Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych se zeptat na kolotoče nad postýlku, jsou zdravotně vhodné pro miminka? Myslím tím z hlediska vývoje dětského zraku. Když má dítě kolotoč dívá se asi jen do jednoho bodu, nezpůsobuje to šilhání nebo něco podobného? Nemáte zkušenosti co na to oční lékaři nebo pediatři?
Předem děkuji za odpovědi.
Marie
Mo, musi byt aspon ve vzdalenosti 20cm.
zapnu ho max. Na pul hodiny pred spanim, z toho tak par minut kouka na zviratka a zbytek casu uz jen posloucha muziku s privrenyma ocima.. kolotoc jsrm koupila se snadlo odejmutelnymi hrackami(zzustane jen rakeno kolotoce), tak he vzdycky po usnuti odstranim…
myslim, ze tim se oci nekazi.
Ale dulezita je ta vzdalenost min 20 cm
@MaMiRo Tak asi by mu nemělo viset nad nosem a nemělo by na něj zírat několik hodin. Naopak když začne používat zrak tak je pro něj dobré vidět nějaký bod a snažit se zaostři
Měla jsem ho asi jen do třech měsíců a nebyl v postýlce na spaní. Zapínala jsem jen občas.
Já ho měla pro 3 děti a ani jedno z nich nešilhá, napřed jen poslouchaly, potom koukaly a nakonec si s ním hrály, natahovaly ručičky a chtěly ho chytnout, jakmile se už zvedly do sedu, tak si s ním vyhrály víc, většinou po spinkání.. Vždycky u něj usínaly.
Děkuji za rady a můžete ještě napsat název nebo odkaz na kolotoč jaký jste měly milé maminky a připsat jak jste s nimi byly spokojené?
Já měla tento, ale bazarový http://www.hracky365.cz/…pro-miminko/
Za mě spokojenost. Hudba příjemná. Nemám ráda světelné, řvoucí a přehnaně barevné.
My máme piráty od Canpol Babies piráti http://pro-nejmensi.heureka.cz/…otoc-pirati/
Máme pokoj s mořskými zviřátky a lodičkami, takže se to k tomu i hodilo. Je to lehký kolotoč, na 2 AA baterky, které tam vydrží neskutečně dlouho. Kolotoč hraje, dokud ho nezastavíme. Já pak vždycky odháknu ty plyšáčky.. Plyšáky je možné i sundat a hrát si s nimi - jsou to chrastítka a hrkátka.
Jedině teda nejdřív byla melodie dost hlasitá, tak jsme vzali takový ten filc, co se dáva zespodu na nábytek a tím se to ztišilo..