Percentilové hodnoty

Anonymní
8.6.12 10:42

Percentilové hodnoty

Percentilové hodnoty mého 3měsíčního miminka:

Délka - při narození - 50, teď 94
Hmotnost - při narození - 63, teď 77
Hlavička - při narození 1, teď 19

Délku měla průměrnou a teď je teda extrémně dlouhá a hlavička oproti tomu byla nějak podezřele malinká a pořád je malinká. Může to něco znamenat? Snad ne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
8.6.12 10:53
@Anonymní píše:

Délku měla průměrnou a teď je teda extrémně dlouhá a hlavička oproti tomu byla nějak podezřele malinká a pořád je malinká. Může to něco znamenat? Snad ne.

Kašli na nějaké grafy.chodiš snad k pediatrovi a ten dítko „hlídá“.Můj syn byl jednu dobu mimo graf a nic se nestalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
8.6.12 11:07

Ja mam dve deti a absolutne nevim o cem pises :-D:-D
Bud v klidu, jak uz tu bylo psano chodis k doktorovi a ten prcka hlida.
Ja jako mimco jsem byla uplne mimo tabulky :-D

• Citovat
  • Upravit
19976
8.6.12 11:40
@Anonymní píše:

Délku měla průměrnou a teď je teda extrémně dlouhá a hlavička oproti tomu byla nějak podezřele malinká a pořád je malinká. Může to něco znamenat? Snad ne.

zkus spíš napsat normální hodnoty, takhle se to blbě posuzuje, ale náš malej teda přibíral hrozně rychle a okolo 7.měsíců se to krásně zpomalilo a teď je spíš drobnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
8.6.12 11:42

Malej měl hlavu vždycky malou k tělu. Ted ve dvou letech se mu srovnala a je akorát neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Resuzt
8.6.12 11:47

Ahoj. Měla by jsi sledovat křivku, ne jen její jednotlivé hodnoty. Určitě nemáš jen tyto hodnoty. Křivka by to měla být plynulá, např u prvního 50-60-70-94 (narození, 1.měsíc, 2.měsíc, 3.měsíc např.). Pokud je nějaký výkyv, může se stát, že prcka zrovna špatně změřili. Alespoň u nás v poradně +-1cm není problém, záleží, jak tam ten krček srovná a jak zrovna vytáhne patičku s kyčlí. U váhy je to obdobné, záleží přeci, jestli je třeba prcek vykaděný nebo vyčuraný, v každé poradně je to jinak. Já myslím, že jste v tabulce a basta, krásně prcek roste i přibírá. Gratuluji. resut

• Citovat
  • Upravit
13837
8.6.12 12:14

My jsme se vším na percentilu od 0 do 3,k to znamená že 100 až 97% dětí v našem věku je na tom líp. Ale malá je zdravá a spokojená, tak to ani já ani Dr. neřešíme, tak buď v klidu ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí