Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den. Doma jsme včera řešili přezůvky do školy. Dcera jde do 7 třídy, a včera si dovezla z Pepca černé tenisky za 180Kč. Řekla že nechce klasické pantofle a že chce spíše tenisky. Klidně ať tenisky má, ona v tom bude chodit, já ne. Ale nepřijde mi že jsou úplně kvalitní. Je dobré aby ve škole byla v teniskách z Pepca?
No ve škole není vůbec vhodné být v teniskach, natož takovych, chce to otevřenou obuv, aby noha větrala, jinak se připrav na různá plísňová onemocnění a podobné lahůdky.
@Kriss Tina heled zas kdo je vic nachylnejsi na zimu tak je lepsi uzavrena obuv aby byla noha v teple. Pokud jsou tenisky prodysni tak je to pak ok.
Řešila bych, aby jí v tom netlačily nohy, nedělaly se puchýře a jinak se noha nedeformovala. Co se týče kvality, tak ve škole stejně 90 % času prosedí nebo max. prostojí s kámoškama na chodbě, takže nějaký došlapy a pod. bych moc neřešila.
A pokud se jí v tom bude noha potit a plísnit, tak si to pak bude sama dvakrát denně mazat (a řekla bych jí, že s teniskama má útrum, protože zdravá kůže je důležitější než paráda).
Já sem v práci taky v botech nebo bosky (kancl), nohy se mi nepotí, na plísně netrpím. Třeba to bude mít taky tak
Vzhledem k tomu, ze skolni obuv je obuv, ve kterem dite travi vetsinu sveho casu a je to jeho nejpouzivanejsi, bych urcite nevolila obuv z Pepka a ani tenisky od jinud.
No kvalita,… na sezení ve škole je to asi jedno, maximálně se ji za chvíli rozpadnou a budete muset kupovat nový, ale jinak nic horšího se asi stát nemůže a za 180Kč to nebude taková tragedie
Nevím, jak tolerantní je škola, ale za mých školních let by tenisky mimo tělocvik neprošly. A to ani na střední, natož na základce. Ale jestli je mít může, tak při nějakém sezení a přecházení po chodbě jí boty z Pepca snad nic neudělají. Ony moc dlouho v pěkném stavu nevydrží. Zas lepší blbé tenisky, než kdyby trvala na nějakých šteklích.
@Kriss Tina my mame primo v papírech Uzavřena obuv dala jsem loni dceři pantofle učitelka je vratila s tim, že musí mit uzavřenou a plnou patu. Je na 1.stupni
Ja bych ji to nechala, kdyz si to do esla. V podstate o nic nejde. Jako suprova kvalita to nebude, ortopedicky asi taky nic moc. Ale nejspis se to za chvili rozpadne
a dvera beztak vetsinu casu ve skole sedi. Takhke bude mit aspon pocit, ze ma i nejakou tu rozhodovaci svobodu. Nechala bych to byt…7.trida je uz takovy citluvy vek, nevyvolavala bych konflikt v podstate zbytecne.
@kalie píše:
Ja bych ji to nechala, kdyz si to do esla. V podstate o nic nejde. Jako suprova kvalita to nebude, ortopedicky asi taky nic moc. Ale nejspis se to za chvili rozpadnea dvera beztak vetsinu casu ve skole sedi. Takhke bude mit aspon pocit, ze ma i nejakou tu rozhodovaci svobodu. Nechala bych to byt…7.trida je uz takovy citluvy vek, nevyvolavala bych konflikt v podstate zbytecne.
a kdoví jak dlouho ve škole budou ![]()
Jestli vydrží tolik, co balerinky z Pepca, co jsme kdysi pořídili my, tak tě nějaké ničení nohou nemusí děsit - do týdne se rozpadnou a je klid ![]()
Jinak myslím, že tyhle placatý tenisky jsou uvnitř všechny na stejný brdo, tudíž pro nohu asi stejně blbý všechny, rozdíl jen v ceně a snad ty dražší teda víc vydžej (možná). Takže já bych ji nechala - jak píšou ostatní, stejně v nich většinu času prosedí nebo jen přejde po chodbě, to snad tolik škody nenadělá. Budou časem i horší věci (třeba ty štekle, pokud chceme zůstat u bot).
@domi35 píše:
Dobrý den. Doma jsme včera řešili přezůvky do školy. Dcera jde do 7 třídy, a včera si dovezla z Pepca černé tenisky za 180Kč. Řekla že nechce klasické pantofle a že chce spíše tenisky. Klidně ať tenisky má, ona v tom bude chodit, já ne. Ale nepřijde mi že jsou úplně kvalitní. Je dobré aby ve škole byla v teniskách z Pepca?
Ahoj,
pracuji ve škole a hlavní je, aby nebyla černá podrážka - nicméně už ani na to se mimo tělocvičnu moc nehraje. Každopádně nožky zapařené mít může, ale máme ve škole druhostupnáky, kteří mají tenisky. Nicméně asi bych v Pepcu uplně boty nekupovala ![]()