
@jenny.fields píše:
Jak se k tomu staví manžel? Kdyby to bylo 16-17 tisíc, tak bych o tom uvažovala.
Tohle mi přijde jako pakatel. Záležíi na tom, jestli to je v tvém oboru a pomůže ti to z toho nevypadnout. A tak dále…
jako není to moc.. ale jak jsem už psala mít a nemít 5 tisíc.. to je taky rozdíl… je to něco co bych chtěla dělat.. ale tady ta práce je pouze na poloviční úvazek.. takže v budoucnu bych musela zase jinde hledat…
To je 5 hodin každý den, takže víc než půl úvazku? No, i kdyby to bylo v čistým, tak to má hodně daleko do průměrnýho platu.
@Anonymní píše:
krizi nemáme.. ale peníze navíc se hodí vždycky.. ale za jakou cenu, že..kdyby to třeba bylo na kratší dobu.. to by bylo rozhodnutí lehčí.. trvají na té pracovní době..
co se penez tyce, prijde mi, ze za hodinovou sazbu…no proste by to byl spis cas na odreagovani a poznani novych lidi. to vychazi malinko na hodinu. zas ale 5-6000 se neztrati a taky pomuze… no zalezi na tobe. ja pracovala od vysky nekolik let a hooodne moc hodin denne
a rikam si, ze se v zivote jeste napracuju, ale zas 5hod denne neni zadna hruza. no stejne ja bych do toho nesla.
Ahoj maminky,
raději anonymně.. jsem trošku bezradna a prosím Vás o rady..
jsme teď na rodičnové dovolené dcera ma 14 měsíců.. nemame se s manželem špatně.. nemusíme škudlit každou korunu.. ale peníze navíc se hodí vždycky..
Dostala jsem nabídku práce na 5 hodin denně za 5-6 tisíc měsíčně.. od září.. takže malé bude necelý rok a půl..
manžel pracuje na směny.. takže pár dní bude hlídat, pár dní mohou hlídat babičky, no ale na pár dní bude muset malá do jeslí, případně za nějakou soukromou chůvou..
a ja holky váhám jestli do toho jít.. jak jsem psala peníze na víc by se nám hodily.. ale bojím se, že přijdu o to jak bude mala vyrůstat, nechci ji tak „odstrčit na druhou kolej“..
pořád se mi to motá v hlavě..
co byste dělaly?