Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Koupila jsem pro mimi perinku z duteho vlakna,ale proc se delaji standartni rozmery tak velke,ja chtela prikryt 2mes.mimi a delka 140tomu moc neodpovida,navic je jak v tunelu,perinka neprilne,ale spis se prohne a je par cisel nad mimi,prodavacky mi ji vrele doporucovaly a pry jsem blazen,ze chci mensi,ze to se nedela,vubec,ze ani jine se nedelaji,nemela jsem zkusenosti,tak jsem ji koupila. S velikosti jsem se smirila,ale nemate holky nejake doporuceni na normalni mekuckou perinku?Maly uz ma pul roku,spi se mnou,protoze je rad pod moji perinou-ja mam z ovci vlny,ale klasika prosivana,jak perina, ja uz bych ho rada dala do postylky,jen nemuzu sehnat tu pravou perinku. Jake mate vy?
Ikea, dute vlakno. Myslim, ze maji nejaky nestandardni rozmer, trochu sirsi nez je bezne, ale nejsem si jista, protoze povleceni na ni mam taky odtamtud
Já jsem koupila nějakou značky Skantex. Kupovala jsem to tam, jak povlečení - líbilo se mi od Matějovského, tak jsem prostě koupila vnitřky podle toho a nijak extra to neřešila. Každý výrobce si dělá trochu jiné rozměry, což mi přijde trochu divné, ale bohužel
Nebo vezmi taky tu ovčí vlnu, když pod ní spí rád - ze začátku je to trochu jak prkno, ale pak se to přizpůsobí (aspoň ty naše peřiny jo, máme taky ovcu
)
My máme a měli jsme i pro starší pytel a přes něj třeba plínku, aby měli pocit, že jsou něčím „přikrytí“. Pod normální peřinkou vydržela Helča do té doby, než se začala víc obracet… pak jsem v noci nedělala nic jiného než vstávala a přikrývala… takže pytel byl nejlepší řešení.
po narození spal malej v zavinovačce a pak jsme měli pytel ,je to lepší ,když si v tom zvykne-nemuže se odkopávat .přokrývku jsme pořídili až po 2. narozeninách .
my máme taky pytel jinak sem si nechala peřinku menších rozměrů ušít
Pytel taky pouzivame,uz z nej vyrusta,tak asi koupim vetsi pytel
,spanelskou deku mame,tu hned odkope,ta perina na nem vydrzi dele,tak jeste zkusim mrknout.
Madla spala dlouho v zavinovačce (rychlo), a pak má taky nějakou přikrývku z dutých vláken, ze začátku rovněž tuhá, ale ona stejně spí víc na ní než pod ní, tak se tím válením pěkně změkčila. Prala jsi ji? To by mohlo taky trochu pomoct… Nebo si ji vzít na týden k sobě do postele (tu deku) a muchlat, ona možná povolí…
Maty byl do asi 7mi měsíců v zavinovačce, pak hned v pytli. Pokud jsem ho něčím přikrývala, tak dekou/larysou, ta zaručeně neodstává ![]()
Asi od roku a půl spí pod přikrývkou z Ikea a je skvělá.
Tu peřinku stačí v nožkách přeložit a hned dýlka odpovídá líp
A aby byla poddajnější tak stačí párkrát vyprat… Náš starší v ní spal tím stylem že na větší části peřiny ležel a tou menší byl přikryt, jak ve spacáku ![]()
tchýně nám taky koupila takovu odstávací peřinu. A kvalitní, z normálního obchodu, taky ji prodavačky hodně doporučovaly, byla celkem drahá - a fakt je naprd… Já koupila obyč výplň na www.ebutik.cz - je to teda tenké, ale teplé (stejně spával spíš na ní než pod ní). Peřinka je správně muchlací, přilnula dokonale a spal pod ní do 2 let.
Co se týče velikosti - malou bys moc dlouho nevyužila, ta větší je praktičtější (můj názor)
Já jsem Toničku přikrývala nejdřív bavlněnými dečkami, protože bylo teplo a peřinku jsme dali až v půl roce. V zavince mi nechtěla být, takže ty jsem brzy zrušila. Peřinku jsem nejdřív objednala Emitex, byl pro ní manžel a co i tedy přivezl, z toho jsem byla na větvi. Tuhé flekaté fuj to bylo, takže to jsme vrátili a koupila jsem dečku z dutého vlákna od Scan Quilt. Je taková měkoučká. Trochu mi vadí, že nemá tu látku ze 100% bavlny, ale zase je fakt měkoučká a mají dvě různé tloušťky. My máme doma teplo, tak mi stačila ta tenčí. Jen nevím, jaký se ti hodí rozměr, kvůli povlečení. Já mám povlečení Hybler. Původně jsem chtěla jiné, ale koupila jsem mantinel a ten byl fuj, tak jsem to změnila na Hyblera. To je zase litánie ![]()
culikata píše:
Pytel taky pouzivame,uz z nej vyrusta,tak asi koupim vetsi pytel,spanelskou deku mame,tu hned odkope,ta perina na nem vydrzi dele,tak jeste zkusim mrknout.
Jééžiš, jestli se ještě rozhoduješ, tak se přimlouvám za pytel!!! Teď je ještě malý, ale počkej za čtvrt roku, bude zas šikovnější a vykope se Ti z každé peřinky… Fakt to byl děs, já už se pak budila co půl hodiny, jak jsem Helču slyšela zavrtět, už jsem věděla, že je odkopaná… A pokud bych nevstala a nepřikryla ji, nemuseli jsme mít peřinku vůbec, sama se do ní už nezavrtala.
Já měla nakoupenou haldu pytlíků a zase jsem je prodávala, protože mi v nich nechtěla být…