Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, trochu hloupá otázka, já vím
Naše děti nikdy neměly plyšáky, ani jednoho, straší syn je totiž alergik, má alergii na srst a na peří, tak j ale teď si hrozně moc přál plyšáky Angry Birds, tak jsem mu 3 objednala, ale chtěla bych je vyprat a dát do sušičky, ale bojím se, abych je nezničila. Perete je? A na kolik? A dáváte i do sušičky? Moc děkuji za odpovědi
Peru na 60 stupnu a susim normalne. Pravidelne jednou za cas je nahazim do pracky a vyperu. Je potreba si pohlidat, aby zadny nepoustel barvu
Příspěvek upraven 11.02.15 v 09:28
@SarkaNovo plysaky peru ale nikdy uz nevypadaji jako pred tim.. ti co maji delsi chlupy tak uz je nemaji takove nacechrane.. peru na 40 a susicku nemam
Díky moc. Mně jde právě hlavně o to, aby se nerozpadly nebo nesrazily nějak brutálně
![]()
Neperu, pokud nejsou nějak ušmudlaný a to má spoustu plyšáků ještě po mně. Ale v zimě je dávám na noc na mráz. Prý by
To mělo zabít nějaký ty potvory, co by v nich mohly žít.
Když jsou vyloženě špinavý tak peru, jinak jen strčim na chvíli do mrazáku
Ano jednou ročně v létě jim udělám lázeň, operu, bez ždímání a dám ven usušit (mám jich přes 200).
A ještě je 1× ročně nacpu do pytle, zavážu a ten strčím na 24h. do mrazáku,
to mi poradily uč. ve školce, že tak se zničí vše co nemá v těch plyšácích být.
@SarkaNovo
Plyšáky čas od času peru, ale většina z nich už nevypadá tak, jak by měli
.
Ty je chceš prát kvůli alergiím? Myslím, že by stačilo je přes noc do mrazáku, když jsou noví
. Myslím, že je škoda je prát ![]()
Edit.: Koukám, že s mrazákem jsem přišla pozdě ![]()
Já když vyperu plyšáky, tak se jim oddělí hlavička od tělíčka a tělíčko od hlavy. Ne zcela, jen ta výplň se nahrne. Jsou to plyšáci z IKEA. A dávám je teda na 90, protože když už, tak už. ![]()
Ja je peru pravidelne, v pracce na 30 stupnu, program na jemne pradlo - je bez prubezneho zdimani, zdima az na konci, susim volne a jsou stale stejni. Jinak nove bych paradoxne vyprala, protoze nevis co " absolvovali" nez se k vam dostali ![]()
@SarkaNovo peru plyšáky na třicet.
a hračky i lego kolikrát mu projedu vodou smíchanou troškou sava, nebo octu. vesměs na jaře
plyšáky kdykoliv. Jsem alergička na prach. A hlavně jak vidím ty děcka jak si utírají nosy rukama a pak s ehrabou na těch hračkách
tak to opravdu potřebuje občas očistu ![]()